رئیس شورای اسلامی دهستان اخند در گفتگو با ایلنا:
آلودگی هوای عسلویه یکی از هزینههایی است که مردم شهرستان پرداختهاند
تمام کسانی که با منطقه آشنا هستند از وضعیت موجود آگاهند و یکی از نگرانیهای مقام معظم رهبری نیز در ارتباط با منطقه همین موضوع است. البته ما واقفیم که این مسئله یک از هزینههایی بوده که مردم منطقه بابت امکانات و عمران و آبادی صنعت نفت میپردازند، ولی خیلی بهتر از این میتوان از محیط زیست مراقبت کرد.
دهستان اخند از توابع بخش چاه مبارک شهرستان عسلویه است. برای گفتگو با علی یگانه رئیس شورای این دهستان به آنجا رفتم؛ به گرمی از من پذیرایی کرد. شیخ علی صدایش میکردند. صمیمی و خوش بیان است. شیخ از مشکلات مردم روستا گفت؛ از مزایای حضور صنعت نفت در منطقه و آسیبهای آن. در میان صحبتهایش از کسانی که به او و همکارانش در شورای محل برای عمران این دهستان کمک کرده بودند به نیکی نام میبرد و تاکید میکرد که در انتشار گفتگو از آنها یاد شود. در جریان گفتگو از دغدغههای او برای روستا، بخش و شهرستان بیشتر آشنا شدم. سخنان او صرفا گلایه نبود؛ او قدردان فعالیتها انجام شده بود و به آینده نیز امیدوار. این گفتگو را در زیر میخوانیم:
*آقای یگانه، اقدامات انجام شده توسط دولت برای مردم منطقه در چه سطحی بوده است؟
در سالهای اخیر دولت توجه بیشتری به شهرستان عسلویه داشته است، به خصوص پس از سفر مقام معظم رهبری به عسلویه ۶۶ میلیارد تومان برای اجرای طرحهای فرهنگی اجتماعی و بهداشتی و ورزشی منظور شد. این بودجه باعثبهبود وضعیت معابر عمومی و خیابان کشی و امکانات ورزشی شد. شرایط را به گونهای فراهم کرد که رضایت نسبی در منطقه به وجود آمد. از کمبودهای فرهنگی و ورزشی روستا باید به نداشتن سالن ورزشی در روستا اشاره کنم و از مسئولین محترم درخواست داریم جهت تکمیل پروژه ساخت سالن ورزشی روستا اهتمام ورزند. این پروژه ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است و البته طی تماسهایی که با آقای جمشیدی؛ مدیرکل ورزش و جوانان استان داشتهایم مقرر شده به زودی با قرار دادن اعتباراتی در اختیار پیمانکار، پروژه از سر گرفته شود و طی ماههای آینده شاهد به پایان رسیدن آن باشیم. با انجام این مهم زیر ساختهای لازم برای پرکردن اوقات فراغت جوانان و نوجوانان دهستان فراهم میشود.
*یکی از مشکلان اسای این منطقه، بحثآلودگیهای زیستمحیطی به خصوص آلودگی هواست. در این خصوص وضعیت منطقه چگونه است؟
تمام کسانی که با منطقه آشنا هستند از وضعیت موجود آگاهند و یکی از نگرانیهای مقام معظم رهبری نیز در ارتباط با منطقه همین موضوع است. البته ما واقفیم که این مسئله یک از هزینههایی بوده که مردم منطقه بابت امکانات و عمران و آبادی صنعت نفت میپردازند، ولی خیلی بهتر از این میتوان از محیط زیست مراقبت کرد.
*عمدهترین مسائل بهداشت و درمان شهرستان چیست؟
پروژه بیمارستان تامین اجتماعی عسلویه حدود ۱۰ سال پیش آغاز به کار نموده است و هم اکنون با نزدیک شدن هر مناسبتی مهم سخن از افتتاح میشود و ما انتظار داریم این بیمارستان به زودی افتتاح شود تا بخشی از مشکلات نظام سلامت در شهرستان برطرف شود
*وضعیت بهداشت و درمان روستا چگونه است؟
مرکز بهداشت این روستا با پیگریهای بخشدار وقت آقای نادری و حمایتهای مهندس نصوری معاون عمرانی وقت استانداری مدت دو سال است که راه اندازی شده است، ولی با توجه به مر کز دهستان بودن روستا، شبانه روزی شدن مر کز و استقرار یک آمبولانس در کنار آن ضروری است.
*وضعیت دریا و دریانوردی در بخش و شهرستان چگونه است؟
بخش عمدهای از مردم شهرستان به واسطه داشتن دو اسکله صیادی و ملوانی در منطقه از این طریق امرار معاش میکنند، اما نیاز است مسئولین محترم حمایتهای لازم را برای بهبود وضعیت بندر و امکانات بندری و زیر ساختهای گمرکی انجام دهند.
*ارزیابی شما ازسطح اشتغال مردم شهرستان چیست؟
قبلا گفته میشد مردم منطقه داری مدارج علمی مورد نیاز برای اشتغال در صنعت نفت نیستند، ولی در سالهای اخیر با وجود بالا رفتن سطح سواد در منطقه هنوز شاهد بیکاری جوانان شهرستان هستیم. البته در کنار کسب مدارک علمی گذراندن دورههای فنی و حرفهای نیز نیاز است. مدیر عامل منطقه ویژه اقتصادی و انرژی پارس در جلسه اخیری که داشتیم تاکید کرد که اعتبارات لازم برای ایجاد این مراکز فراهم میشود و به نظر میرسد اگر هر یک از شرکتهای مستقر در منطقه استخدام ۳۰ نفر از مردم منطقه را بر عهده بگیرند بخش عمده مشکل اشتغال مردم منطقه حل خواهد شد.
*و در پایان؟
و در پایان باید تاکید کنم با حضور آقای دکتر سالاری استاندار محترم و همراهی فرماندار محترم و بخشداران در کنار مدیریت منطه ویژه انرژی پارس، تیم مدیریتی قدرتمند تشکیل شده است که میتواند توسعه منطقه را برای مردم شریف شهرستان رقم بزند.