خبرگزاری کار ایران

زرگر در گفت‌وگو با ایلنا:

بنت برای تاخیر در سقوط کابینه، در حال فرافکنی منطقه‌ای است/ تکاپوی نتانیاهو نشان از شکننده بودن دولت ائتلافی دارد

بنت برای تاخیر در سقوط کابینه، در حال فرافکنی منطقه‌ای است/ تکاپوی نتانیاهو نشان از شکننده بودن دولت ائتلافی دارد
کد خبر : ۱۲۴۴۸۵۰

تحلیلگر مسائل منطقه گفت: نخست‌وزیر اسرائیل برای فرار از بحران داخلی و سقوط کابینه به فرافکنی در حوزه سیاست خارجی روی آورده اما در این میان توافق ابراهیم برای آنها مهمترین محور به حساب می‌آید.

«علی‌اصغر زرگر» تحلیلگر مسائل منطقه با اشاره به تعمیق اختلاف احزاب در اسرائیل و احتمال سقوط کابینه ائتلافی تحت رهبری نفتالی بنت در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا اظهار کرد: هرگونه تحلیل در مورد سیاست داخلی یا خارجی اسراییل باید بر پایه دو اصل باشد. نخست بحث رابطه رژیم‌صهیونیستی با فلسطین است و دوم مسأله امنیت داخلی اسراییل به حساب می‌آید که این دو محور را باید اصل و اساس سیاست داخلی و خارجی رژیم صهیونیستی بدانیم. بر این اساس حالا نفوذ احزاب در کنست و روند تشکیل دولت مطرح می‌شود که به نوعی برخی اوقات نظرات متضاد هم به وجود می‌آید و نظرات مخالف حالا به دلیل تعدد احزاب به وضوح شنیده می‌شود. در ساختار داخلی اسراییل اینکه یک حزب اکثریت را بدست بیاورد و دولت تشکیل بدهد، بسیار ضعیف بوده؛ چراکه تکثر احزاب در این بین مطرح است. این در حالی است که بحث و نحوه برخورد با پرونده فلسطین و مسائل مربوط به امنیت ملی بزرگ‌ترین چالش دولت‌های رژیم صهیونیستی بوده و خواهد بود.

وی ادامه داد: مثلاً نحوه برخورد با جریان‌های فلسطینی و سازش با تشکیلات خودگردان فلسطین هم در این میان از مهمترین مسایلی است که به امنیت داخلی اسراییل گره خورده است و سپس بحث امنیت پیرامونی و امنیت خارجی مطرح می‌شود. لذا هر دولتی که در تل‌آویو روی کار بیاید خواه ناخواه نگاهش به این دو مساله مهم خواهد بود و سعی خواهد کرد نظراتش را بر همین مسائل معطوف کند. این در حالی است که در کابینه نفتالی بنت هم بحث هماهنگی با آمریکایی بیشتر از گذشته شده است و از سوی دیگر مسأله اعراب و پیوند اسرائیل به آنها در اولویت قرار گرفته است. از سوی دیگر در داخل هم اختلاف‌ها بر سر مسایل زیادی به چشم می‌خورد و به همین دلیل حالا فرافکنی‌های خارجی طرح شده که بحث ایران‌هراسی و تهدید امنیت منطقه‌ای از سوی اسراییل روز به روز بیشتر مطرح می‌شود.

این استاد دانشگاه تصریح کرد: امروزه مسایل و مشکلات داخلی نسبت به مسایل و مشکلات خارجی برای اسراییلی‌ها در اولویت دوم قرار دارد و به همین دلیل باید متوجه بود که بنت در حال فرافکنی است. متاسفانه تحلیل‌هایی که ارائه می‌شود به دلیل فقدان مستندات، چندان درست و صحیح نیست و به همین علت معتقدم که اوضاع به گونه‌ای پیش می‌رود که بنت و تیم او در حال چسباندن مسایل امنیت ملی به مسایل داخلی و همچنین پرونده فلسطین هستند. در این میان گفته می‌شود که نتانیاهو هم طرحی را در دست دارد تا بتواند کنست را منحل کرده و مجدداً انتخابات برگزار کند اما به نظرم تفاوت چشم‌گیری میان سیاست‌های نتانیاهو و نفتالی بنت وجود ندارد و به همین دلیل نباید منتظر اتفاق جدیدی در این مسیر بود. اینکه نتانیاهو به دنبال روی کار آمدن است، اصولاً شکننده بودن دولت ائتلافی فعلی را به رخ می‌کشد و نشان می‌دهد که تضادها در داخل تل‌آویو افزایش پیدا کرده است.

وی در پایان خاطرنشان کرد: باید بدانیم که اصل قضیه در شرایط فعلی مسایل مربوط به توافق ابراهیم است؛ چراکه آنها می‌خواهند مساله فلسطین را به فراموشی بسپارند و آن را یک موضوع داخلی به دنیا معرفی کنند. هدف اسراییل از ادامه توافق ابراهیم و صلح با اعراب این است که بگویند مساله فلسطین در نهایت مربوط به جهان اسلام نیست و اگر هم مربوط به جهان اسلام و اعراب باشد تل‌آویو با کشورهای عربی وارد صلح شده و اوضاع را به نفع خود رقم خواهد زد. به همین جهت رژیم صهیونیستی به دنبال آن است که فلسطین را یک مساله داخلی جلوه دهد و تمامی این مسائل به علاوه درگیری‌های داخلی میان احزاب، در خلال سناریوهای موجود در سیاست خارجی اسراییل پیش می‌رود.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز