خبرگزاری کار ایران

قنادباشی در گفت‌وگو با ایلنا:

کارشکنی‌ها در مسیر تشکیل جلسه کمیته نگارش قانون اساسی سوریه ادامه دارد/ ایران و روسیه نقش قابل توجهی در بازگرداندن ثبات به سوریه داشتند

کارشکنی‌ها در مسیر تشکیل جلسه کمیته نگارش قانون اساسی سوریه ادامه دارد/  ایران و روسیه نقش قابل توجهی در بازگرداندن ثبات به سوریه داشتند
کد خبر : ۱۳۰۴۱۶۵

یک تحلیلگر مسائل غرب آسیا گفت: در عرصه موانع تشکیل کمیته نگارش قانون اساسی سوریه بازار اتهامات نیز داغ است؛ هر طرفی دیگری را به ممانعت از تشکیل جلسه متهم می‌کند و در مقابل دوستان سوریه نیز به تحرکات غربی‌ها اشاره می‌کنند و این روند تا زمان تحقق مصوبات کمیته قانون اساسی بازار اتهامات داغ خواهد بود و موضوع جدیدی نیست و کارشکنی‌ها تا آن زمان ادامه دارد.

جعفر قنادباشی در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا، در تحلیل چالش‌های پیش روی کمیته قانون اساسی روسیه و در پاسخ به این سوال که هفته گذشته کشورهای روند آستانه در بیانیه‌ای خواستار برگزاری دور نهم کمیسیون نگارش کمیته قانون اساسی سوریه در اسرع وقت و با رویکردی سازنده توسط طرف های سوری شدند، این در حالی است که روز سه‌شنبه، نماینده انگلیس در ژنو اعلام کرد که روسیه مانع تشکیل مجدد این کمیته در ژنو است، موانع پیش روی برگزاری نهمین دور این کمیسیون چیست، گفت: همه کسانی که جنگ بزرگ در زمان داعش علیه سوریه به راه انداختند و گروه‌های مختلف تروریستی را تسلیح کرده و سامان دادند، طبیعتا خواستار این نیستند که دمشق به سمت و سوی درستی حرکت کند، نیستند. طبیعتا امروز نیز تلاش میکنند تا حد ممکن مزاحمت‌هایی را برای اینکه سوریه به سمت عادی شدن کامل شرایط پیش برود، ایجاد می‌کنند و تحرکاتی را صورت می‌دهند. 

وی ادامه داد: در بحث کمیته قانون اساسی مساله این است که شرایطی فراهم شود که ساختار دولت سوریه به سمت بهبود پیش برود. البته با همین قانون اساسی، دمشق  انتخابات ۲۶ ماه مه سال ۲۰۲۱ برگزار کرد و بشار اسد مجددا با به سمت ریاست جمهوری انتخاب شد. در مجموع در اجلاس آستانه مقرر شده که سوریه یک قانون اساسی جدید داشته باشد که در آن سهم قومیت‌ها و گروه‌ها مشخص تر شده و ارتقا پیدا کند و دولت سوریه نیز با این موضوع موافقت دارد. با این حال مخالفین دمشق از طرق غیرمستقیم تلاش دارد تا در این روند سنگ اندازی صورت بگیرد. 

وی افزود: در همین عرصه بازار اتهامات نیز داغ است؛ هر طرفی دیگری را به ممانعت از تشکیل کمیته قانون متهم می‌کند و در مقابل دوستان سوریه نیز به تحرکات غربی‌ها اشاره می‌کنند و این روند تا زمان تحقق مصوبات کمیته قانون اساسی بازار اتهامات داغ خواهد بود و موضوع جدیدی نیست و کارشکنی‌ها تا آن زمان ادامه دارد. 

این تحلیلگر مسائل سوریه در پاسخ به این سوال که نقش ایران، روسیه و ترکیه به عنوان کشورهای روند آستانه در تسریع و تسهیل نگارش قانون اساسی سوریه و استقرار ثبات در این کشور چیست، گفت: در عرصه عمل، آنچه اتفاق افتاد این بود که ایران و روسیه نقش قابل توجهی در بازگرداندن ثبات به سوریه داشتند، البته شاید بخش بزرگی از آنچه سوریه را به سمت صلح و آرامش برد حرکت‌های نظامی بود که دمشق با کمک هم‌پیمانانش صورت دارد.

وی افزود: در این مسیر اما ترکیه نقش آفرینی کمتری کرد و گاهی نیز برخلاف مصوبات روند آستانه قدم برداشت که آن هم به تلاش آنکارا برای قلع و قمع گروه‌های کرد معاند خود که در شمال سوریه حضور دارند، برمی‌گردد. مرز ترکیه و سوریه مرز ناامنی است و همین امر موجب سوءاستفاده هم دولت ترکیه و هم گروه‌های کرد می‌شود که خلاف جهت روند آستانه است که در پرونده این کشور ثبت شده است. 

انتهای پیام/
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز