گوجه فرنگی ارگانیک در استان بوشهر تولید شد
مدیر مرکز خدمات وترویج جهاد کشاورزی بخش کاکی بوشهر گفت: برای نخستین بار امسال تولید گوجه فرنگی ارگانیک(بدون استفاده از کود و سموم و دیگر مواد شیمیایی) در سطح سه سه هکتار از مزارع این منطقه انجام شد.
مدیر مرکز خدمات وترویج جهاد کشاورزی بخش کاکی بوشهر گفت: برای نخستین بار امسال تولید گوجه فرنگی ارگانیک(بدون استفاده از کود و سموم و دیگر مواد شیمیایی) در سطح سه سه هکتار از مزارع این منطقه انجام شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری ایلنا، حیدر دهقانی امروز در جمع خبرنگاران افزود: یکی از برنامه اولویت دار جهاد کشاورزی استان بوشهر ترویج و توسعه کشت و تولید محصول سالم کشاورزی بدون استفاده از سموم و کود شیمیایی است.
وی بیان کرد: امسال دو کلاس با شرکت ۵۰ نفرازکشاورزان برای ترویج کشت سالم و بدون استفاده از سموم و کود شیمیایی در سطح بخش برگزارشد که با استقبال خوب کشاورزان همراه شده است.
دهقانی اضافه کرد: درکشت ارگانیک ازهیچ گونه کود و سموم شیمیایی استفاده نمی شود و تغذیه گیاهی و مبارزه با آفات و بیماری ها به وسیله مواد آلی انجام می شود.
وی ادامه داد: امسال با همکاری بخش خصوصی وکشاورزان این بخش یک مزرعه سه هکتاری به کشت ارگانیک گوجه فرنگی خارج ازفصل رفت.
دهقانی اضافه کرد: همه مراحل آماده سازی زمین این مزرعه پیش از کشت با کودهای دامی و ورمی کمپوست و در مرحله داشت نیز از کودهای مرغی، ورمی کمپوست و پودرماهی برای تغذیه گیاه استفاده شده است.
مدیر مرکز خدمات وترویج جهاد کشاورزی بخش کاکی گفت: مبارزه با آفات نیز با پودر فلفل و تهیه ترکیب سیر و فلفل به صورت محلول پاشی برای بیماری های قارچی انجام شده است.
وی افزود: در شرایط حاضر این مزرعه در مرحله میوه دهی و از شرایط مناسبی برخوردار است.
مدیرمرکز خدمات وترویج جهادوکشاورزی کاکی اضافه کرد: تولید محصول ارگانیک گوجه فرنگی در شرایط منطقه با استفاده از مواد آلی و عصاره های گیاهی و ترکیبات با منشا حیوانی امکان پذیر است و این اقدام می تواند آغازگر روند جدیدی در کیفیت بخشی به محصول تولیدی وتولید محصول سالم در سطح منطقه باشد.
دهقانی اضافه کرد: امسال پنج هزارهکتار از اراضی کشاورزی بخش کاکی زیر کشت گوجه فرنگی رفته است واین بخش را به عنوان قطب اول کشت گوجه فرنگی خارج ازفصل در استان بوشهر تبدیل کرده است.
وی تاکیدکرد: برداشت محصول گوجه فرنگی امسال درنیمه دوم آذر آغاز می شود و نسبت به سال گذشته با چند روز تاخیرانجام می شود.
دهقانی علت تاخیر دربرداشت گوجه فرنگی خارج فصل در این منطقه را شرایط آب وهوایی وبارندگی های اخیر اعلام کرد که باعثشده کاربرداشت با تاخیر۱۶ روزه همراه شود.
وی گفت: پیش بینی می شود امسال بیش از۲۰۰ هزارتن محصول گوجه فرنگی دراین بخش برداشت و به بازار مصرف کشور عرضه شود شود.
بخش کاکی ازتوابع شهرستان دشتی درفاصله ۱۲۰ کیلومتری جنوب بوشهر واقع است و از قطب های تولید گوجه فرنگی خارج فصل در کشور است.