رئیسجمهوری اوکراین مذاکره با مخالفان را پذیرفت
ویکتور یانوکویچ گفته است یک کمیسیون چند حزبی امروز برای حل بحران رو به وخامت اوکراین تشکیل میشود.
در پی در گیریهای خشونتآمیز روز و شب یکشنبه در پایتخت اوکراین، «ویکتور یانوکویچ» رییسجمهوری این کشور مذاکره با رهبران مخالفان و معترضان حامی اتحادیه اروپا را پذیرفت.
به گزارش ایلنا به نقل از بیبیسی، یانوکویچ گفته است یک کمیسیون چند حزبی امروز – دوشنبه - برای حل بحران رو به وخامت اوکراین تشکیل میشود.
رهبران مخالف دولت نیز این موضوع را تایید کردهاند.
در درگیریهای روز و شب یکشنبه میان معترضان و پلیس دهها نفر مجروح شدهاند.
این درگیریها در پی آن روی داد که هزاران معترض با نادیده گرفتن قانون تازه ضد اجتماعات اعتراضی، در کییف گردهم آمدند و تلاش کردند برای اعتراض به این قانون به سمت پارلمان بروند.
معترضان میگویند که قانون جدید، آزادیهای اساسی آنها را نقض میکند اما حزب حاکم این انتقاد را رد کرده و تاکید میکند که قانون جدید بر اساس معیارهای اروپایی وضع شده است.
با این همه کشورهای غربی نیز نسبت به قانون ضد اجتماعات اعتراضی تازه ابراز نگرانی کردهاند.
رویارویی معترضان و پلیس به خشونت کشیده شد و برخی معترضان به سمت پلیس کوکتل مولوتوف پرتاب کردند و چند خودرو از جمله اتوبوس پلیس را آتش زدند.
نیروهای پلیس نیز برای متفرق کردن مخالفان از گاز اشکآور، ماشینهای آبپاش، و نارنجکهای مشقی استفاده کردند.
جنبش ضد دولتی اوکراین دو ماه پیش در اعتراض به تصمیم رییس جمهوری مبنی بر عقبنشینی از پیمانی تجاری با اتحادیه اروپا آغاز شد و بعد به مبارزهای برای کنارهگیری وی گسترش یافت.
اواخر شب یکشنبه، دفتر مطبوعاتی رییس جمهوری اوکراین خبر داد یک گروه کاری به ریاست وزیر دفاع و امنیت ملی و عضویت برخی مقامهای دولتی تشکیل میشود و روز دوشنبه برای حل بحران اوکراین با نمایندگان معترضان ملاقات و مذاکره خواهد کرد.
«ویتالی کلیتچکو» از رهبران مخالف دولت در پی دیدار با رییسجمهوری اوکراین در محل سکونت یانوکویچ این خبر را تایید کرده است.
کلیتچکو که قهرمان سابق جهان در رشته مشتزنی و رهبر حزب «اودر» است به یک شبکه تلویزیون اوکراینی گفت: «باید از هر فرصتی برای حل مسالمتآمیز این بحران استفاده کنیم.»
این رهبر مخالفان نسبت به «سناریوی زور» هشدار داده و افزود که «احتمال جنگ داخلی را رد نمیکند.»
«آرسنی یاتسنیوک» یک رهبر دیگر مخالفان نیز گفته است که رییس جمهوری شخصا به وی تلفن کرده که بگوید برای مذاکره حاضر است.
با این همه مخالفان هشدار دادهاند که مذاکرات باید به نتایجی واقعی منجر شود و صرفا فرصتی برای وقت کشی رییس جمهوری نباشد.
معترضان خواستار استعفای دولت و برگزاری هرچه زودتر انتخابات ریاست جمهوری هستند.