خبرگزاری کار ایران

مجلسی در گفت‌وگو با ایلنا:

ویروس ترامپ، امروز تمام می‌شود/ تحلیف بایدن بی‌سابقه‌ترین در تاریخ آمریکا است/ وظیفه دموکرات‌ها، ترمیم شکاف‌ها خواهد بود

ویروس ترامپ، امروز تمام می‌شود/ تحلیف بایدن بی‌سابقه‌ترین در تاریخ آمریکا است/ وظیفه دموکرات‌ها، ترمیم شکاف‌ها خواهد بود
کد خبر : ۱۰۲۶۹۰۱

کارشناس مسائل آمریکا گفت: آزادی تهیه و استفاده از سلاح در آمریکا تراژدی‌های زیادی را رقم زد و بعید نیست که امروز دوباره چنین اتفاقی رخ دهد.

«فریدون مجلسی» کارشناس مسائل آمریکا با اشاره به اهمیت مراسم تحلیف رئیس جمهوری این دوره آمریکا و حواشی احتمالی آن در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا اظهار کرد: پس از هفته‌ها کشمکش و تنش میان برنده و بازنده انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا بالاخره امروز شاهد برگزاری مراسم تحلیف «جو بایدن» به نمایندگی از حزب دموکرات آمریکا خواهیم بود که بدون تردید این مراسم در تاریخ ایالات متحده بی‌سابقه است. ما بارها دیده‌ایم که اختلاف‌ها و دعواهای سیاسی در ایالات متحده میان احزاب بالا گرفته اما در نهایت آنها با یکدیگر کنار آمده‌اند و اوضاع آرام شده است ولی در مراسم تحلیف این دوره دقیقاً ۱۸۰ درجه تفاوت با مراسم‌های قبلی وجود دارد. درگیری‌هایی که قبل، حین و حتی پس از مراسم تحلیف جو بایدن اتفاق افتاده و خواهد افتاد، ما را به دهه ۱۸۸۰ میلادی در آمریکا و دقیقا در زمان حیات «آبراهام لینکلن» می‌برد.

وی ادامه داد: آن زمان جنگ‌های داخلی آ‌مریکا به صورت کاملاً گسترده در جریان بود و نیروهای راست‌گرا که زمین‌های بزرگ کشاورزی را در اختیار داشتند توانسته بودند بر سایر طیف‌ها غلبه کنند. حالا هم حزب جمهوری‌خواه آمریکا که میراث لینکلن بوده است، امروز توسط شخصی به اسم «دونالد ترامپ» تحقیر شده است. بدون تردید اقدام‌هایی که او طی چهار سال اخیر و همچنین در حاشیه مراسم تحلیف امروز انجام می‌دهد، حیثیت حزب جمهوری‌خواه را مخدوش و مردود کرده است؛ اینکه چنین انسان ماجراجویی به هیچ وجه به جایگاه و حرمت ریاست‌جمهوری آمریکا احترام نمی‌گذارد و خروج خود از کاخ سفید را با چنین جنجال‌های اسف‌باری به تصویر می‌کشد که نشان از افول حزب جمهوری‌خواهان و جایگاه ریاست‌جمهوری آمریکا دارد. همه به دنبال آن بودند تا ترامپ، باوقار و مانند سایر روسای جمهور آمریکا کنار برود اما هوچی‌گری او باعث شد تا حتی آمریکا نتواند نمایش دموکراسی را همانند گذشته رقم بزند.

این دیپلمات پیشین کشورمان تصریح کرد: ترامپ می‌بایست به آرامی از قدرت کناره‌گیری می‌کرد و به میان مردم می‌رفت اما واکنش‌های سبک‌سرانه او به حیثیت آمریکا ضربه زد؛ تا جایی که او امروز در مراسم تحلیف جو بایدن شرکت نخواهد کرد. از سوی دیگر، او نطق خداحافظی خودش را به صورت زنده بیان نکرد، بلکه این نطق از قبل ضبط شده و پخش شد. از منظری دیگر، نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد که تمامی مردم آ‌مریکا نسبت به عملکرد رییس جمهورشان طی دو ماه گذشته و پس از انتخابات ریاست جمهوری بسیار معترض هستند و سطح محبوبیت او به شدت کاهش پیدا کرده است. این در حالیست که حاشیه‌های امنیتی مراسم تحلیف جو بایدن هم در این میان یکی دیگر از محورهای خبری هفته‌ها و روزهای اخیر و آینده خواهد بود. برخی از منابع اعلام کردند که با روی کار آمدن بایدن میزان فروش سلاح گرم در آ‌مریکا افزایش پیدا خواهد کرد و این مساله به راحتی می‌تواند به ما بگوید که بایدن راه دشواری را در پیش دارد.

مجلسی افزود: مسأله اینجاست که از امروز به بعد ارتش در اختیار بایدن خواهد بود و شاید جهان بتواند نفس راحتی پس از ترامپ بکشد. بارها شنیده شده که ترامپ حدود ۷۲ میلیون طرفدار در سراسر آمریکا دارد که به او رای دادند اما کمتر اعلام شد که بیش از ۸۰ میلیون نفر هم مخالف او بودند که به دموکرات‌ها رای دادند. بر این اساس متمایل شدن طرفداران به احزاب مختلف، یک امر نسبی است که قید زمان و مکان در آن دخیل است. بر این اساس معتقدم که ترامپ به مانند یک ویروس آمریکا را آلوده کرد و حالا از ساختار سیاسی آمریکا کنار زده خواهد شد. بدون تردید دستور کار بایدن، ترمیم شکاف‌ها و اوضاع و احوال فعلی ایالات متحده به خصوص قضیه مقابله با کرونا و همچنین تاثیرات اقتصادی آن بر آمریکا خواهد بود. او مجدداً برقراری مناسبات با تمام جهان و اجرای توافق‌های سیاسی با نهادهای بین‌المللی را در دستور کار قرار خواهد داد و می‌توان امیدهای زیادی از این بابت داشت.

این تحلیلگر مسائل سیاسی تصریح کرد: مراسم تحلیف بایدن در فضای سنگین امنیتی برگزار خواهد شد. در این میان باید توجه داشت که آزاد بودن حمل و استفاده از سلاح در آمریکا همیشه تراژدی‌های زیادی را به تصویر کشیده است. ما شاهد ترور «جان کندی» و برادرش در خاک آ‌مریکا بودیم و همچنین قاتلان آ‌نها هم بعدها ترور شدند. در همین راستا ترور «مالکوم ایکس» و «مارتین لوتر کینگ» را نظاره‌گر بودیم که به نوعی باید آنها را قتل سیاسی دانست؛ لذا هیچ چیز در آمریکا بعید نیست. اینکه اوضاع امنیتی تا به این حد در ایالات متحده تشدید شده است، تنها یک دلیل دارد و آن هم حماقت‌های ترامپ بود که اوضاع را پس از حمله به کنگره به اینجا کشاند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: بیماری کرونا و شیوع آن بهانه بسیار خوبی است تا بتوانند از وجود مردم در مراسم تحلیف جلوگیری کنند و به هر ترتیب میزان آسیب امنیتی به مراسم کمتر خواهد شد. به عبارتی دیگر ساختار امنیتی ایالات متحده از کرونا برای مهندسی امنیت آمریکا استفاده کرد ولی به هر ترتیب ما هیچگاه ترور «انور سادات» در مصر را از یاد نمی‌بریم؛ چراکه این ترور از میان نظامیان انجام شد. به هر ترتیب امروز همه چیز تمام خواهد شد و دموکرات‌ها وارد کاخ سفید می‌شوند که به نظرم باید منتظر اتفاق‌های اجتماعی و همچنین فرمان‌های مهم از سوی تیم بایدن باشیم. او شخصی مانند «برنی سندرز» را در کنار خود دارد که می‌تواند به راحتی رهنمودهای وی را در فاز اجتماعی و همچنین عمومی به کار بگیرد که بدون تردید مهمترین آن بیمه عمومی برای مردم در مقابل کرونا خواهد بود.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز