خبرگزاری کار ایران

تولید ٧۴٠٠ تن ال پی جی در شرکت پالایش گاز فجرجم

تولید ٧۴٠٠ تن ال پی جی در شرکت پالایش گاز فجرجم
کد خبر : ۲۳۴۱۱۶

مدیرعامل شرکت پالایش گاز فجرجم گفت: این شرکت در ٨ ماه نخست پارسال ١٧, ٣ میلیارد متر مکعب گاز را فرآورش کرده که این میزان در مدت مشابه امسال با افزایش ٢. ۴ میلیارد مترمکعب به ١٩. ٧ میلیارد متر مکعب رسیده است.

مدیرعامل شرکت پالایش گاز فجر جم با اشاره به اینکه این پالایشگاه هم اکنون ظرفیت دریافت ٢٥ میلیون متر مکعب گاز از مخزن پارس جنوبی را دارد، اظهار داشت: این میزان تا ٣ سال آینده به ٥٠ میلیون متر مکعب افزایش می یابد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری ایلنا، هادی هاشم زاده فرهنگ صبح امروز در بازدید خبرنگاران از این پالایشگاه، با اشاره به اینکه در ٨ ماه نخست امسال ١٩, ٧ میلیارد متر مکعب گاز در این پالایشگاه فرآورش و به خطوط سراسری ارسال شد، افزود: این میزان نسبت به مدت مشابه سال قبل ٢. ۴ میلیارد متر مکعب افزایش داشته است.

مدیرعامل شرکت پالایش گاز فجرجم گفت: این شرکت در ٨ ماه نخست پارسال ١٧, ٣ میلیارد متر مکعب گاز را فرآورش کرده که این میزان در مدت مشابه امسال با افزایش ٢. ۴ میلیارد مترمکعب به ١٩. ٧ میلیارد متر مکعب رسیده است.

وی افزود: این شرکت در ٨ ماه نخست پارسال ۶, ١ میلیون بشکه میعانات گازی تولید کرده که این میزان در مدت مشابه امسال به ۶. ٧ میلیون بشکه رسیده است.

فرهنگ خاطرنشان کرد: در بازه زمانی یادشده پارسال ٧۴٠٠ تن ال پی جی تولید شده که این میزان امسال به ١٥ هزار تن افزایش یافته است.

به گفته وی در ٨ ماه نخست امسال ١٨, ٣ میلیارد مترمکعب گاز از مخزن نار و کنگان و ١. ٩ میلیارد مترمکعب گاز نیز از مخزن پارس جنوبی دریافت شده است.

فرهنگ با بیان این که تا سه سال آینده ظرفیت فرآورش گاز کشور از ١٨٩ میلیارد مترمکعب به ٣٣٠ میلیارد مترمکعب در سال افزایش می یابد، گفت: بر اساس برنامه پیش بینی شده ١۶, ٥ میلیارد متر مکعب از این میزان در پالایشگاه فجرجم تحقق می یابد.

معاون مهندسی و توسعه شرکت پالایش گاز فجرجم نیز در این بازدید، گفت: بر اساس مصوبه هیئت مدیره شرکت ملی گاز ایران، ٥٠ میلیون متر مکعب گاز پارس جنوبی تا ٣ سال آینده جایگزین گاز دریافتی از حوزه نار و کنگان می شود.

حسین شمشیری افزود: در حال حاضر ٢٥ میلیون متر مکعب گاز دریافتی از پارس جنوبی که گاز خشک ولی ترش است با گاز چاههای نار و کنگان مخلوط می شود و در این پالایشگاه فرآورش می شود.

وی افزود: برای انجام این پروژه باید از مهندسان مشاور استفاده کرد تا پالایشگاه برای دریافت این خوراک طراحی شود.
به گفته وی، پس از طراحی این پروژه توسط پیمانکار به روش EPC اجرا می می شود.

شمشیری تاکید کرد: در حال حاضر شرح کار مشاور پروژه طراحی و از طریق مناقصات پالایشگاه پیگیریهای لازم انجام و جلسه پیش فراخوان نیز برگزار شده است.

مدیر مهندسی و توسعه شرکت پالایش گاز فجر جم ادامه داد: تا پایان آذرماه امسال مشاورینی که برای این کار مناسب هستند ارزیابی کیفی می شوند.

به گفته وی، بر اساس برنامه، نیمه نخست سال آینده طراحی پروژه به اتمام می رسد و در نیمه دوم نیز پیمانکار آن انتخاب می شود.

ارسال نظر