مدیر عامل فرابورس خبر داد:
ضریب ۱۰ درصدی بازار سرمایه به جمعیت
در حال حاضر ۷ میلیون کد معاملاتی وجود دارد که این تعداد نشان دهنده ضریب ۱۰ درصدی بازار سرمایه به جمعیت است. در حالی که در بسیاری از کشورها، ضریب نفوذ بازار سرمایه ۷۰ تا ۸۰ درصد است که بخشی از این ضریب نفوذ، حضور غیرمستقیم مردم در بازار سرمایه است.
مدیر عامل فرابورس از ضریب ۱۰ درصدی بازار سرمایه نسبت به جمعیت خبر داد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، امیر هامونی، مدیرعامل شرکت فرابورس، در مراسم افتتاحیه نخستین صندوق قابل معامله در فرابورس که صبح امروز با حضور رییس سازمان بورس و جمعی از فعالین بازار سرمایه برگزار شد، اظهار داشت: با توجه به افزایش حجم نقدینگی در سالهای اخیر این موضوع روشن شد که پول، عقیم است و نمیتواند قیمتها و ارقام حقیقی را شکل بدهد و سیاستهای سمت تقاضا که به بخش پولی و مالی اقتصاد برمی گردد، نیازمند حقیقی کردن نقدینگیها است.
وی افزود: سیاستهای تیم دولت جدید نیز در راستای انضباط مالی است که در این راه سیاستهای بخش تقاضا نمیتواند ارقام بخش حقیقی را به عنوان محرک رقم بزند و تاکید به سمت عرضه از همین جهت است.
مدیرعامل فرابورس با بیان اینکه سهم بازار سرمایه از لحاظ تولید، در تولید ناخالص داخلی به ۳۰ درصد رسیده است گفت: چنانچه سمت عرضه را تقویت کنیم بازار سرمایه جایگاه ویژهتری پیدا میکند.
هامونی خاطر نشان کرد: از لحاظ ارزش بازار نیز، با احتساب تولید ناخالص داخلی ۶۱۰ هزار میلیارد تومان با نفت و ۴۴۰ هزار تومان بدون نفت، میتوان به سهم ۳۰۰ هزار میلیارد تومانی بورس و ۷۰ هزار میلیارد تومانی فرابورس دست یافت. بنابراین جایگاه بازار سرمایه در تولید ناخالص داخلی با احتساب نفت ۶۰ درصد و بدون احتساب نفت ۸۵ درصد است.
مدیرعامل فرابورس با تاکید بر تقویت سمت عرضه خاطرنشان کرد: تقویت بازار سرمایه با تقویت سمت عرضه هدف اصلی است.
هامونی با اشاره به اینکه در شش ماهه نخست امسال شاهد بازدهی ۶۲ درصدی فرابورس بودیم، در خصوص تامین مالی فرابورس طی چهار سال گذشته اظهار داشت: ۱۴ هزار میلیارد تومان توسط فرابورس تامین مالی شده و ۱۰ هزار میلیارد تومان در این مدت واگذاری دولتی انجام شده است.
مدیر عامل فرابورس به چشم انداز آتی فرابورس اشاره کرد و افزود: تدوین سند راهبردی و سند استراتژی فرابورس از مهر ۹۱ آغاز شد که بعد از جلسات متعدد با حضور اساتید دانشگاه تهران و کارشناسان بازار، سند راهبردی فرابورس تدوین و در یک ماه گذشته به تصویب رسید.
هامونی به ضرورت تنوع سازی ابزارها اشاره کرد و تصریح کرد: تنوع بخشی در این بازارها فرصت ویژه ای برای ایجاد ابزارهای نوین مالی به همراه می آورد.
مدیرعامل فرابورس گفت: تنوع سازی یکی از الزامات بازار سرمایه است و فرابورس می تواند در این خصوص نقش آفرینی کند.
هامونی در جریان ورود اولین صندوق سرمایهگذاری قابل معامله در تابلو فرابورس به ویژگی صندوقهای ETF اشاره کرد و گفت: شعار صندوقهای قابل معامله، بازاری برای همه مردم است. در این بازار، سرمایهگذاری غیرمستقیم مردم، فراهم شده است. به طوری که از قالب یک بازار صرفا حرفه ای خارج شده است.
وی با اشاره به اینکه ETF فرصتی برای افرادی است که می خواهند وارد بازار شده و بازدهی بیشتری کسب کنند، اما از صنایع و شرکتهای مختلف آگاهی لازم را ندارند، اظهار داشت: مردم میتوانند از طریق ابزارهای نوین مالی از جمله همین صندوقهای ETF وجوه خود را به حرفهایها بسپارند.
مدیرعامل فرابورس خاطرنشان کرد: در حال حاضر ۷ میلیون کد معاملاتی وجود دارد که این تعداد نشان دهنده ضریب ۱۰ درصدی بازار سرمایه به جمعیت است. در حالی که در بسیاری از کشورها، ضریب نفوذ بازار سرمایه ۷۰ تا ۸۰ درصد است که بخشی از این ضریب نفوذ، حضور غیرمستقیم مردم در بازار سرمایه است.
هامونی تاکید کرد: ETF ابزاری است که می تواند یک تیر با دو نشان باشد، در حقیقت این صندوقها، افزایش ضریب نفوذ و رفع نگرانی سرمایهگذاران غیرحرفهای از بابت عدم آگاهی این دو هدف اصلی را نشانه گرفته است.