خبرگزاری کار ایران

هانی‌زاده در گفت‌وگو با ایلنا:

فشار کشورهای اسلامی باعث عقب‌نشینی سوئد شد/ شاهد «مسلمان‌ستیزی سازمان‌یافته» در اروپا هستیم/ احتمال استرداد فرد اهانت‌کننده به عراق کم است

فشار کشورهای اسلامی باعث عقب‌نشینی سوئد شد/ شاهد «مسلمان‌ستیزی سازمان‌یافته» در اروپا هستیم/ احتمال استرداد فرد اهانت‌کننده به عراق کم است
کد خبر : ۱۳۷۳۹۹۶

کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: اروپایی‌ها یک روز می‌گویند دموکراسی یعنی اهانت به قرآن و مقدسات و در جای دیگر توهین به هولوکاست را نقض دموکراسی می‌دانند و این یعنی استاندارد دوگانه.

«حسن هانی‌زاده» کارشناس مسائل بین‌الملل با اشاره به تشدید واکنش‌ها علیه اهانت به قرآن کریم در سوئد و عقب‌نشینی دولت این کشور در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا عنوان کرد: آنچه اخیراً در سوئد اتفاق افتاد در حقیقت یک سلسله از تحرکات برای ایجاد شکاف میان مسلمانان و مسیحیان این کشور و حتی کل اروپا قلمداد می‌شود. در کشورهایی مانند دانمارک، هلند و غیره هم این اتفاق در سال‌های اخیر رخ داده بود ولی حالا باز هم در سوئد شاهد اهانت به کتاب آسمانی مسلمانان هستیم. نکته‌ای که در این میان باید مورد توجه قرار بگیرد این است که اصولاً در کشورهای اسکاندیناوی علاوه بر لابی‌های متصل به اسرائیل، سایر جریان‌های رادیکال علیه مقدسات مسلمانان عمل می‌کنند و به این ترتیب شاهد یک مسلمان ستیزی شبکه‌ای و سازمان‌یافته هستیم.

وی ادامه داد: این روند در گذشته هم وجود داشت اما طی چند سال اخیر زمانی به اوج خود رسید که تعداد مهاجران مسلمان به این کشورها زیاد شد و جریان‌های راست افراطی که غالباً ضد مهاجر به حساب می‌آیند از این موج مهاجرت‌ها نگران شدند و حالا هم از اقداماتی چون اهانت به قرآن حمایت می‌کنند. این در حالیست که دولت‌های مستقر در کشورهای اروپایی، دائم بحث دموکراسی را مطرح می‌کنند اما من معتقدم که استفاده از اهرم دموکراسی در غرب اساساً یک استاندارد دوگانه به حساب می‌آید. اروپایی‌ها یک روز اعلام می‌کنند دموکراسی یعنی اهانت به قرآن و مقدسات و در جای دیگر توهین به هولوکاست را نقض دموکراسی می‌دانند که این مدل از برخورد به نوعی نشان می‌دهد که غرب در حال استفاده از اهرم دموکراسی و بازی با این مقوله است تا بتواند منافعش را به صورت حداکثری تامین کند.

این تحلیلگر مسائل سیاسی با تاکید بر این موضوع که مواضع کشورهای اسلامی و عربی توانست دولت سوئد را به عقب براند، تصریح کرد: در این میان باید متوجه باشیم که واکنش جامعه جهانی و به خصوص کشورهای اسلامی به اتفاق اخیری که در سوئد رخ داد بسیار کوبنده بود و به نوعی باعث شد تا استکهلم از مواضع خود عقب‌نشینی کرده و این اقدام ضد اسلامی را محکوم کند. از حیث سیاسی و اجتماعی به نظرم عقب‌نشینی دولت سوئد و محکوم کردن این اقدام به نوعی یک پیروزی به حساب می‌آید اما واقعیت این است که فکر نمی‌کنم چنین اقدامی آخرین مدل از سلسله اقدامات علیه اعتقادات مسلمانان در اروپا و به طور کلی در جامعه غرب باشد.

وی در پایان در مورد احتمال استرداد عامل توهین به قرآن کریم خاطرنشان کرد: از سوی دیگر بحث استرداد عامل اهانت به قرآن هم مطرح است؛ به گونه‌ای که اخیراً مقام‌های عراق به دلیل اینکه فرد اهانت کننده به قرآن ملیت عراقی دارد، از دولت سوئد خواستند تا وی را به بغداد استرداد کنند، اما قوانین داخلی استکهلم نمی‌گذارد که این شخص به کشور عراق مسترد شود. مضاف بر این موضوع باید متوجه باشیم که عامل این حمله از سوی برخی از محافل پشت پرده حمایت می‌شود و فکر نمی‌کنم که وی به بغداد مسترد شود. اما به هر ترتیب معتقدم که فشار جامعه جهانی و کشورهای عربی و اسلامی می‌تواند یک اهرم فشار مناسب علیه دولت‌های غربی و همچنین سوئد قلمداد شود.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز