خبرگزاری کار ایران

چراغی در گفت‌وگو با ایلنا تشریح کرد:

تاثیر عملیات‌های انصارالله بر اقتصاد و امنیت امارات/ دلایل عدم اجماع‌سازی جهانی توسط ابوظبی پس از حملات اخیر یمنی‌ها

تاثیر عملیات‌های انصارالله بر اقتصاد و امنیت امارات/ دلایل عدم اجماع‌سازی جهانی توسط ابوظبی پس از حملات اخیر یمنی‌ها
کد خبر : ۱۱۹۷۶۴۴

کارشناس مسائل سیاسی منطقه گفت: انصارالله به خوبی می‌دانست که نباید فعلاً به دبی حمله کند و به همین دلیل با حمله به ابوظبی در پی مخابره پیام سیاسی به اماراتی‌ها بود.

«جلال چراغی» کارشناس مسائل سیاسی منطقه در تشریح میزان تاثیر سلسله حملات انصارالله بر اقتصاد امارات متحده عربی در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا اظهار کرد: نزدیک هفت سال از تشکیل ائتلاف عربی که حالا یک جمع دو کشوری با محوریت عربستان و امارات از آن باقیمانده و تحمیل جنگ علیه یمن می‌گذرد اما این تجاوزها سبب قدرت‌گیری انصارالله یمن شد. این جریان هفت سال پیش صرفاً یک سری تسلیحات ابتدایی در دست داشت اما حالا می‌تواند اهداف دقیق در فاصله هزار و ۵۰۰ کیلومتری را مورد اصابت قرار دهد و حالا این ائتلاف که هفت سال از آن می‌گذرد در حال درجا زدن است. در این میان سلسله حملات انصارالله به امارات ضربه سختی به اقتصاد این کشور وارد کرد. توجه داشته باشید که امارات حدود ۱۰ میلیون نفر جمعیت دارد که از این میزان صرفاً یک و نیم میلیون نفر از آنها اماراتی یا به نوعی بومی هستند و مابقی خارجی به حساب می‌آیند و دُبی قطب اقتصادی این کشور به حساب محسوب می‌شود.

وی ادامه داد: به نوعی می‌توان گفت که دُبی به شاهرگ تجاری منطقه هم تبدیل شده است و تمام کمپانی‌های بزرگ دنیا در این شهر دفتر احداث کرده‌اند. وسعت امارات حدود ۸۳ هزار کیلومتر است و اقتصاد آن مبتنی بر نفت، گردشگری و سرمایه‌گذاری خارجی است. لذا هرگونه حمله و تهدید این کشور و به خصوص شهر دُبی، به معنی به خطر افتادن اقتصاد و حیات این کشور به حساب می‌آید. طی یک ماه گذشته سه عملیات در قالب طوفان یمن ۱، ۲ و ۳ ابوظبی و بخشی از منطقه صنعتی واقع در جنوب این شهر را مورد هدف قرار داد که یک پرونده بسیار مهم به حساب می‌آید. در حمله دوم و سپس حمله سوم شاهد آن بودیم که پایگاه هوایی الظفره در ابوظبی هدف قرار گرفت و برخی از معادلات در حوزه سیاسی و به خصوص عرصه میدانی تغییر کرد.

این تحلیلگر مسائل سیاسی تصریح کرد: آنچه در این میان باید مورد توجه قرار بگیرد این است که انصارالله یمن و دولت نجات ملی این کشور به امارات هشدار داده بودند که اگر از دخالت‌های خود در مأرب و شبوه دست برندارند و نیروهای خود را از جنوب یمن خارج نکنند اقدام‌های جدیدی علیه آن‌ها انجام خواهد شد که این سه عملیات دقیقاً همان پاسخ به امارات به حساب می‌آید. نکته مهم اینجاست که سومین حمله به ابوظبی زمانی انجام شد که رئیس رژیم صهیونیستی یعنی اسحاق هرتزوگ در امارات حضور داشت و دقیقاً ابوظبی همان‌موقع مورد هدف قرار گرفت. مسأله‌ای که در اینجا باید مورد توجه قرار بگیرد این است که انصارالله تاکنون دبی را به صورت مستقیم مورد هدف قرار نداده است و به همین دلیل هنوز معادلات به نفع آنها جلو می‌رود. آنها به خوبی می‌دانند که اگر دُبی را هدف قرار دهند تمام کشورهای جهان علیه این جریان در سطح بین‌المللی موضع می‌گیرند.

چراغی افزود: به همین دلیل آنها عملیات‌های خود را بر ابوظبی معطوف کردند؛ چراکه این شهر اساساً منشاء تصمیم‌گیری‌های سیاسی امارات به حساب می‌آید. یکی از دلایلی که انصارالله دبی را هدف قرار نداد این است که آنها نمی‌خواستند جمعیت خارجی حاضر در این شهر زخمی یا کشته شوند و به خاطر همین رویکرد، اجماع بر سر هدف قرار دادن ابوظبی انجام شد؛ به گونه‌ای که هدف آنها از حمله به ابوظبی، مخابره پیام سیاسی بود نه اقتصادی. بر همین اساس اجماع علیه انصارالله به دلیل آنکه این جریان به دبی حمله نکرده بود عقیم ماند ولی یمنی‌ها توانستند پیام خود را به صورت مشخص مخابره کنند. توجه داشته باشید که صنعاء تا ابوظبی چیزی حدود هزار و ۵۰۰ کیلومتر فاصله دارد و تمام موشک‌هایی که از سوی انصارالله شلیک شد، از آسمان عربستان سعودی عبور کرد که نشان می‌دهد سامانه‌های پدافندی مستقر در خاک عربستان هم کارآمد نیست.

این پژوهشگر مسائل بین‌الملل گفت: اگر بخواهیم در مورد هزینه‌های امارات حرف بزنیم باید به این نکته اشاره کنم که مقامات اماراتی همان موقع و زمانی که این حملات تشدید شد، به رسانه‌ها و فعالان مجازی خود هشدار دادند که نباید تصاویر به جای مانده از حملات انصارالله را در فضای مجازی به اشتراک بگذارند و از این طریق به دنبال آن بودند تا از میزان آسیب‌ها و هزینه‌ها جلوگیری کنند و این اقدام نشان می‌دهد که حملات مذکور تاثیرات مشخصی بر بدنه سیاسی، امنیتی و اقتصادی امارات داشته است. از آن زمان به بعد واکنش و مواضع امارات علیه یمن و انصارالله نرم‌تر و آرام‌تر شده است که یکی از دلایل آن، عملیات‌های بازدارنده اخیر است. توجه داشته باشید چندین هفته قبل از حملات انصارالله به ابوظبی ترکی المالکی، سخنگوی ائتلاف سعودی - اماراتی اعلام کرده بود که بندر الحدیده به مرکز قاچاق سلاح، موشک و غیره تبدیل شده است که این مواضع نشان میداد اماراتی‌ها به دنبال اقدام نظامی علیه یمن هستند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: انصارالله یمن این سناریو را به خوبی درک کرد و با حملات اخیر توانست جلوی این پروژه را بگیرد. به همین دلیل باید توجه شود که بحث ضربه اقتصادی به امارات هم به نوعی در این میان مطرح است اما اگر در آینده به دبی حمله شود این تأثیرات به شدت عمیق خواهد بود که البته بدون شک تبعات عجیب و غریبی برای اماراتی‌ها به دنبال خواهد داشت. نکته آخر هم که باید بدان اشاره شود این است که باید بدانیم کشورهای همسو با امارات، مواضع خود علیه انصارالله را تعدیل کردند و در همین راستا پیام انصارالله در هدف قرار دادن پایگاه الظفره در خاک امارات به نوعی تکمیل‌کننده سناریوی آنها بود، ولی با عدم هدف قرار دادن دبی آنها از اجماع‌سازی علیه انصارالله کوتاه آمدند. لذا اهداف سیاسی در این حملات سه‌گانه بر مسائل دیگر قالب بود.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز