سومین ردیف پالایشگاه فازهای ١٥ و ١۶ پارس جنوبی راه اندازی شد
مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس گفت: سومین ردیف پالایشگاه فازهای ١٥ و ١۶ پارس جنوبی با استفاده از گاز ترش و خشک فازهای ۶ و ٧ و ٨ طرح توسعه این میدان راه اندازی شد.
مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس گفت: سومین ردیف پالایشگاه فازهای ١٥ و ١۶ پارس جنوبی با استفاده از گاز ترش و خشک فازهای ۶ و ٧ و ٨ طرح توسعه این میدان راه اندازی شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری ایلنا، علی اکبر شعباپور افزود: با آغاز تولید گاز شیرین در سومین ردیف(ترین) پالایشگاه فازهای ١٥ و ١۶ میدان پارس جنوبی، بیش از نیمی از ظرفیت پالایشی گاز در این پروژه بزرگ در مدار قرار گرفت.
وی همچنین از تکمیل شدن خط لوله ۳۲ اینچی ارتباطی پالایشگاه فازهای ۱۵ و ۱۶ با سکوی A فاز ١٨ خبر داد و اضافه کرد: هم اکنون سکوی A ١٨ میدان گازی پارس جنوبی آماده ارسال گاز به خشکی است و با پایان مراحل تست خط لوله میان فازهای ١٥ تا ١٨ تولید از این سکو نیز با ظرفیت ۵۰۰ میلیون فوت مکعب طی روزهای آینده آغاز خواهد شد.
مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس اظهارکرد: هم اکنون خط لوله میان فاز ١٥ و ١۶ و فاز ١٧ و ١٨ در حال فشار گیری با گاز شیرین است.
وی بیان کرد: مطابق هماهنگی های انجام شده، تلاش می شود برای زمستان امسال حداقل ۴٠ میلیون مترمکعب گاز شیرین در سه واحد پالایشگاهی فاز ١٥ و ١۶ پارس جنوبی تولید شود.
شعبان پور گفت: همچنین فعالیت های مربوط به پیش راه اندازی واحد چهارم پالایشگاه فازهای ١٥ و ١۶ میدان گازی پارس جنوبی، مشتمل بر، سه واحد فرآورشی گاز ترش آغاز شده است که پیش بینی می شود با پیگیری عملیات باقیمانده در روزهای آینده، این بخش از تاسیسات فراورش پالایشگاه نیز تا پایان آبان جاری در سرویس قرار گیرد.
هدف از توسعه فازهای ١٥و ١۶ تولید روزانه ٥۶,۶ میلیون متر مکعب گاز طبیعی، ٧٥ هزار بشکه میعانات گازی، ۴٠٠ تن گوگرد و تولید سالیانه ١, ٠٥ میلیون تن گاز مایع ' LPG '(پروپان و بوتان) و یک میلیون تن اتان برای تامین خوراک واحدهای پتروشیمی است.
تاسیسات دریایی و ساحلی این فازها شامل، دو سکوی حفاری(هرکدام شامل ١١ حلقه چاه)، دو رشته خط لوله ٣٢ اینچ دریایی انتقال گاز به طول تقریبی ١١٥ کیلومتر، دو خط لوله ۴, ٥ اینچی انتقال محلول گلایکول به طول تقریبی ١١٥ کیلومتر، واحدهای شیرین سازی گاز و سرویسهای وابسته است.
کنسرسیومی از شرکتهای ایرانی متشکل از شرکتهای آریا نفت شهاب، مهندسی و ساخت تاسیسات دریایی ایران به عنوان مجری در توسعه بخشهای خشکی و دریایی این پروژه حضور دارند.
هم اکنون ٧٢ درصد گاز مصرفی کشور معادل روزانه ٣٠٠ میلیون مترمکعب گاز از میدان گازی پارس جنوبی تولید می شود، براساس پیش بینی های انجام شده، تلاش می شود امسال ١٠٠ میلیون مترمکعب گاز به ظرفیت تولید پارس جنوبی افزوده شود، ضمن آن که حداکثر سال ٩۶ توسعه فازهای پارس جنوبی به اتمام خواهد رسید.