رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر:
فعالیت بدنی در استان بوشهر ضعیف است / رتبه نخست بوشهر در مصرف قلیان
در استان بوشهر ۱۱.۸۳ درصد مردم شهرنشینی و ۶.۲۱ درصد مردم روستایی قند خون بالاتر از حد طبیعی دارند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: فعالیت بدنی در استان بوشهر ضعیف است.
به گزارش خبرنگار ایلنا، علیرضا رئیسی، صبح پنجشنبه، در نشست شورای سلامت استان بوشهر اظهار داشت: سه عامل عمده و بسیار مهم مرگ و میر در کشور به ترتیب بیماریهای قلبی و عروقی، سوانح و حوادثو سرطانها است.
وی با اشاره به مرگ سه هزار و ۷۵۴ نفر در سال گذشته، خاطرنشان ساخت: تعداد یکهزار و ۶۰۰ نفر زن و دو هزار و ۱۰۰ نفر مرد بودند و بیماریهای قلبی و عروقی با ۴۰ درصد، حوادثبا ۱۳ درصد و سوانح با ۱۱ درصد دارای بیشترین فراوانی بودند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر دخانیات، چاقی، چربی، استرس، تغذیه نامناسب را به عنوان عوامل قابل تغییر در مرگ و میر عنوان کرد و گفت: عوامل خطر غیر قابل تغییر در بیماریهای قلبی و عروقی و سرطان، سابقه خانوادگی، سن بالا است.
وی با بیان اینکه کنترل عوامل خطرآفرین میتواند ۸۰ درصد مرگ و میرها را پیشگیری کند، خاطرنشان ساخت: در استان بوشهر ۱۱.۸۳ درصد مردم شهرنشینی و ۶.۲۱ درصد مردم روستایی قند خون بالاتر از حد طبیعی دارند.
رئیسی با اشاره به بالابودن میانگین دیابت در استان بوشهر به نسبت میانگین کشوری، تاکید کرد: استان بوشهر در زمینه چربی خون نیز وضعیت بدتری نسبت به سایر نقاط کشور دارد.
وی به وضعیت نامناسب مردم استان بوشهر در زمینه فعالیت بدنی اشاره کرد و بیان داشت: کم تحرکی در میان روستائیان استان نیز دیده میشود و استان بوشهر از نظر فشار خون نیز از استان های اول کشور است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر به رتبه نخست استان بوشهر در زمینه مصرف قلیان اشاره کرد و اذعان داشت: جمعیت شهری استان با مشکل چاقی روبرو است و وضعیت خوبی ندارد ولی در روستاها وضعیت بهتر است.
وی با اشاره به تلاشهای صورت گرفته برای تدوین برنامه جامع برای مبارزه با دخانیات در استان بوشهر، خاطرنشان ساخت: طرح سلامت بانوان ایرانی(سبا) هم در استان بوشهر در دست اجرا است.