خبرگزاری کار ایران

رضوی در گفت‌وگو با ایلنا:

تل‌آویو «راهپیمایی پرچم‌ها» را ابزار محاصره مسجدالاقصی می‌داند/ مواضع سازمان ملل در حقیقت اعمال فشار بر مقاومت است/ حماس، دلیل عقب‌گرد اسرائیل

تل‌آویو «راهپیمایی پرچم‌ها» را ابزار محاصره مسجدالاقصی می‌داند/ مواضع سازمان ملل در حقیقت اعمال فشار بر مقاومت است/ حماس، دلیل عقب‌گرد اسرائیل
کد خبر : ۱۰۸۷۷۰۱

تحلیلگر مسائل اسرائیل گفت: راهپیمایی پرچم‌ها یک رویداد هدایت شده از سوی سازمان‌هایی است که خواهان ساخت «هیکل» یا همان قلعه سلیمان هستند و ابزار اصلی تل‌آویو برای تخریب مسجدالاقصی به حساب می‌آید.

«سید محمدجعفر رضوی» تحلیلگر مسائل اسرائیل در تشریح دلایل و پیامدهای برگزاری راهپیمایی پرچم‌ها توسط راست‌گراهای رژیم صهیونیستی در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا عنوان کرد: راهپیمایی پرچم‌ها که چندی است به سرخط اخبار رسانه‌های دنیا تبدیل شده، در اصل یک رویداد هدایت شده از سوی سازمان‌هایی است که خواهان ساخت «هیکل» یا همان قلعه سلیمان هستند. این سازمان‌ها عموماً یک نهاد افراطی به حساب می‌آیند که چند تن از خاخام‌های ارشد رژیم صهیونیستی آن را راهبری می‌کنند و خواسته‌شان اشغال کامل قدس و ساخت معبد یا قلعه هیکل است. طی هفته‌های گذشته این مدل راهپیمایی‌ها به شدت کانون توجه قرار گرفته است چراکه سازمان‌های مربوط به این راهپیمایی و اعضای تشکیل‌دهنده این حرکت افراطی، حضور خودشان را در مسجد الاقصی و حتی بازارهای اعراب ساکن قدس گسترش دادند که می‌توان آن را یک راهپیمایی ضد عربی و ضد فلسطینی اطلاق کرد.

وی ادامه داد: این راهپیمایی اساساً ریشه اشغالگری و سیطره بر قدس را دارد و جالب این است که کابینه رژیم صهیونیستی در تمامی ادوار، از این راهپیمایی‌ها حمایت کرده است. ساختار سیاسی و امنیتی اسراییل معتقد است که باید از این حرکت حمایت کنند تا بتوانند از طیف مذکور برای شهرک‌سازی‌ها در آینده به نفع خود بهره‌برداری کنند. در این میان حماس بارها نسبت به برگزاری این راهپیمایی‌ها هشدار داده و به نوعی آن را ادامه اشغالگری در قدس می‌داند. نکته اینجاست که حماس با محکوم کردن این مدل از راهپیمایی‌ها به نوعی قصد دارد تا بتواند در برگزاری آن تاخیر ایجاد کند تا در نهایت بتواند سازمان‌های بین‌المللی را وارد پرونده مذکور کنند. به همین دلیل است که می‌بینیم سازمان ملل اخیراً در رابطه با راهپیمایی پرچم‌ها در اراضی اشغالی، واکنش نشان داده و خواهان خویشتنداری دو طرف شده است.

این کارشناس مسائل سیاسی تصریح کرد: به نظرم جریان‌های مقاومت فلسطین با محکوم کردن این مدل از راهپیمایی‌ها در صدد هستند تا بالاترین فشارها را به اسراییل و نهادهای بین‌المللی و همچنین حامیان رژیم صهیونیستی وارد کنند و در فاز دیگر مانع از تخریب مسجد‌الاقصی شوند؛ چراکه عموماً این راهپیمایی‌ها برای تحت الشعاع قرار دادن جو قدس شرقی و مسجد الاقصی برگزار می‌شود که ریشه نژادپرستی هم دارد. اگر این اتفاق رخ دهد و وضعیت وخیم‌تر از گذشته شود، بدون تردید می‌توانیم پیش‌بینی کنیم که یک فاجعه رخ خواهد داد. اینکه کابینه رژیم صهیونیستی یک روز به این راهپیمایی‌ها مجوز می‌دهد و روز دیگر آن را لغو می‌کند، دلیلش تنها تهدیدهایی است که از جانب حماس ساطع می‌شود. حالا که سازمان ملل وارد پرونده مذکور شده و خویشتنداری را توصیه کرده به نظر می‌رسد که ایالات متحده مجدداً در حال استفاده ابزاری از این نهاد بین‌المللی به نفع اسراییل است.

وی در پایان تصریح کرد: همه به یاد داریم که در جنگ ۱۱ روزه غزه، بارها نشست شورای امنیت در قبال حملات به غزه و کرانه باختری و همچنین اعمال خشونت در قدس شرقی با فشار ایالات متحده لغو شد و حالا هم ورود سازمان ملل را باید یک سناریو بدانیم. واشنگتن به دنبال آن است تا از سازمان ملل برای عقب زدن حماس استفاده کند تا جریان‌های مقاومت در قبال راهپیمایی‌های مذکور تغییر نظر بدهند. حال سوال این است که چرا سازمان ملل در مورد مساله مسجد‌الاقصی خواستار خویشتنداری است اما در مورد پرونده‌هایی مانند سوریه، عراق، لیبی و حتی یمن چنین موضعی اتخاذ نمی‌کند؟ معتقدم اوضاع به سمتی می‌رود که اگر کابینه اسراییل اقدام عقلانی از خود نشان ندهد، پاسخ مقاومت را در بر خواهد داشت و همین مساله می‌تواند یک نزاع دیگر را به وجود بیاورد که گستردگی و عمق آن مشخص نیست.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز