در ششمین نشست شورای اطلاع رسانی محیط زیست مطرح شد:
عمده ترین چالشهای محیط زیست طبیعی استان و توصیههای مدیرکل
حسین دلشب گفت: مناطقی مانند منطقه شاهزاده ابراهیم - تنگ باهوش، به شورای عالی محیط زیست پیشنهاد شده که در صورت موافقت، مساحت مناطق تحت مدیریت به بالای هشت درصد مساحت استان خواهد رسید که با احتساب جزایر و مناطق حساس ساحلی برابر با سطح جهانی خواهد رسید.
حسین دلشب گفت: مناطقی مانند منطقه شاهزاده ابراهیم - تنگ باهوش، به شورای عالی محیط زیست پیشنهاد شده که در صورت موافقت، مساحت مناطق تحت مدیریت به بالای هشت درصد مساحت استان خواهد رسید که با احتساب جزایر و مناطق حساس ساحلی برابر با سطح جهانی خواهد رسید.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری ایلنا، مدیر کل حفاظت محیط زیست استان بوشهر دوشنبه شب، در ششمین جلسه شورای اطلاع رسانی این اداره کل اظهار داشت: چالشهای عمده محیط زیست طبیعی استان، تخریب زیستگاهها و انقراض برخی گونههای جانوری و گیاهی کمیاب که البته در کل کشور با توجه به خشکسالی، افزایش درجه حرارت و افزایش خطر آتش سوزی، کاهش سطح آبهای زیر زمینی، تعارض با حاشیه نشینان مناطق تحت مدیریت، افزایش حشرات، افزایش فرسایش بادی آبی، کاهش کیفیت خاک و افزایش بیابانها است.
وی افزود: استان بوشهر با پدیده ریزگردها مواجه است و بر تکمیل سیستم پایش آنلاین تاکید کرد.
دلشب با اشاره به تقویت بخش آزمایشگاه محیط زیست بوشهر بیان کرد: قدرت و ابزار ما در جهت دفاع از محیط زیست و اِعمال حقانیت زیست محیطی و جلوگیری از آلودگی، همین ابزارها هستند که از جوانب حقوقی، حفاظتی و پیشگیری موثر می باشند.
وی در بخشی از صحبت های خود در این نشست به مدیریت حیات وحش اشاره کرد و گفت: بایستی استراتژی بسیار قوی در این مورد تعریف شود؛ خیلی مهم است که انتقال یا تکثیر بعضی از گونه های جانوری بصورت طبیعی با امکان سنجی این موضوع در زیستگاه مشابه خود در اولویت برنامه ها قرار بگیرد.
مدیر کل حفاظت محیط زیست استان بوشهر عنوان کرد: در بحثمدیریت زیستگاه ها، نصب دوربین های تله ای، گشت های ویژه، مانیتورینگ و کنترل از راه دور و تثبیت مرز زیستگاه ها از برنامه های آینده ی ما می باشد.
حسین دلشب در ادامه به چالش های محیط زیست انسانی نیز اشاره کرد و عنوان نمود: تغییر کاربری اراضی ساحلی، گازهای اسیدی، تولید گوگرد که باعثاسیدی شدن آب دریا، اسیدی شدن خاک های کشاورزی حتی تخریب تاسیسات ساحلی خوهد شد آلودگی میکروبی سواحل به دلیل رها سازی فاضلابهای خام به دریا از مهمترین معضلات بخش انسانی هستند. وی خاطرنشان کرد: در بحثآلودگی هوا و حذف فلرینگ، پیشنهادها و راهکارهای اجرایی از طرف اداره کل حفاظت محیط زیست استان بوشهر ارائه شده است که وزارت نفت طرح آماک را برای رفع آلودگی ها در دستور کار خود قرار داده است.
دلشب از دیگر مشکلات مهم بخش انسانی در استان بوشهر را وجود مشکلات در دفع پسماندها خصوصاً پسماند های ویژه دانست و در خصوص پسماند های عادی اظهار نمود: در شهرهای ساحلی می بایست تا پایان برنامه پنجم توسعه در دفع پسماند از فناوری های نوین استفاده شود.
وی ابراز امیدواری کرد با پیگیری های متعددی که سازمان حفاظت محیط زیست از طریق وزارت نفت انجام می دهد و همچنین پیگیری های استانی بتوانیم برنامه های کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت را در قالب عملیات اجرایی و بصورت عملی برای حل این موضوع اجرا شود.
مدیر کل حفاظت محیط زیست استان بوشهر ضمن اشاره به عدم توسعه تصفیه خانه های فاضلاب شهری که در استان بوشهر فقط سه شهر بوشهر، گناوه و دیلم دارای سیستم تصفیه خانه فاضلاب شهری هستند تشریح کرد: وضعیت اطراف تصفیه خانه شهر بوشهر در سه راهی عالیشهر که منجر به رشد بیشه زار و تجمع جانوران و حشرات گردیده بسیار نابسامان است و هر چه سریعتر برای حل این معضل توسط دستگاه های ذیربط باید اقدام شود.