تحلیلگر سیاسی لبنان:
انتخابات اخیر بازتاب عمق بحران در اسرائیل بود/ نتانیاهو ناگزیر به خودآزمایی در تقلب و دروغ شده است/ ۶۰ روز نخست دولت بایدن چشمانداز روشنی ترسیم نمیکند
تحلیلگر سیاسی لبنان تاکید کرد که انتخابات اخیر در سرزمینهای اشغالی عمق بحران در رژیم صهیونیستی را منعکس کرده و بر ادامه تسلسل انتخابات در آینده مهر حتمی زد.
«وسیم بزی»، تحلیلگر سیاسی لبنان در تشریح وضعیت سیاسی رژیم صهیونیستی در سایه انتخابات اخیر در سرزمینهای اشغالی در گفتوگو با خبرنگار ایلنا گفت: میتوان نتایج انتخابات رژیم صهیونیستی را که برای چهارمین بار در کمتر از دو سال برگزار شد، در این موارد خلاصه کرد: الف- عمق بحران سیاسی ب- وضعیت چندپارگی که بین رأیدهندگان منعکس شده است ج- ناپدید شدن نیروهای تاریخی مانند حزب کار د- سلطه نیروهای راست ملی و مذهبی در صحنه سیاسی بدون توانایی جدی برای ائتلاف با هم و تشکیل دولت پایدار. ه – نتانیاهو اگر خواهان تشکیل دولتی اقلیتی با ۶۲ رای است، برای نخستین بار مجبور می=شود به اسلامگرایان عرب یا همان فهرست مشترک عربی متوسل شود. و- میزان تغییرات اجتماعی و جمعیتی در سرزمین های اشغالی که بیثباتی موجود، بازتاب این تحولات است.
بزی در ادامه افزود: درباره تشکیل دولت در اسرائیل باید بگویم که نتانیاهو حداقل به دو حزب خارج از بلوک متحد خود که تعداد کرسی های آن به ۵۲ رسیده است، نیاز دارد. این دو حزب، حزب «یمینا» به رهبری «نفتالی بنت» با هفت نماینده و حزب «فهرست یکپارچه عربی» به رهبری عربی «منصور عباس» هستند. حال نکته جالب اینجاست که عباس چهار نماینده دارد و از حزب اخوان المسلمین منشعب شده و به محض همکاری نتانیاهو با این حزب، حزب راست افراطی صهیونیستی از این ائتلاف خارج خواهد شد.
نتانیاهو ناگزیر به روی آوردن به خودآزمایی جدید در تقلب، دروغ و وعدههای کذب شده است
وی تاکید کرد: همه این موارد باعث میشود که نتانیاهو به خودآزمایی جدید در تقلب، دروغ و وعدههای کذب به امید رسیدن به اکثریت ۶۳ کرسی در کنست روی آورد. این نخستین پارادوکس در تاریخ رژیم صهیونیستی است که رای عربی به «اکسیر حیات» برای دولت راست افراطی به رهبری نتانیاهو بدل میشود.
در شرایط فعلی رژیم صهیونیستی پیچیدن نسخه ائتلاف بسیار دشوار است
این تحلیلگر لبنانی تصریح کرد: در نتیجه چنین تداخل پیچیدهای بین ملی گرایان و افراطگرایان، راستیها و راستیهای میانهرو، بین ایدئولوژی و آشتی و بین صهیونیستها و اخوانیها، نوشتن نسخه «ائتلاف» بسیار دشوار است و قطعا به محض توافق بر سر آن، سقوط خواهد کرد و انتخابات پنجم طی چند ماه آینده حتمی به نظر میرسد.
نتانیاهو بهرغم پروندههای متعدد فساد، مدت زیادی در رأس قدرت بوده است
وی افزود: در حقیقت به نظر می رسد شخصیت فریبکار نتانیاهو یک مورد خاص در تاریخ نخستوزیران ریاکار رژیم صهیونیستی است، زیرا او از سال ۲۰۰۹ به طور مداوم سمت نخستوزیری را در انحصار خود دارد و پیش از آن نیز بین سال های ۱۹۹۶ تا ۱۹۹۹ نیز در رأس دولت بوده و سالهای طولانی است که سه پرونده فساد دامنگیر اوست. چنین به ذهن متبادر می شود که نتانیاهو به طرز معجزهآسایی عمر سیاسی خود را طولانی کرده است زیرا بسیاری از همتایان وی از جمله «ایهود المرت»، «آریل شارون» و «اسحاق رابین» با چنین پروندههایی پیش از او سقوط کردند و بر این اساس سخت به نظر میرسد که او به راحتی صحنه را ترک کند، اگرچه بسیاری از مسیرها در روزهای آینده برای او بسیار باریکتر خواهد شد.
پرونده شهرکسازی در دو دهه اخیر از نظر اخلاقی حساسیت خود را از دست داده است
بزی درباره وضعیت شهرکسازی در اراضی فلسطین و تضاد آرا و عملکرد غرب در اینباره گفت: پرونده شهرکسازی در دو دهه اخیر از نظر اخلاقی حساسیت خود را از دست داده و با سقوط پیاپی اعراب در مقابل دشمن، ننگ و عار بودن شهرکسازی برای رژیم صهیونیستی به نمادی از نژادپرستی و تبعیض تغییر پیدا کرده و این عنوان به موثرترین و سریعترین راه برای یهودی سازی فلسطین تبدیل شده و احزاب صهیونیست از آن به عنوان امتیاز در برابر رایدهندگان استفاده میکنند.
موضع اروپا در قبال فلسطین نیز چیزی بیش از تکرار ادعاهای ارزشی نیست
وی تصریح کرد: این در حالی است که آمریکا به ویژه با روی کار آمدن «دونالد ترامپ»، حمایت از اشغالگران صهیونیست و همه شاخههای آن را افزایش داد و موضع اروپا نیز چیزی بیش از تکرار ادعاهای ارزشی آن نیست که به ویژه در قبال اسرائیل هرگز به آن پایبند نبوده است.
۶۰ روز نخست دولت بایدن چشمانداز روشنی ترسیم نمیکند
این تحلیلگر لبنانی در ادامه درباره سیاستهای دولت جدید آمریکا در قبال اسرائیل و شخص نتانیاهو تاکید کرد: شعارهای انتخاباتی «جو بایدن»، رئیس جمهوری جدید آمریکا بسیار زیاد است، اما به همین نسبت شمار یهودیان حاضر در دولت او نیز زیاد است. او ادعایی بیش از صرف انتقام از نتانیاهو دارد و مدعی ایحاد توازن بین ارزشها و منافع است اما ۶۰ روز نخست دولت وی، چنین بشارتی نمیدهد.
درگیری بین ایران و اسرائیل یک درگیری مفهومی بین حق و باطل و بین ظالم و مظلوم است
وی در تحلیل نزاع مستقیم اخیر بین ایران و اسرائیل در حوزه دریایی گفت: درگیری بین ایران و اسرائیل یک درگیری مفهومی بین حق و باطل و بین ظالم و مظلوم است و به تبع، این درگیری تا زمان ریشهکن شدن شر ادامه خواهد داشت.
بزی تاکید کرد: تا زمانی که جمهوری اسلامی ایران از حق و حقیقت حمایت میکند، درگیری آن با اسرائیل ادامه می یابد و به شیوه های جدیتری گسترش پیدا میکند که از آن جمله حوادث اخیر کشتی در دریای عمان و دریای عرب است و به تضاد ارادهها به ویژه در سایه افزایش توان ایران و جنگ افزارهای نظامی دور برد آن اشاره میکند.