یک کارگزار بورس کالا در گفتگو با ایلنا:
کارخانجات به سمت کاهش تولید حرکت کردهاند / تقاضایی در بازار نیست
کارخانجات به سمت کاهش تولید حرکت کردهاند و برای صادرات نیز به جز فولاد مبارکه وذوب آهن محصولات کارخانجات دیگر توان رقابتی با بازارهای جهانی را ندارند.
یک کارگزار بورس کالا گفت: نرخ فولاد را میزان تقاضا تعیین میکند اما هم اکنون تقاضایی وجود ندارد.
ابوذر مشایخی، یک کارگزار بورس کالا در گفتوگو با خبرنگار ایلنا با اشاره به افت۷ تا۸ درصدی نرخ فولاد طی هفتههای گذشته اظهار داشت: بهای فولاد از کیلویی ۱۹۷۰تومان به ۱۹۰۰ تومان رسیده و این موضوع به دلیل این است که مصرف فولاد در کشور بسیار کم شده است.
وی افزود: در حال حاضر تکلیف پروژههای عمرانی مشخص نشده و پولی به بازار تزریق نشده است.
مشایخی ادامه داد: هر چند دولت سیاست ضد رکودی را دنبال میکند اما هنوز اقتصاد کشور در شرایط رکودی به سر میبرد و تحولات بنیادی صورت نگرفته است.
ذوب آهن هفته گذشته خریداری نداشت
وی خاطر نشان کرد: عرضه ذوب آهن طی سه هفته گذشته با رقابت ۳ و۵درصد بوده و هفته پیش هم هیچ خریداری نداشته است.
مشایخی با بیان اینکه کلیه محصولات در انبار تاجران دپو شده است، گفت: این موضوع نشان دهنده افت مصرف بازار است واینکه تقاضایی برای مصرف وجود ندارد.
کارخانجات به سمت کاهش تولید حرکت کردهاند
مشایخی ادامه داد: کارخانجات به سمت کاهش تولید حرکت کردهاند و برای صادرات نیز به جز فولاد مبارکه و ذوب آهن محصولات کارخانجات دیگر توان رقابتی با بازارهای جهانی را ندارند.
مشایخی تصریح کرد: طی سال ۹۰ و ۹۱ میزان مصرف فولاد در کشور به ۲۴ میلیون تن رسیده بود اما با بلاتکلیف ماندن ساخت مسکن مهر در سال گذشته تنها ۱۸ میلیون تن مصرف فولاد داشتیم.
وی گفت: تنها در مقطع کوتاهی که نوسانات نرخ ارز وپیش بینی فازدوم هدفمندی یارانهها بوجود آمد قیمت فولاد کمی افزایشی شد اما هم اکنون کارخانجات در شرایط خاصی هستند از طرفی افزایش نرخ حاملهای انرژی و از طرف دیگر افزایش نرخ دستمزد کارگران هزینه تمام شده فولاد را افزایش داد این در حالی است که هیچ مصرفی در کشور صورت نگرفته است و بازار آهن و فولاد در شرایط رکودی به سر میبرد.