تحلیل رسانههای جهان عرب از سفر رئیس جمهوری ایران به روسیه
رسانههای عربزبان به بازتاب و تحلیل جزئیات سفر رئیسجمهوری ایران به روسیه پرداختند.
به گزارش ایلنا، سفر «سید ابراهیم رئیسی» رئیس جمهوری ایران به روسیه و دیدار با «ولادیمیر پوتین» همتای روس وی برای نخستین بار از زمان آغاز دوره ریاستجمهوری او باز تاب گستردهای در رسانههای جهان به ویژه رسانههای عرب زبان داشته است.
شبکه خبری المیادین با اختصاص گزارشی ویژه با عنوان «ایران و روسیه: به سوی رابطه استراتژیک برای مقابله با رویکرد یکجانبهگرایی آمریکا» به بررسی سفر رئیسجمهوری ایران به روسیه پرداخته است و اظهارات رئیسی در روسیه و همچنین اظهارات پوتین و مقامهای روس را بیانگر اهمیت ویژه روابط دو کشور در گذشته، حال و حتی در آینده عنوان کرده است، چرا که هر دو کشور با تحریمهای چندین ساله آمریکا مواجه هستند و همین موضوع، تهران و مسکو را به سمت روابط اقتصادی و امنیتی و نظامی مستمر سوق داده است.
خبرگزاری اسپوتنیک هم با تیتر «رئیسجمهوری ایران نقش مفهوم مقاومت در معادلات بازدارندگی را تبیین میکند»، به تشریح اظهارات سید ابراهیم رئیسی در مجلس دومای روسیه پرداخته و از زبان وی تاکید کرده است که ایران خواهان روابط حداکثری با همه کشورهای جهان به ویژه کشورهای همسایه است.
در این گزارش بر تأکید رئیسجمهوری ایران بر نقش مثبت همکاری تهران و مسکو در ادامه مقاومت دولت و ملت سوریه و تقویت همکاریهای امنیتی تمرکز شده است.
شبکه المنار لبنان نیز با انعکاس اخبار مرتبط با سفر رئیسجمهوری ایران به روسیه و دیدار با مقامهای روس، دیدار با ایرانیان مقیم روسیه و اقامه نماز در مسجد مسکو به گزارش جزئیات سفر پرداخته است و به طور تفصیلی گزارش رئیسجمهوری ایران از نتایج سفرش به روسیه را بازتاب داده است.
خبرگزاری سومریه نیوز عراق نیز سفر رئیس جمهوری ایران به روسیه را پوشش داده و سخنان وی در مجلس دومای روسیه را با تمرکز بر محورهای سخنرانی از جمله فعالیت هستهای ایران، پایبندی این کشور به تعهداتش در صحنه بینالمللی، تلاش برای رفع تحریمهای ظالمانه، ناتو و فعالیتهای آن و همکاری ایران و مسکو بازتاب داده است.
خبرگزاری روسیا الیوم نیز با اجرای مصاحبه اختصاصی با رئیسجمهوری ایران، این گفتوگو را نخستین گفتوگوی سید ابراهیم رئیسی با رسانههای خارجی از زمان آغاز دوره ریاستجمهوری وی توصیف کرد.
در این گفتوگو بر نقاط مهم در روابط ایران با کشورهای جهان، منافع مشترک ایران و روسیه، عملکرد آژانس بینالمللی انرژی اتمی در قبال ایران، لزوم فعالسازی ابزار دیپلماسی با کشورهای همسایه و مسائل دیگر تمرکز شده است.