تعریف انگیزهنامه تحصیلی و نحوه نوشتن آن

به احتمال زیاد برایتان پیش آمده است که قصد تحصیل در یک کشور خارجی را داشته اید و در این بین حتما به انگیزه نامه برخورده اید. اما نمی دانید که انگیزه نامه چیست و چطور باید بنویسید. ما در این مقاله قصد داریم شما را با طریقه نوشتن انگیزه نامه آشنا کنیم. اما قبل از آن بد نیست تعریفی از انگیزه نامه با هم بخوانیم.
تعریف انگیزه نامه
انگیزه نامه که ترجمه شده عبارت Statement of Purpose یا به صورت مختصر SOP است در حقیقت به نامه کوتاه در مورد سوابق تحصیلی و کارهای درخشانی است که در گذشته انجام داده اید گفته می شود. در انگیزه نامه بهتر است دلیل انتخاب دانشگاه مورد نظر برای ادامه تحصیل و فرستادن رزومه را بنویسید.
اگر نامه انگیزه نامه شما بدرستی نوشته شده باشد می تواند وجه تمایز شما با سایر افرادی باشد که رزومه فرستاده اند. در انگیزه نامه دانشگاه مقصد از ویژگی های فردی شما مطلع می شود و دقیق می تواند هدف شما از اپلای کردن را متوجه شوند. به این طریق دانشگاه می تواند تصمیم بگیرد که دانشجو در آن رشته پذیرفته شود یا نه.
نوشتن انگیزه نامه کار پیچیده و حساسی است. اگر رزومه خوبی داشته باشید اما SOP مناسبی ننویسید شانس شما در پذیرش بسیار کم می شود. می توانید نامه های انگیزشی خود را به موسسه کوییک بسپارید. تیم متخصص ما در موسسه زبان های خارجی کوییک با سال ها تجربه و آشنایی کامل با مقررات پذیرش در دانشگاه های مختلف، می توانند انگیزه نامه ای مناسب و قابل قبول برای شما عزیزان نوشته تا نگرانی در مورد اپلای کردن خود نداشته باشید.
در ادامه در مورد نحوه نوشتن انگیزه نامه مناسب با هم مطالبی می خوانیم.
اصولی که باید در زمان نوشتن انگیزه نامه به آن دقت کنیم
انگیزه نامه به هیچ عنوان نباید کپی از اینترنت یا کپی از افراد دیگر باشد. انگیزه نامه ای که می نویسید باید شما را به درستی و واقعی معرفی کند. اصلا به سراغ نامه های کلیشه ای نروید. اگر دانشگاه متوجه شود که انگیزه نامه شما کپی است و توانایی های شما واقعی نیست به احتمال زیاد شما را ریجکت کرده و پذیرش نخواهند کرد.
هر دانشگاه سالانه نامه های مختلفی دریافت می کند پس باید نامه شما کوتاه و تمام موارد لازم در آن ذکر شده باشد. نامه انگیزشی حتما باید با گرامر و لغات مناسب و بدون غلط املایی نوشته شود تا مسئول خواندنِ نامه ها دید مثبتی به آن داشته باشد.
معمولا دانشگاهی که قصد دارید در آن اپلای کنید دستور العمل های خاصی در مورد نحوه نوشتن SOP دارند، اینکه چند صفحه باشد و چه مواردی در آن ذکر شود بستگی به دانشگاه مورد نظر دارد.
درست است که هر دانشگاه قوانین خاصی برای نگارش انگیزه نامه تحصیلی دارد اما قوانین کلی برای نوشتن نامه وجود دارد که باید به آن دقت کنید. در ادامه بعضی از قوانین کلی را با هم می خوانیم.
-
نوشتن سابقه قبلی دانشجو الزامی است
در همان ابتدای نامه بعد از معرفی کامل ، بهتر است از گذشته خود کمی بنویسید، در مورد رشته مورد علاقه خود و هدفتان از تحصیل و اینکه در چه زمانی می خواهید به دانشگاه بروید نیز صحبت کنید، به طور مثال کارشناسی ارشد مهندسی کامپیوتر پاییز 2022
-
دلایل علاقه خود به این رشت
در پاراگراف های بعدی بهتر است در مورد علاقه اتان به انتخاب این رشته بنویسید. به طور مثال می توانید بنویسید که اکثر افراد فامیل شما در این رشته درس خوانده و موفق شده اند یا فردی را دیده اید که بسیار در این رشته موفق است و همین ها انگیزه شما برای تحصیل در این رشته شده است. اما دقت کنید که واقعی بنویسید و هرگز تخیل و دروغ را در نامه نگنجانید.
-
اگر شما را بپذیرند چه سودی برای دانشگاه خواهید داشت
در این پاراگراف توضیح مختصری از سوابق کاری، مقالات و تجارب علمی پژوهشی و کارهای داوطلبانه ای که انجام داده اید بنویسید. اما باز هم دقت کنید که زیاده گویی نکنید فقط کارهای مهم و موثر و آنهایی که به تحصیلات شما مرتبط هستند را توضیح دهید.
در نوشتن SOP حتما از تاریخ استفاده کنید. همان طور که گفتیم قرار است زیاده گویی نکنید اما زمانی که می خواهید بگویید من در آزمایشگاهی در دانشگاه مشغول به کار بوده ام بهتر است بگویید حدود 2سال در آزمایشگاه کار می گردم. گفتن این تاریخ باعث می شود مسئول پذیرش دید مثبتی به شما داشته باشد و برای وقت و نگاه دقیق شما ارزش قائل شود. همچنین استفاده از اعداد گفته های شما را واقعی می کند و راحت تر تیم پذیرش می توانند با شما ارتباط برقرار کنند.
در ادامه حتما از تجاربی که در حین انجام این کارها بدست آورده اید و ارتباطشان با دانشگاهی که رزومه فرستاده اید بگویید. به طور مثال شما در بخش تحقیقاتی و پژوهشی دانشگاه خود مشغول بوده اید، می توانید با ظرافتی خاص توضیح دهید که چگونه می تواند این تجربه و مهارت شما در دانشگاه مورد نظر مفید واقع شود.
-
علت انتخاب آن دانشگاه چیست؟
در اینجا باید بگویید که به چه دلیلی آن دانشگاه را انتخاب کرده اید. بخش ها و علاقه مندی های خود در آن دانشگاه را نام ببرید. به طور مثال می توانید از آزمایشگاه ها و تجهیزات کامل آن، دانشکده قوی و اساتید برجسته و بنام بین المللی آن یاد کنید. باید تمام تلاش خود را بکنید تا متوجه شوند که شما دانشگاه و گروه مورد نظر خود را به خوبی میشناسید و می خواهید سهمی در پیشرفت دانشگاه داشته باشید.
همچنین به عنوان فردی خارجی حتما از نتایج مثبتی که آن کشور روی زندگی و موقعیت کاری شما می گذارد صحبت کنید. به طور مثال می توانید از تجربه فرهنگ های مختلف و ارتقاء سطح فرهنگی و اجتماعی و تحصیلی خود صحبت کنید.
-
پس از فارغ التحصیلی چه کارهایی می خواهید انجام دهید؟
در آخرین قسمت انگیزه نامه تحصیلی خود از هدف های خود پس از فارغ التحصیلی بنویسید. حتما بگویید که با تحصیل در آن دانشگاه چه مسیری را طی خواهید کرد و از علم خود چگونه استفاده می کنید. حتی می توانید از شغل دوستداشتنی خود در آینده بگویید، اینکه می خواهید به کشور خود بازگردید یا در کشور خارجی به دنبال کار بگردید. هدف از این قسمت این است که دانشگاه بداند تحصیل چه سودی برای شما خواهد داشت. به عنوان جمله آخر در قوانین نگارش انگیزه نامه تحصیلی، فراموش نکنید که از دانشگاه و تیم پذیرش تشکر کنید.
قوانین گفته شده در این مقاله علاوه بر نوشتن انگیزه نامه تحصیلی برای انگیزه نامه کارآموزی نیز می تواند استفاده شود.
انگیزه نامه کارآموزی
اغلب از دانشجویانی که می خواهند درخواست کارآموزی بدهند خواسته می شود تا انگیزه نامه ارسال کنند. در در این نامه نیز مانند انگیزه نامه تحصیلی باید تمام تجربه ها و کارهای علمی و دانشگاهی ذکر شوند. این نامه علاوه بر آنکه تمام موارد لازم را در خود داشته باشد باید بر طبق استانداردهای نامه تجاری نیز نوشته شود.
انگیزه نامه کارآموزی به دو شکل نوشته می شود: یا از موقعیت شغلی مورد نظر خود آگاهی دارید و برای آن درخواست ارسال می کنید و یا فقط درخواست می دهید تا در پزیشن های مناسب شما را پذیرش کنند.
منبع: ویکیپدیا
جمع بندی
در انتها باید بگوییم اگر قصد ادامه تحصیل در کشور های خارجی را دارید نوشتن انگیزه نامه تحصیلی به شما کمک زیادی خواهد کرد. نوشتن این نامه متد و قوانین مخصوصی دارد که باید رعایت شوند. نکته ای که باید به آن توجه زیادی کنید چندین بار خواندن انگیزه نامه تحصیلی است. پس از اتمام نامه باید بارها و بارها خوانده شود تا اشکالات احتمالی آن گرفته شود.
می توانید نوشتن انگیزه نامه تحصیلی را به تیم متخصصان حرفه ای کوییک بسپارید تا یک قدم به پذیرش در دانشگاه های خارجی نزدیک تر شوید. با ما در تماس باشید و از مشاوره های رایگان ما بهره مند شوید.