خبرگزاری کار ایران

اعلمی‌فریمان در گفت‌وگو با ایلنا:

داسیلوا باید اوضاع پرتنشی را برای آغاز به کار پشت سر بگذارد/ پاک‌سازی نیروهای مسلح وجهه حزب کارگر را زیر سوال خواهد برد

داسیلوا باید اوضاع پرتنشی را برای آغاز به کار پشت سر بگذارد/ پاک‌سازی نیروهای مسلح وجهه حزب کارگر را زیر سوال خواهد برد
کد خبر : ۱۳۱۸۵۹۵

یک کارشناس مسائل برزیل گفت: رئیس‌جمهوری برزیل باید اوضاع پرتنشی را برای آغاز به کار پشت سر بگذارد تا بتواند کشور را اداره کند. قطعا این فشارها و چالش‌ها شانس موفقیت وی را کمتر می کند. خصوصا اینکه دیگر آن انرژی جوانی را هم ندارد. همچنین وی مجبور است در همین ابتدا، بخشی از نیروهای مسلح را نیز پاکسازی کند و این دستگیری‌ها ممکن است کمی وجهه حزب کارگر را زیر سوال ببرد.

هادی اعلمی‌ فریمان در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا، در تحلیل شرایط برزیل پس از انتخابات ریاست‌جمهوری و یورش هواداران رئیس‌جمهوری پیشین این کشور به نهادهای دولتی مانند کنگره و در پاسخ به این پرسش که لولا داسیلوا با چه چالش‌هایی در ابتدای کار خود مواجه است، گفت: لولا داسیلوا با یک نوستالژی بار دیگر رئیس‌جمهوری برزیل شده است چرا که طی هشت سال ریاست جمهوری از سال ۲۰۰۳ تا ۲۰۱۱ یکی از برنامه‌های مهمش بحث فقرزدایی بود که یک حرکت استراتژیک در آن زمان تلقی شد و برزیل بین ۲۰ تا ۳۰ درصد فقرایش از زیر چتر فقر بیرون آمدند. داسیلوا در آن دوره برنامه‌های خوبی را تدوین کرد و در آن مقطع به قهرمان برزیل تبدیل شد. در حوزه سیاست خارجی نیز روابط بسیار خوبی را با تمام دنیا برقرار کرد؛ همین خاطره خوب نیز موجب شد که مردم بار دیگر وی را انتخاب کنند.

وی ادامه داد: با این حال، تفاوتی که امروز با آن زمان دارد این است که ایشان در آن مقطع با مهارت بالایی توانست با اکثر احزاب سیاسی ائتلاف کند. چرا که برزیل کشوری است که ائتلاف در آن نقش مهمی دارد تا رئیس‌جمهوری بتواند به اهداف خود دست پیدا کند. الان وضعیت خیلی متفاوت است. پس از همه‌گیری کرونا اقتصاد برزیل خیلی تحت فشار قرار گرفت و الان هم کنگره به واقع دست مخالفان افتاده است. بخش زیادی از نیروهای مسلح به خاطر سوابق بولسونارو به ایشان وفادار بودند و عملکرد وی را می‌پسندیدند.

وی افزود: همچنین در زمان بولسونارو جامعه مدنی برزیل به شدت تضعیف شد. ایشان شرایط ویژه‌ای در برزیل حاکم کرده بود. به واکسیناسیون اعتقادی نداشت. چهره راستگرایی بود که به او لقب ترامپ برزیل داده بودند. مجموعه این موارد موجب شده که داسیلوا از همین ابتدا تحت فشار قرار بگیرد چرا که هم از طرف نیروهای مسلح احتمالا مخالفانی خواهد داشت و هم اکثریت کنگره با ایشان مخالف هستند و وضعیت اقتصادی هم نامناسب است. بنابراین باید اوضاع پرتنشی را برای آغاز به کار پشت سر بگذارد تا بتواند کشور را اداره کند. قطعا این فشارها و چالش‌ها شانس موفقیت داسیلوا را کمتر می‌کند. خصوصا اینکه دیگر آن انرژی جوانی را هم ندارد. همچنین داسیلوا مجبور است در همین ابتدا، بخشی از نیروهای مسلح را نیز پاک‌سازی کند و این دستگیری‌ها ممکن است کمی وجهه حزب کارگر را زیر سوال ببرد.

این کارشناس مسائل آمریکای لاتین در پاسخ به این پرسش که آیا داسیلوا موفق می‌شود تا آرامش را به پایتخت بازگرداند، گفت: برزیل یک کشور دموکراتیک است و در واقع منطق آرای مردمی را پذیرفته است. در این شرایط، بسیاری از احزاب سیاسی حتی احزاب راست که اصل ماجرای اعتراض را به رسمیت شناخته‌اند نیز حمله به نهادهای دولتی را محکوم کرده‌اند که به ساختارهای دموکراتیک کشور آسیب زده است. حتی خود بولسونارو که به ایالت فلوریدای آمریکا رفته نیز ضمن پذیرش اعتراض، حمله و غارتگری را محکوم کرده است. همچنین انتخابات برزیل انتخابات کاملا سالمی بود که تحت نظارت ناظران بین‌المللی برگزار شده است، من بعید می‌دانم این هرج و مرج ادامه پیدا کند، اما قطعا تبعاتی برای دولت داسیلوا خواهد داشت.

انتهای پیام/
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز