خبرگزاری کار ایران

مشاور دولت فدرال اتریش در گفت‌وگو با ایلنا:

دولت جدید آلمان نگاه مثبتی به برجام دارد/ ملاحظات محیط زیستی، قدرت برلین را در عرصه بین‌المللی تضعیف می‌کند/ شولتز دوره دشواری را پیش رو دارد

دولت جدید آلمان نگاه مثبتی به برجام دارد/ ملاحظات محیط زیستی، قدرت برلین را در عرصه بین‌المللی تضعیف می‌کند/ شولتز دوره دشواری را پیش رو دارد
کد خبر : ۱۱۶۹۷۷۸

مشاور دولت فدرال اتریش گفت: شخصا بر این باور هستم که ملاحظات محیط زیستی، قدرت آلمان را در عرصه بین‌المللی تضعیف می‌کند، چراکه امکان استفاده از ابزارهای سنتی، سیاست خارجی را از سیاستمداران می‌گیرد. به عنوان مثال،‌ وقتی شما برای تامین انرژی خود به روسیه وابسته هستید، کار چندانی برای تغییر رفتار مسکو نمی‌توانید انجام دهید.

«رالف شولهمر» مشاور دولت فدرال اتریش در بخش خدمات مدنی و نوآوری اداری است که به اصلاح و نوسازی خدمات عمومی این کشور می پردازد. وی همچنین به عنوان استاد روابط بین‌الملل در دانشگاه وبستر فعالیت دارد. شولهمر پیش از پیوستن به دانشگاه وبستر وین، به عنوان تحلیلگر بازارهای مالی برای بانک مرکزی اتریش و در بخش بانکداری خصوصی کار می‌کرد. وی همچنین سرمقاله‌هایی برای روزنامه‌های اتریشی و بین‌المللی نوشته است.

وی در پاسخ به پرسش خبرنگار ایلنا در خصوص چشم‌انداز عملکرد دولت جدید ائتلافی آلمان گفت: با وجود مشارکت حزب لیبرال دموکرات که حزبی محافظه‌کار از نظر مالی و اقتصادی و لیبرال در امور اجتماعی است، دولت جدید آلمان، به طور کلی دولتی چپ‌گراست. حزب لیبرال دموکرات البته از جانب کسانی که پس از دلسردی شان از اتحاد دو حزب دموکرات مسیحی و سوسیال مسیحی بایرن به رهبری آنگلا مرکل، امید داشتند این حزب بتواند به حزب محافطه‌کار جدید آلمان تبدیل شود، آرای بسیار زیادی کسب کرد. در نتیجه، گرچه تمامی احزابی که در ائتلاف شرکت کرده‌اند، در اکثر موضوعات با یکدیگر همسو هستند، اما با کاهش اقبال رأی‌دهندگان محافظه‌کار در انتخابات‌های آینده، این حزب مجبور به اعمال سیاست‌های محافظه‌کارانه بیشتری می‌شود؛ اقدامی که منجر به بروز تنش میان این حزب و دو حزب سوسیال دموکرات و سبزها خواهد شد. 

وی ترکیب کابینه جدید آلمان را با توجه به ائتلافی بودن آن، این‌گونه ارزیابی کرد: افراد انتخاب‌شده برای کابینه جدید آلمان چندان موجب تعجب یا شگفتی نمی‌شوند، اما انتخاب «جم اوزدمیر» یکی از توانمندترین و باتجربه‌ترین سیاستمداران حزب سبزها به عنوان وزیر کشاورزی، اندکی دلسردکننده بود. اوزدمیر می‌توانست گزینه مناسبی برای سمت وزیر خارجه باشد. «رابرت هابک» سیاستمدار حزب سبزها به عنوان وزیر اقتصاد و تغییرات اقلیمی انتخاب شده است در حالی که «کریستیان لیندر» از حزب لیبرال دموکرات مسئولیت وزارت امور مالی را به عهده گرفته است. این دو انتخاب می‌توانند عاملی برای بروز تنش بشوند. چراکه حزب سبز خواستار افزایش هزینه‌هاست در حالی که حزب لیبرال دموکرات ترجیح می‌دهد بودجه تا حد ممکن متوازن باشد. گرچه من نمی‌خواهم در خصوص مقاومت لیندر در برابر کسری بودجه مبالغه کنم. 

این استاد دانشگاه در ارتباط با رویکرد آلمان در قبال ایران، برنامه هسته‌ای و برجام بیان گفت که سیاست خارجی آلمان بر اساس اجتناب از درگیری به همراه اشاراتی گاه به گاه در خصوص احترام به حقوق بشر و... تعریف شده است. من بر این باور هستم که شانس توافق هسته‌ای جدید کاهش نیافته است،‌ چراکه اروپایی‌ها همواره نگاه مساعدی نسبت به برجام داشته‌اند و دولت جدید آلمان نیز از این امر مستثنی نیست. 

شولهمر درباره تأثیر انتخاب سیاستمدای از حزب سبز به عنوان وزیر خارجه اظهار داشت: سیاست محیط زیستی در آلمان،‌ خصوصا سیاست کنار گذاشتن انرژی فسیلی موجب شده است تا این کشور به واردات انرژی از روسیه (گاز طبیعی) و انرژی هسته‌ای (فرانسه) روی بیاورد. البته این مسأله، به تضعیف امکان چانه‌زنی آلمان در برابر کشورهای صادرکننده انرژی منجر شده است. من شخصا بر این باور هستم که ملاحظات محیط زیستی، قدرت آلمان را در عرصه بین‌المللی تضعیف می‌کند، چراکه امکان استفاده از ابزارهای سنتی، سیاست خارجی را از سیاستمداران می‌گیرد. به عنوان مثال،‌ وقتی شما برای تامین انرژی خود به روسیه وابسته هستید، کار چندانی برای تغییر رفتار مسکو نمی‌توانید انجام دهید. 

وی در پاسخ به این پرسش که میراث ۱۶ ساله آنگلا مرکل و آینده اولاف شولتز را چگونه ارزیابی می‌کنید، گفـت: اولاف شولتز در جایگاه قدرتمندی قرار ندارد. در آخرین انتخاباتی که صورت گرفت، حزب وی با کسب ۲۵ درصد آرا قوی‌ترین حزب مجلس آلمان شد اما از نظر تاریخی همچنان با «گرهارد شرودر» صدر اعظم پیشین آلمان که  بدترین نتایج انتخاباتی خود را در سال ۲۰۰۵ با کسب حدود ۳۴ درصد آرا به دست آورد، فاصله دارد. شولتز همچنین به اندازه شرودر کاریزما ندارد و در حزب خود مانند آنگلا مرکل رهبری بلامنازع نیست. در نتیجه، این دوره با توجه به ایده‌های محیط زیستی بلند پروازانه حزب سبزها دوره‌ای سخت برای شولتز خواهد بود. 

در پایان، این استاد دانشگاه در خصوص نحوه مشارکت دولت جدید آلمان در پیمان ناتو و اینکه دولت جدید این کشور در متن قرارداد ائتلاف خود، دو درصد از تولید ناخاص ملی آلمان را به این پیمان اختصاص داده است، گفت:‌ من تخصیص این دو درصد را هنگامی باور می‌کنم که حقیقتا تخصیص داده شود. به نظر من،‌ آلمان فعلا به سواری گرفتن مجانی از ایالات متحده ادامه می‌دهد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز