توانمندسازی جوامع محلی مهمترین بخش اکوتوریست است
محمدعلی فاضلی در کارگاه توانمندسازی روستائی استان بوشهر با بیان اینکه مبحث توسعه گردشگری روستائی، مبحث مهمی در بخش گردشگری است، گفت: یکی از مسائل جدی در اصول مبحث اکوتوریست، توانمندسازی جوامع محلی در این مورد است.
به گزارش ایلنا از بوشهر، محمدعلی فیاضی با بیان اینکه مهمترین جاذبههای گردشگری، جاذبههای ناملموس است، افزود: کشور ما از نظر جاذبههای ناملموس بسیار غنی است. یکی از این نوع جاذبهها تنوع و گوناگونی فرهنگی است که در مناطق جغرافیائی مختلف، متفاوت است. با توجه به اینکه ایران طی سالیان زیادی در گذشته مورد عبور و یا تهاجم تمدنها و فرهنگهای مختلف بوده، این تنوع غنی بومی فرهنگی را باعث گردیده است.
فیاضی، یکی از ویژگیهای گردشگری روستائی را تنوع فرهنگی دانسته و گفت: تنوع فرهنگی خود را در تنوع زبان، گویش، ساختار اجتماعی، معماری، پوشش، صنایع دستی و ... نشان داده است. تنوع فرهنگی با وجود اشتراکات نزدیکی که در جوامع مختلف دارد، مفارقتهایی نیز دارد که مذهب یکی از این تفاوتهاست. بنابراین، تنوع فرهنگی منشا جذب گردشگر در این مناطق است.
وی افزود: احیا جاذبههای فرهنگی منسوخشده مانند برخی بازیهای محلی، غذاها، معماری محلی و... میتواند زمینه جذب گردشگر را در منطقه فراهم کند و تعامل بین ارگانهای مختلف در این مناطق نیز تاثیر بسیار زیادی در این راستا خواهد داشت.
محمدعلی فیاضی یادآور شد: صنعت خرما و ماهیگیری در استان بوشهر از جمله جاذبههایی است که میتواند برای گردشگر جذاب باشد. مراحل داشت و برداشت خرما و فرآوری آن و نیز تاریخچه استفاده از ابزرا ماهیگیری از قبیل تور، لنج و... از نمونههائی است که میتوان در این زمینه نام برد.
دبیر کمیته ملی طبیعتگردی کشور در بخشی از سخنان خود گفت: در سازمان میراث فرهنگی، هشت پروژه را بهعنوان پروژههای اقتصاد مقاومتی در نظر گرفتیم که یکی از آنها توسعه گردشگری روستائی است. مجموعا 500 روستا در اولویت این طرح قرار داده شده است که از بین اینها فراهمکردن زیرساختهای گردشگری تعداد 75 روستا را امسال در دستور کار داریم و تعدادی از ین روستاها در استان بوشهر قرار گرفتهاند.
وی همچنین بیان کرد: طی دو سال گذشته نیز دستورالعمل اقامتگاههای روستائی ابلاغ شده است که در این راستا تعداد 242 اقامتگاه بومگردی در کشور داریم.
فیاضی در پایان گفت: توسعه اقامتگاههای بومگردی، موثرترین ابزاری است که با حفظ و صیانت از منابع طبیعی منطقه با هزینه کم، نقش زیادی در ایجاد اشتغال و جذب گردشگر در مناطق بومی و محلی دارد.