خبرگزاری کار ایران

صدرالحسینی در گفت‌وگو با ایلنا:

اعلام حضور علنی موساد در بحرین، تصمیم منامه نبود/ آل‌خلیفه از ترس طغیان داخلی به تل‌آویو پناه برده است/ اصرار «خوالد» بر تحکیم روابط با اسرائیل

اعلام حضور علنی موساد در بحرین، تصمیم منامه نبود/ آل‌خلیفه از ترس طغیان داخلی به تل‌آویو پناه برده است/ اصرار «خوالد» بر تحکیم روابط با اسرائیل
کد خبر : ۱۲۰۰۵۵۲

کارشناس مسائل منطقه گفت: حضور موساد در بحرین و حاشیه خلیج‌فارس از گذشته وجود داشت اما علنی کردن آن یک پیام مشخص به داخل و خارج است.

«سیدرضا صدرالحسینی» کارشناس مسائل منطقه در تشریح دلایل افشای عمدی حضور علنی موساد در بحرین توسط مقام‌های منامه در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا اظهار کرد: بیش از دو دهه است که رژیم صهیونیستی، افراد و جریانات مستعد در حوزه حاشیه خلیج فارس و غرب آسیا را از طریق موساد به صورت روزانه مورد رصد قرار می‌دهد و این روند پس از انعقاد توافق ابراهیم در سال ۲۰۲۰ افزایش پیدا کرده است. توجه داشته باشید عموماً گزارش‌هایی که از سوی موساد در کشورهای حاشیه خلیج فارس و منطقه به تل‌آویو مخابره می‌شد و هنوز هم این روند ادامه دارد، ستون فقرات امنیتی دارد اما جنس‌ آنها می‌تواند در حوزه اقتصادی، صنعتی، توریسم و مسائل اجتماعی و مذهبی باشد. اساساً ایستگاه‌های موساد در کشورهای حاشیه خلیج فارس در پوشش‌های گوناگونی حضور داشته و دارد؛ به عنوان مثال شرکت‌های خدمات مسافرتی، شرکت‌های سرمایه‌گذاری و حتی آموزشگاه‌های زبان و... از جمله پوشش‌هایی است که دستگاه جاسوسی اسرائیل از قطر و امارات گرفته تا کویت، عمان و بحرین به راه انداخته است.

وی ادامه داد: در این میان اخیراً معاون وزیر خارجه بحرین در یک اقدام به شدت نادر و تعجب‌آور صراحتاً اعلام کرده موساد به صورت علنی در بحرین حضور دارد و حضور دستگاه اطلاعاتی اسرائیل را بخشی از همکاری‌های امنیتی میان منامه و تل‌آویو اعلام کرده است. این مدل از صراحت در اعلام چنین خبری (آن هم از سوی مقامات وزارت خارجه بحرین) نشان می‌دهد آل خلیفه علناً به صورت بی‌پروا در حال مخابره پیام‌های تهدید است. شکی وجود ندارد که بخشی از حضور موساد در بحرین و آموزش نیروهای امنیتی این کشور برای سرکوب معترضان به خصوص شیعیان این کشور اختصاص داشته و این روند همچنان هم ادامه دارد. رژیم آل خلیفه به شدت از طغیان عمومی به خصوص پس از بهار عربی، هراس دارد و به نظر می‌رسد موساد در بخشی از فعالیت خود انواع نحوه‌های سرکوب، بازجویی و شیوه‌های متعدد هدف قرار دادن مخالفان را به دستگاه اطلاعاتی بحرین آموزش داده است.

این تحلیلگر مسائل سیاسی تصریح کرد: از سوی دیگر معتقدم به دلیل تحکم امنیتی که موساد و جامعه اطلاعاتی اسرائیل از خود نشان داده، باید گفت که از این پس تمام وقایع امنیتی و نظامی که در بحرین به وقوع می‌پیوندد با محوریت موساد خواهد بود. رژیم آل خلیفه به خوبی می‌داند که عدم وجود حمایت‌های عمومی و مردمی باعث وخیم شدن اوضاع آنها خواهد شد و به همین دلیل است که بحرینی‌ها به صورت علنی موضوع حضور موساد در کشورشان را اعلام می‌کنند. آنها می‌خواهند نه تنها در دل دشمنان داخلی خودشان بلکه در دل همسایگان و دشمنان منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای خود ترس جدی بیندازند؛ به گونه‌ای که تندروهای بحرین که معروف به «خوالد» هستند، به نوعی علاوه بر تاکید به ارتباط با آل سعود، بر ایجاد ائتلاف و هماهنگی با اسرائیل هم اصرار دارند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: از منظری دیگر معتقدم علنی کردن این خبر بیش از آنکه کار آل خلیفه باشد، سناریوی طراحی شده از سمت موساد و اسرائیل بوده است. اسرائیلی‌ها به نوعی از طریق وزارت خارجه خود و سپس دستگاه‌ اطلاعاتی‌شان به بحرین فشار آوردند تا به صورت علنی چنین خبری را اعلام کنند و در این میان امپراتوری رسانه‌ای رژیم صهونیستی را هم نباید از این معادلات کنار بگذاریم. معتقدم این اقدام تبعات زیادی برای منطقه و مسلمانان خواهد داشت و به همین دلیل یک احساس خطر عمومی و تنفر سراسری در حاشیه خلیج فارس شکل خواهد گرفت که به زودی نمایان می‌شود و می‌تواند دامان آل خلیفه در داخل را بگیرد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز