خبرگزاری کار ایران

بخشدار چاه مبارک در گفتگو با ایلنا مطرح کرد:

شیوع بیماری‌های ریوی و تنفسی شدید در منطقه

شیوع بیماری‌های ریوی و تنفسی شدید در منطقه
کد خبر : ۱۶۳۷۸۸

آلودگی هوا تنها ثمره تولید مواد و پسماندهای شیمایی در این منطقه نیست. کار‌شناسان محیط زیست آلودگی شدید آب و خاک و تخریب ساحل در عسلویه و به خصوص ساحل زیبا و بی‌نظیر نای بند را هولناک و ادامه این روند را نگران کننده می‌دانند.

بخش چاه‌مبارک یکی از بخش‌های شهرستان عسلویه در استان بوشهر در جنوب کشور است. در دی ماه ۱۳۹۱ به‌دنبال ایجاد شهرستان عسلویه، با تغییراتی این محدوده جمعیتی نیز از دهستان نای بند به عنوان بخش چاه مبارک با دو دهستان با محدوده جدید نای بند و چاه مبارک ترفیع یافت. برای آگاهی از مسائل و مشکلات این بخش، خبرنگار خبرگزاری ایلنا با اسماعیل جبری بخشدار این منطقه به گفتگو نشست. این گفتگو را در زیر می‌خوانید:

جناب آقای جبری سوابق کاری خود را شرح دهید.

اینجانب ساکن شهرستان عسلویه «بیدخون «هستم. ۲۳ سال در آموزش و پرورش به عنوان دبیر و مدیر، ۶ سال به عنوان معاون اداره آموزش و پرورش شهرستان مشغول به خدمت بوده‌ام اکنون نیز مدت ۱ سال است که در وزارت کشور به عنوان بخشدار انجام وظیفه می‌کنم.

از بخش چاه مبارک برایمان بگویید.

بخش چاه‌ مبارک یکی از بخش‌های شهرستان عسلویه در استان بوشهر در جنوب کشور ایران است. این بخش با ۱۶ روستای تابعه و تراکم محدوده جمعیتی بالغ بر ۱۴ هزار نفر(۲۰۰۰ خانوار) دارد، در دی ماه ۱۳۹۱ بدنبال ایجاد شهرستان عسلویه، با تغییراتی، این محدوده جمعیتی از دهستان نای بند به عنوان بخش چاه مبارک با دو دهستان با محدوده جدید نای بند به مرکزیت «زبار» و چاه مبارک به بخش ترفیع یافت.

اولویت‌های کاری و نیاز‌ها و مشکلات این بخش چیست؟

ارتقاء مرکز بخش به شهر، استقرار ادارت مورد نیاز در بخش، پیگیری جهت ایجاد کلنیک تخصصی و در حال حاضر شبانه روزی کردن مرکز بهداشت، توسعه زیر ساخت‌های شهری، پیگیری جهت احداثسالن آمفی تئا‌تر و استخر شنای سر پوشیده از اولویت‌های برنامه ما برای بخش چاه مبارک است.

وضعیت مسائل فرهنگی در بخش چگونه است؟

با توجه به اینکه جمعیت اهل سنت در این منطقه بیشتر است همراه و همگام با برادران اهل تشیع در تمامی حوزه‌های فرهنگی پیشگام بوده‌ایم و خداوند را شاکریم که در سایه وحدت و امنیت و تأسی از منش و سلوک امام راحل «ره» و در راستای منویات مقام معظم رهبری در مسیر پیشبرد اهداف نظام مقدس جمهوری اسلامی، گام‌های مؤثری در این زمینه برداشته شده است. البته تمامی بخش‌های فرهنگی از جمله ناحیه مقاومت بسیج و سپاه شهرستان و کانون مساجد و کمیته فرهنگی زیر مجموعه شورا‌ها بر موفقیت ما بسیار تأثیر گذار بوده است. ضمنا در حوزه قرآنی قاریان و حافظان منتخب استانی و کشوری زیادی در بخش فعالیت دارند. ‌‌‌همان طور که می‌دانید روستای سهمو جنوبی با وجود مرکز مجتمع قرانی به عنوان دهکده قرآنی محسوب می‌شود.

وضعیت آلودگی هوا در این بخش چگونه است؟

آلودگی هوا تنها ثمره تولید مواد و پسماندهای شیمایی در این منطقه نیست. کار‌شناسان محیط زیست آلودگی شدید آب و خاک و تخریب ساحل در عسلویه و به خصوص ساحل زیبا و بی‌نظیر نای بند را هولناک و ادامه این روند را نگران کننده می‌دانند، هیچ نوع تصفیه‌ای نیز صورت نمی‌گیرد آلودگی‌های میکروبی ناشی از تخلیه فاضلاب به دریا نه تنها برای آبزیان و موجودات دریایی خطرناک است، بلکه می‌تواند روی ساکنان منطقه تاثیرات نامطلوبی گذاشته و بیماری‌زا باشد. اخیرا بیماری‌های ریوی و تنفسی شدید و بیماری‌های ویروسی ناشناخته خونی صعب العلاج در این بخش شایع شده است.

وضعیت اشتغال در بخش چاه‌مبارک چگونه است؟

اشتغال نیروهای بومی توسط شرکت‌های مستقر در منطقه پارس جنوبی وضعیت مطلوبی ندارد و این موضوع باید با عزمی همگانی ساماندهی و نگرانی جوانان جویای کار برطرف شود. اهتمام در اجرای مصوبه دولت مبنی بر به‌کارگیری حداقل ۵۰ درصد نیروی بومی در پارس جنوبی می‌تواند گام بزرگی در رفع معضل اشتغال در منطقه باشد که امیدوار هستیم این امر محقق شود. برگزاری دوره‌های آموزشی در رشته‌های مرتبط با مشاغل پارس جنوبی گام ارزشمند دیگری در تربیت نیروهای مورد نیاز منطقه است که انتظار می‌رود با جدیت بیشتری پیگیری شود.

مکان‌های دیدنی و تاریخی و تفریحی بخش را معرفی بفرمایید؟

منطقه حفاظت شده خلیج نایبند «هاله» هم از لحاظ تنوع زیستگاهی و تنوع گونه‌ای و هم از نظر چشم اندازهای ساحلی به خصوص جنگل‌های حرّا، بدون تردید در تمامی سواحل خلیج فارس بی‌همتاست.

روستای بنود ساحل و اسکله‌ای زیبا و کم نظیری دارد که می‌تواند به عنوان دهکده سینمایی، گردشگران بسیاری را جذب نماید.

روستای خرّه روستایی زیبا و کهن واقع در دهستان نایبند بخش چاه مبارک است. این روستا با وجود قرار گرفتن در منطقه بسیار سبز، از تفریحگاهی بسیار زیبا برخوردار است، قلعه خرّه بی‌تردید یکی از دیدنی‌ترین مناطق در این روستا است که قدمتی ۱۵۰۰ ساله دارد.

روستای بندو آخرین نقطه بخش و مرز استان بوشهر است که چشم اندازهای زیبا و تاریخی دارد. چشمه‌های خیره کننده عین الساده، نهیر، زمینو در این روستا جاری است. وجه تسمیه بندو، محل بستن بند و سد برای مهار آب جاری بوده است. انتقال آب به وسیله جوی سنگ و ساروج، احتمالاً آثار باقی‌مانده از دوران ساسانی است که از ۵ کیلومتری روستای بندو از چشمهٔ آبی که در دل کوهستان قرار دارد شروع و به آسیابی که در نزدیکی بند ساخته شده است پایان می‌یابد. خوشبختانه اکثر آثار باستانی این روستا از جمله: قلعه شیخ کنعانی، آب ‌انبار بندو، آسیاب‌ آبی بندو ۱، آسیاب‌آبی بندو۲ و سد بندو، ثبت جهانی شده‌اند.

ارسال نظر