خبرگزاری کار ایران

ابوالفتح در گفت‌وگو با ایلنا:

رقابت «ترامپ» و «پنس» ریشه در وقایع پس از انتخابات ۲۰۲۰ دارد/جمهوری‌خواهان نمی‌خواهند باب «رییس‌جمهور کُشی» باز شود

رقابت «ترامپ» و «پنس» ریشه در وقایع پس از انتخابات ۲۰۲۰ دارد/جمهوری‌خواهان نمی‌خواهند باب «رییس‌جمهور کُشی» باز شود
کد خبر : ۱۲۶۲۵۸۰

کارشناس مسائل آمریکا گفت: رئیس‌جمهوری فعلی آمریکا فعلاً می‌خواهد اوضاع را در حزب جمهوری‌خواهان به صورت ابهام‌آلود مدیریت کند تا تکلیف انتخابات کنگره مشخص شود.

«امیرعلی ابوالفتح» کارشناس مسائل آمریکا در تشریح ابعاد رقابت‌های درون حزبی میان دونالد ترامپ و مایک پنس در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا اظهار کرد: قبل از آنکه به رقابت و رویارویی رئیس‌جمهوری پیشین آمریکا و معاونش بپردازم باید به این نکته اشاره کنم که اختلاف میان مایک پنس و دونالد ترامپ از زمان انتخابات ۲۰۲۰ وجود داشت و او به عنوان رییس جمهور سابق ایالات متحده از معاونش انتظار داشت تا نتایج انتخابات را باطل کند یا حداقل برای تغییر این نتایج وارد کارزار مبارزه با دموکرات‌ها شود اما این اتفاق رخ نداد. بعد از آن و پس از پیروزی دموکرات‌ها در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ شاهد حمله طرفداران ترامپ به کنگره آمریکا در تاریخ ششم ژانویه بودیم و حتی گزارش‌هایی منتشر شده بود که ترامپ هیچ اقدامی برای نجات جان معاونش در زمان حمله به کنگره انجام نداده است.

وی ادامه داد: به هر ترتیب آن دوران گذشت و نتایج انتخابات هم باطل نشد اما هم‌اکنون و با توجه به نزدیک شدن انتخابات کنگره و رقابت‌های درون‌حزبی جمهوری‌خواهان، ما شاهد به وجود آمدن دو طیف در اردوگاه جمهوری‌خواهان هستیم. عده‌ای در این جناح معتقدند که در حق جمهوری‌خواهان اجحاف شده و انتخابات ۲۰۲۰ علیه آنها مهندسی‌شده بود. گروهی دیگری هم معتقدند که باید گذشته را رها کرد و چشم به آینده دوخت و برای رویدادهای پیشرو مهیا شد. از منظری دیگر در جناح محافظه‌کار هم طیف‌های زیادی به غیر از دو سطح مذکور وجود دارند، اما ظاهراً طرفداران ترامپ در حزب جمهوری‌خواه فعلاً بر دیگران برتری دارند. معتقدم تا زمانی که انتخابات درون‌حزبی برگزار نشود به هیچ‌ وجه معلوم نمی‌شود که اوضاع چگونه بوده و قرار است چه اتفاقی در این حزب بیفتد. در همین راستا کنگره ایالات متحده هم کمیته‌ای تشکیل داده تا ابعاد ماجرای حمله به کنگره در ششم ژانویه را بررسی کنند.

این تحلیلگر مسائل سیاسی تصریح کرد: پس از آن وظیفه دادستان کل آمریکا این است که با بررسی مستندات به این نتیجه برسد که آیا می تواند علیه مظنونین اعلام جرم کند یا خیر. سپس دادگاه برگزار می‌شود و باید دید که چه اشخاصی از سوی دادستان تعقیب می‌شوند و چه حکمی علیه آنها صادر خواهد شد. اگر این اشخاص ذیل قانون شورش قرار بگیرند از تصدی مناصب فدرال کنار زده می‌شوند و همین مساله می‌تواند مشکلاتی را برای کسانی که در این پرونده دست داشته‌اند به وجود بیاورند. به همین دلیل باید دید که چه اتفاقی رخ می‌دهد و اگر ترامپ از خدمات و انتصاب مشاغل دولتی محروم نشود، می‌تواند در انتخابات مقدماتی حزب جمهوری‌خواه و سپس انتخابات عمومی شرکت کند. بر این اساس باید منتظر بررسی اسناد توسط کنگره آمریکا و دستگاه قضا این کشور باشیم و ببینیم که چه حکمی در این خصوص صادر می‌شود.

وی در پایان خاطرنشان کرد: در شرایط فعلی ترامپ به دنبال آن است تا بتواند آرایش آتی کنگره آمریکا را به نفع خود به هم بزند و یاران زیادی از طیف خودش را وارد قوه قانونگذار ایالات متحده کند. به همین دلیل حزب جمهوری‌خواه هم بدون شک به دنبال نیت و سناریوی ترامپ است. توجه داشته باشید همان کسانی که داخل حزب جمهوری‌خواه مخالف سرسخت ترامپ به شمار می‌روند به هیچ وجه حاضر نیستند که او در مقابل دیدگان مردم محاکمه شود؛ چراکه از نظر محافظه‌کاران این موضوع می‌تواند باب «رییس‌جمهور کُشی» را باز کند و از سوی دیگر منافع حزب را به خطر می‌اندازد. بعد از اینکه تکلیف کنگره مشخص شد احتمالاً ترامپ اعلام نامزدی می‌کند اما تا ماه نوامبر فکر نمی‌کنم که شاهد موضع مشخصی از سوی او باشیم؛ چراکه رییس‌جمهور پیشین آمریکا فعلاً می‌خواهد اوضاع را به صورت ابهام‌آلود مدیریت کند تا تکلیف انتخابات کنگره مشخص شود.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز