خبرگزاری کار ایران

رشد ۲۰۰ درصدی معاملات در دو هفته گذشته؛

نفتا، اندازه معاملات بورس انرژی را تغییر داد

نفتا، اندازه معاملات بورس انرژی را تغییر داد
کد خبر : ۲۰۴۱۰۱

مجموع ­معاملات دو هفته گذشته بورس انرژی با رشد ۲۳۰ درصدی نسبت به دو هفته قبل از آن، به ۲ هزار و ۵۷۰ میلیارد ریال رسید.

مجموع ­معاملات دو هفته گذشته بورس انرژی با رشد ۲۳۰ درصدی نسبت به دو هفته قبل از آن، به ۲ هزار و ۵۷۰ میلیارد ریال رسید.

به گزارش ایلنا و به نقل از بورس انرژی در دو هفته منتهی به ۲۱ شهریور، معاملات انواع قراردادهای سلف موازی استاندارد برق در تابلو مشتقه و انواع فراورده های نفتی و سایر حاملهای انرژی در تابلو فیزیکی با رشد چشمگیری انجام شد. بطوریکه در این مدت رینگ بین الملل بورس انرژی پرچم دار ارزش معاملات بود.

در این دو هفته، رونق معاملات برق، که با تزریق نقدینگی از سوی وزارت نیرو جان تازه ای گرفته بود، همچنان صعودی ادامه یافت. بطوریکه ۲۸هزار قرارداد سلف موازی استاندارد برق به ارزش ۳۳۰ میلیارد ریال معامله شد. حجم معاملات برق در این دو هفته رشد ۱۵۵ درصدی را نسبت به دو هفته قبل، تجربه کرد و ارزش معاملات برق هم ۱۳۶ درصد بیشتر از آن زمان بود.

همچنین در بازار فیزیکی بورس انرژی هم انواع حلال شرکت های پالایشگاهی، میعانات گازی، آیزوریسایکل، آیزوفید، برش سنگین نفتالین دار و همینطور متانول عرضه شد و به فروش رسید. در این مدت عرضه دو گانه ۷۰ هزار تن محصول نفتای سنگین پالایش نفت بندرعباس در رینگ صادراتی بورس انرژی، رونق ویژه ای به بازار فیزیکی داده بود.

شاید مهمترین خبر دو هفته گذشته، عرضه های سنگین و صادراتی نفتا از سوی پالایش نفت بندرعباس بود. همچنین رشد معاملات برق و ثبت معاملات چشمگیر روزانه از دیگر اتفاقات مهم در این دو هفته است.

ارزش بازار محصولات نفتی و پتروشیمی بورس انرژی در این دوره ۲ هزار و ۲۲۰ میلیارد ریال شد. در این دو هفته حدود ۹۰ هزار تن انواع فراورده های نفت، گاز و پتروشیمی در بورس انرژی عرضه و معامله شد. حجم معاملات در تابلو فراورده های نفتی و پتروشیمی بورس انرژی نسبت به دو هفته قبل ۱۳۰ درصد و ارزش معاملات ۲۵۰ درصد بیشتر شد.

در بخش سایر حامل های انرژی هم ۱۵۰۰ تن از دو محصول قطران و بنزول به ارزش ۲۱ میلیارد و ۲۰۰ میلیون ریال داد و ستد شد.

بر اساس این گزارش در دو هفته منتهی به ۲۱ شهریور ارزش معاملات در سه بخش برق، فراورده های نفتی و پتروشیمی و سایر حامل های انرژی، مجموعا از ۲ هزار و ۵۷۰ میلیارد ریال بیشتر شد.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز