وزیر کار درنشست وزرای کار منطقه آسیا - پاسیفیک پیشنهاد کرد:
تدوین برنامه مشترک همکاری برای رفع بروز خشونت و ایجاد اشتغال پایدار
«علی ربیعی» وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در نشست وزرای کار منطقه آسیا - پاسیفیک سهشنبه ۲۰ خرداد ۱۳۹۳ سخنرانی کرد.
«علی ربیعی» وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در نشست وزرای کار منطقه آسیا - پاسیفیک سهشنبه ۲۰ خرداد ۱۳۹۳ سخنرانی کرد.
به گزارش ایلنا به نقل از روابط عمومی وزارت کار، متن کامل سخنرانی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی کابینه یازدهم بدین شرح است:
آقای رئیس، وزرای محترم، خانمها و آقایان:
منطقه آسیا - و اقیانوسیه شامل مجموعهای از کشورهاست که نقش بزرگی در اقتصاد جهان دارند. برخی کشورهای این منطقه سهم بزرگی از اقتصاد جهانی را به خود اختصاص دادهاند و مهمتر آنکه بر اساس روندهای موجود به بزرگترین اقتصادهای جهان در آینده تبدیل میشوند و بنابراین سهم بزرگی از نیروی شاغل جهان در این منطقه مشغول بهکار خواهد بود. این منطقه همچنین بزرگترین جمعیت جهان را در خود جای داده است.
روند انتقال سرمایهگذاری بینالمللی به منطقه آسیا - و اقیانوسیه و تبدیل شدن این منطقه به کانون تولیدات کاربر(Labour - intensive) لازم میدارد تا مقوله کار شایسته در صدر اولویتهای سازمان بینالمللی کار در این منطقه قرار گیرد. برخی کشورهای این منطقه هماکنون نیز پذیرای جمعیت قابل توجهی از سایر کشورهای منطقه هستند. حفظ حقوق این افراد و تأمین شرایط کار مطابق استانداردهای سازمان بینالمللی کار از امور مهمی است که باید در چارچوب ملاحظات سازمان بینالمللی کار باشد.
اما نکته مهمتری نیز درخصوص وضعیت نیروی کار مهاجر در منطقه آسیا - و اقیانوسیه وجود دارد. این منطقه مستعد بروز خشونت است. گسترش خشونت در این منطقه، که زمینههای آن نیز به واسطه توسعه افراطیگری مذهبی وجود دارد، میتواند وضعیت نیروی کار مهاجر را به شدت دگرگون سازد. توسعه افراطیگریهای به این معناست که ظرفیت ایجاد بحرانهای اقتصادی ناشی از بیثباتی سیاسی، و در نتیجه افزایش نیروی مهاجری که در کشورهای دارای بیثباتی سیاسی فاقد کار میشوند؛ و در نتیجه راه مهاجرتهای قانونی و غیرقانونی را در پیش میگیرند وجود دارد.
آگاهی از واقعیت امکان بروز خشونت و تأثیر آن بر سرنوشت اقتصادی و بازار کار در منطقه آسیاو اقیانوسیه، ضرورت همکاری میان کشورهای این منطقه را دوچندان میسازد. هر گونه مشکل برای کشورهای منطقه، کشورهای دیگر را با مشکلات ناشی از مهاجرت نیروی کار مواجه خواهد ساخت و هزینههای مدیریت این وضعیت را بر ایشان تحمیل میکند.
به این ترتیب، کشورهای آسیا - و اقیانوسیه به همکاری های فراوانتری نیاز دارند. آنها لازم دارند که تأثیرپذیری یکدیگر از واقعیت ژئوپلتیکی که ایشان را در بر گرفته است درک کنند و برای ممانعت از بروز بحرانهای ناشی از مسائل ژئوپلتیک همکاری نمایند. همکاری این کشورها برای تشویق رشد اقتصادی در همه کشورهای منطقه ضروری است. عقبماندگی نرخ رشد در هر یک از کشورهای منطقه از طریق جریانهای مهاجرت نیروی کار به سایر کشورهای منطقه هزینه تحمیل خواهد کرد.
به این ترتیب، کشورهای آسیا - و اقیانوسیه به همکاریهای اقتصادی، همکاری در ارتقای تکنولوژیک، انتقال تجارب برای اشتغالزایی، و مشارکت در ادغام اقتصادی مولد رشد برای همه کشورهای منطقه نیازمندند، و به اقدامات مشترک برای ممانعت از بروز خشونت و افراطیگری در این منطقه مهم و آیندهساز جهان نیاز دارند.
آقای رئیس:
ما در جمهوری اسلامی ایران به طرق مختلف با این موضوع روبرو بوده ایم. بروز نا آرامی ها در منطقه ما جمعیت عظیمی از نیروهای مهاجر از کشورهای همسایه را راهی ایران کرده است که طی چند دهه فشار زیادی را به بازار کار کشور وارد کرده اند. جمهوری اسلامی ایران همچنین خود قربانی خشونت و تحریم های ناعادلانه برخی دول است. بنابراین مبارزه با خشونت و افراطیگری را به عنوان دستورکاری برای ایجاد آینده امیدبخشتر اقتصادی کشورهای آسیا و اقیانوسیه و ممانعت از سرریز شدن مشکلات ناشی از بروز خشونت به کشورهای دیگر پیشنهاد میکند. بدون برنامهای مشترک برای همکاری برای رفع زمینههای بروز خشونت، و مبارزه با هر نوع خشونت اعم از اعمال فشار و تحریمهای یکطرفه بر کشورهای مستقل، خلق آیندهای باثبات که در آن کار شایسته در سایه رشد اقتصادی خوب و عادلانه امکانپذیر شود و کشورهای منطقه بتوانند اشتغال پایداری برای نیروی کار خود ایجاد کنند و انگیزههای مهاجرت را کاهش دهند، ناممکن خواهد بود. در جهانی که مسائل «جهانی شده» و هر عارضهای برای هر کشور به سرعت به کشورهای دیگر سرایت خواهد کرد، همکاری عملی و به اشتراک گذاردن دانش برای خلق اشتغال پایدار، اصلی برای تحقق صلح و رفاه برای همگان است.