خبرگزاری کار ایران

رئیس مرکز پژوهش‌های عراق در گفت‌وگو با ایلنا:

شکست مقتدی صدر در مذاکرات تشکیل دولت، عامل استعفای نمایندگان پارلمان عراق بود/ ائتلاف چارچوب هماهنگی شیعه، ابتکار عمل را در دست می‌گیرد

شکست مقتدی صدر در مذاکرات تشکیل دولت، عامل استعفای نمایندگان پارلمان عراق بود/ ائتلاف چارچوب هماهنگی شیعه، ابتکار عمل را در دست می‌گیرد
کد خبر : ۱۲۴۲۵۶۴

تحلیلگر سیاسی و رئیس مرکز ارتقای تحقیقات و پژوهش‌های عراق تاکید کرد که عامل استعفای نمایندگان جریان صدر، شکست رهبر این گروه در مذاکرات تشکیل دولت بوده است.

«عباس العرداوی»، تحلیلگر سیاسی و رئیس مرکز ارتقای تحقیقات و پژوهش‌های عراق در تشریح عوامدل و دلایل استعفای نمایندگان وابسته به جریان صدر عراق در پارلمان و ترسیم آینده صحنه سیاسی این کشور در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا گفت: «مقتدی صدر»، رهبر جریان صدر عراق از همان ابتدا که مشخص شد در انتخابات پارلمان پیروز شده است، اعلام کرد که در برابر یک معادله قرار دارد: یا دولت اکثریت ملی متشکل از جریان صدر به عنوان طرف شیعه و گروه سنی «حاکمیت» و حزب دموکراتیک کردستان یا حرکت به سمت مخالفان و تشکیل اپوزیسیون.

العرداوی گفت: به طور قطع تشکیل دولت اکثریت نیازمند تأیید ۲۲۲ نماینده است که این شرط محقق نشد و در نتیجه یک طرف معادله سیاسی صدر حذف شد.

وی درباره تاثیر استعفای نمایندگان جریان صدر بر ترکیب پارلمان عراق گفت: تغییراتی در پارلمان اتفاق خواهد داد، کرسی‌ها تغییر خواهند کرد و بیشترین کرسی‌ها را ائتلاف چارچوب هماهنگی (احزاب شیعه به استثنای جریان صدر) به این دلیل که بیشترین نماینده ها را دارد، از آن خود خواهد کرد. این  روند، طبق همان قانون کمیساریای عالی انتخابات است که تاکید می‌کند در صورت تغییر در کرسی‌های پارلمان و استعفای نمایندگان، خلأ موجود را گروهی پر می‌کند که بیشترین آرای ذخیره را دارد.

این تحلیلگر مسائل سیاسی عراق افزود: این مسأله نقش گروه چارچوب هماهنگی شیعه را در صحنه سیاسی و پارلمان تقویت می‌کند.

العرداوی درباره صحنه سیاسی عراق و آینده آن در پس زمینه این تحولات تاکید کرد: در صورت حصول توافق بین نیروهای سیاسی به ویژه دو گروهی که از ائتلاف سه‌جانبه صدر، حاکمیت و دموکراتیک کردستان صدر خارج می‌شوند، (نشانه‌هایی از تمایل ائتلاف سنی حاکمیت برای این توافق وجود دارد) این امر موجب می‌شود که بر اساس قانون، حد نصاب لازم برای تشکیل دولت توافقی فراهم شده و نخست‌وزیر انتخاب شود و در نتیجه بحران سیاسی پایان یابد.

وی در پایان چنین نتیجه‌گیری کرد که درخواست مقتدی صدر برای استعفای نمایندگان جریان وابسته به خود پس از آن مطرح شد که مذاکراتش برای تشکیل دولت اکثریت با شکست مواجه شد و در نتیجه نتوانست با این وضعیت به حضور در صحنه سیاسی کشور ادامه دهد از این روز گزینه دوم یعنی اپوزیسیون را به ناچار انتخاب کرد.  

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز