هانیزاده در گفتوگو با ایلنا تشریح کرد:
دلایل دور جدید حملات اسرائیل به غزه/ سناریوی نتانیاهو برای سقوط کابینه جدید رژیم صهیونیستی
کارشناس مسائل منطقه گفت: نخستوزیر جدید اسرائیل عملاً برنامه خاصی ندارد و به نظرم نخستوزیر سابق در پشت صحنه در حال صحنهگردانیهای جدید است.
«حسن هانیزاده» کارشناس مسائل منطقه در تشریح دلایل دور جدید حملات رژیم صهیونیستی به غزه در گفتوگو با خبرنگار ایلنا اظهار کرد: دور جدید حملات رژیم صهیونیستی به باریکه غزه در حالی شروع شده که چندی پیش یک آتشبس ناپایدار برای خاتمه جنگ ۱۱ روزه اجرایی شد که بسیاری معتقد بودند ضمانت اجرای مشخصی برای پایداری آن وجود نداشته است. در این میان حملات جدید متقارن شده با خروج بنیامین نتانیاهو از ساختار قدرت اسراییل و حالا اوضاع به سمت و سویی رفته که بسیاری معتقدند او و تیمش به دولت سایه تبدیل شدهاند. در همین حال راهپیمایی پرچمها که اخیراً در اراضی اشغالی و قدس برگزار شد نشان میدهد که فضای داخلی این مناطق به شدت ملتهب است. همه بر این عقیده بودند که راهپیمایی مذکور برگزار نخواهد شد و حتی سازمان ملل در مورد خطرات برگزاری آن هشدار داده بود، ولی به هر ترتیب سهشنبه این راهپیمایی از سوی صهیونیستهای افراطی برگزار شد که طی درگیری در آن حدود ۳۳ نفر از فلسطینیها زخمی شدند.
وی ادامه داد: نکتهای که در این میان باید مورد اشاره قرار بگیرد این است که با به روی کار آمدن نفتالی بنت بسیاری از معادلات اگرچه در داخل و خارج از اسراییل تغییر خواهد کرد، اما باید توجه داشت که بنت هم یکی از نزدیکان و متحدان نتانیاهو به حساب میآید. معتقدم که او برنامه خاصی برای هدایت کابینه ائتلافی ندارد و فعلاً به دنبال ثابت نگه داشتن اوضاع است. در این میان حمله جنگندههای اسراییل به غزه نشان میدهد که احتمالاً نتانیاهو در پشت پرده همچنان صحنهگردان تحولات این رژیم است. مقاوت اسلامی فلسطین و همچنین حماس هم اعلام کرده که تمام فلسطینیها انگشت خود را در روی ماشه نگه داشتند و به همین دلیل احتمال دارد که اوضاع مجدداً به هم بریزد. به موازات این مسایل، رییس ستاد ارتش اسراییل هم از آمادهباش نیروهای خود خبر داده و تمامی مولفهها نشان میدهد که ورود نفتالی بنت به صحنه سیاسی اسراییل تاثیر چندانی بر معادلات بالادستی بخصوص در قبال غزه، کرانه با ختری و قدس ندارد.
این تحلیلگر مسائل سیاسی تصریح کرد: شکی وجود ندارد که اگر اوضاع و احوال میدانی در اراضی اشغالی بهم بریزد به احتمال زیاد آمریکاییها به این پرونده ورود پیدا خواهد کرد. در نهایت باید توجه داشت که نفتالی بنت همان راهبردهای نتانیاهو و حزب لیکود را دنبال خواهد کرد و احتمال دارد قواعد میدانی به هم بریزد. از سوی دیگر بنت سعی میکند از طریق تحریک فلسطینیها آنها را به سمت یک بحران عمیق سوق دهد و به نوعی در تلاش است تا بتواند انتقام جنگ ۱۱ روزه غزه را بگیرد؛ چراکه صهیونیستها معتقدند که باید افکار عمومی را به سمت تلافی و انتقام گرفتن از غزه سوق داد. بنابراین اگر نفتالی بنت سیاستهای نتانیاهو را ادامه دهد، بدون تردید ائتلاف فعلی احزاب، به خصوص احزاب عربی با او میتواند دچار شکاف و گسست جدی شود.
وی در پایان خاطرنشان کرد: اگر این روند ادامه پیدا کرده و اختلافها بر کابینه افزایش پیدا کند بدون تردید احتمال دارد که دولت ائتلافی از هم بپاشد و نتانیاهو مجدداً برای انتخابات به میدان بیاید. در این میان مخالفت یائیر لاپید، وزیر خارجه اسرائیل که قرار است پس از سال ۲۰۲۳ میلادی نخستوزیری را در دست بگیرد، در مورد راهپیمایی پرچمها، نوعی شکاف ایجاد خواهد کرد و اگر بنت نتواند او را راضی نگه دارد احتمال دارد کار به درگیریهای سیاسی بکشد. به همین دلیل معتقدم که دور جدید حملات اسرائیل به غزه اساساً دو رو دارد؛ چراکه علاوه بر تمام این مسائل، رئیس ستاد ارتش اسرائیل اعلام کرده که نظامیان این رژیم در حال آمادهباش به سر میبرند و اگر لازم باشد عملیات جدید همانند جنگ ۱۱ روزه انجام خواهند داد.