خبرگزاری کار ایران

پنج پیامد بورسی شدن شستا

پنج پیامد بورسی شدن شستا
کد خبر : ۸۹۹۱۲۰

هنگامی که شستا در بورس نبود، مدیریت آن در مجمع عمومی، تنها در مقابل چند نفر پاسخگو بود. اما از این پس و با توجه به عرضه سهام شستا در بورس، مدیران شستا موظف هستند در مجمع عمومی در مقابل چند هزار نفر پاسخگوی پرسش‌ها و عملکرد خود باشند.

به گزارش ایلنا، سهام شستا، فردا (چهارشنبه 27 فروردین 1399) در بورس عرضه می‌شود. این رویداد یکی از بزرگ‌ترین اتفاقات بازار سرمایه در چند سال اخیر است. چند مورد از پیامدهای بورسی شدن شستا را به شرح زیر می‌توان برشمرد:

 1. با بورسی شدن، جلوی تصمیمات خلق الساعه در مجموعه شستا گرفته می‌شود. یکی از آفت‌های مدیریت در بنگاه‌های اقتصادی، به خصوص سازمان‌ها و مجموعه‌های اقتصادی بزرگ، اتخاذ تصمیمات ناگهانی، غیرکارشناسی، خارج از ضوابط و خلق‌الساعه است. این پدیده را در گذشته بارها شاهد بودیم. در بورس، شرکت‌ها ملزم به رعایت دستورالعمل‌ها و ضوابط سازمان بورس هستند که نتیجه طبیعی آن، قاعده‌مند شدن و جلوگیری از تصمیمات خلق‌الساعه و خارج از ضوابط است که پیامد آن برای مجموعه‌ای مانند شستا، مدیریت کارآمدتر و حفظ بهینه‌تر ارزش دارایی‌های آن است.

2. هنگامی که شستا در بورس نبود، مدیریت آن در مجمع عمومی، تنها در مقابل چند نفر پاسخگو بود. اما از این پس و با توجه به عرضه سهام شستا در بورس، مدیران شستا موظف هستند در مجمع عمومی در مقابل چند هزار نفر پاسخگوی پرسش‌ها و عملکرد خود باشند.

3. طبق ضوابط بورس، اگر یک شرکت بورسی، دارایی‌اش را بفروشد فقط می‌تواند 20 درصد آن را صرف هزینه‌های جاری کرده و ملزم است 80 درصد آن را صرف سرمایه‌گذاری و خلق مجدد سرمایه و دارایی کند.

4. شفافیت بیشتر، از مهم‌ترین پیامدهای بورسی شدن شستا است. شرکت‌های عضو بورس موظف هستند صورت‌های مالی، گزارش‌های فصلی و تصمیمات مدیریتی‌شان را در سامانه کدال منتشر و در اختیار عموم قرار دهند. همچنین باید اطلاعات خرید مواد اولیه و کالاهای فروش رفته خود را شفاف کنند.

5. با بورسی شدن شستا، جلوی استخدام‌های بی‌ضابطه در شستا و شرکت‌های زیرمجموعه آن گرفته می‌شود چون سهامداران شرکت را زیر نظر دارند و از مدیران شستا می‌پرسند چرا عده زیادی را بی‌ضابطه و از جیب سهامداران، استخدام کرده‌اید. در واقع شستا از حیات خلوت بودن، خارج می‌شود.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز