خبرگزاری کار ایران

دو کتاب بررسی گویش در دشتستان و بردستان به زودی منتشر می‌شود

دو کتاب بررسی گویش در دشتستان و بردستان به زودی منتشر می‌شود
کد خبر : ۱۴۰۳۲۰

واژه‌های خاموش باید توسط علاقمندان به حفظ زبان فارسی خصوصا زبان شناسان پیشکسوت ثبت و مکتوب شود.

دو کتاب بررسی گویش در دشتستان و بردستان به زودی منتشر می‌شود.

مرصع صیادی زبان‌شناس بوشهری در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری ایلنا در بوشهر گفت: در این دو کتاب بررسی گویش‌های در دشتستان و بردستان به بررسی واژه‌های وسیر تحول آن و همچنین تغییرات آوایی زبان و صرفی و نحوی گویش رایج در دشتستان پرداخته شده است.

وی ادامه داد: در تحقیقاتم در جستجوی واژگانی بوده‌ام که دیگر در زبان امروز رایج نیست و در اصطلاح واژه‌های خاموش هستند که باید توسط علاقمندان به حفظ زبان فارسی خصوصا زبان‌شناسان پیشکسوت ثبت و مکتوب شود.

وی در خصوص ضرورت چنین اقدامی در حوزه زبان و ادبیات فارسی گفت: زبان فارسی(گویش حال مردم ایران) فارسی نو است و این زبان واژگان بسیاری را از زبان‌های دیگر به عاریه گرفته است در حالی که گویش‌های مختلف مناطق ایران از این قاعده مستثنی، ناب و دست نخورده است.

وی با اشاره به گویش‌های رایج در استان بوشهر گفت: اکثر گویش‌ها در استان بوشهر خصوصا گویش بردستان جز گویش‌های دوره ساسانی است که دست نخورده‌اند.

وی افزود: گویش بردستانی کمتر تغییر یافته از شبیه‌ترین‌ها به زبان فارسی باستان است.

صیادی با اشاره به برخی از ویژگی‌های گویش بردستان گفت: فعل که در آن شناسه قبل از فعل قرار می‌گیرد یکی از قاعده‌های فعل در دوران باستان است که در گویش بردستانی امروز رایج است.

صیادی در ادامه خاطر نشان کرد: علاوه بر پیشرفت تکنولوژی که باعثورود واژه‌های بسیار زیادی به زبان فارسی شده است عدم توجه والدین و یا به عبارتی عدم علاقمندی والدین به آموزش گویش محلی به فرزندان فقدان رسانه و عدم انتشار کتاب به زبان گویش محلی از جمله دلایل نابودی گویش‌های رایج در مناطق مختلف کشورمان است.

ارسال نظر