با دوربین مداربسته هایک ویژن بیشتر آشنا شوید + خرید از فروشگاه هایک ویژن
دوربین مداربسته تحت شبکه هایک ویژن به نوعی از دوربین ها می گویند که برای سیستم های حفاظتی و نظارت تصویری استفاده می شود و بر خلاف دوربین های مداربسته آنالوگ که تصاویر را از طریق کابل انجام می دهد ، در دوربین های آی پی انتقال تصاویر از طریق کابل شبکه انجام می گیرد که به سبب همین موضوع انتقال تصاویر با کیفیت بهتری انجام می شود.
دوربین مداربسته تحت شبکه در واقع نوعی کامپیوتر کوچک محسوب می شود . این دوربین ها پس از دریافت اطلاعات تصاویر از حسگر آن ها رابه اطلاعات دیجیتال تبدیل کرده و مطابق پروتکل های شبکه به شبکه می فرستند. دوربین های تحت شبکه به نوعی پردازش تصاویر را در خود انجام می دهد که همین موضوع باعث محبوبیت بیشتر این دوربین ها در بین اقشار جامعه شده و در حقیقت دوربین های تحت شبکه جای دوربین های مداربسته آنالوگ را در بازار گرفته است.
نقاط ضعف و قوت دوربین دوربین مداربسته تحت شبکه
دوربین های مداربسته دارای نقاط ضعف و قوتی نسبت به دوربین های توربو اچ دی هستند که در زیر به بیان این موضوع میپردازیم.
نقاط قوت دوربین های تحت شبکه
دوربین های تحت شبکه به سبب انعطاف پذیری بالا می توان آن ها را به راحتی و در هرکجا از شبکه جابجا کرد. از طریق دوربین های شبکه هایک ویژن می توان از امکانات پردازش تصویر بر روی تصاویر استفاده کرد . پردازش هایی که بر روی تصویر انجام می شود به مدل دوربین و شرکت سازنده آن بستگی دارد که کمپانی هایک ویژن در صدر بهترین ها در این حوزه می باشد .
- از جمله پردازش های تصویر در دوربین های تحت شبکه هایک ویژن را میتوان به تشخیص عبور از خط ، تشخیص ورود و خروج از منطقه حفاظت شده ، تشخیص صدای محیط ، تشخیص چهره ی انسان و پلاک خودرو، تشخیص حرکت افراد ، تشخیص دود و حرارت اشاره کرد.
- امکان چرخش یا کنترل دوربین های با قابلیت زوم و PTZ با استفاده از تنها یک کابل شبکه (بدون نیاز به کابل برق) به وجود خواهد آمد .
- در صورت داشتن قابلیت POE میتوان دوربین مداربسته تحت شبکه را از طریق کابل شبکه تغذیه نمود .
کیفیت تصویر در دوربین های تحت شبکه به سبب فناوری های نوین به کار رفته در اجزای آن ، بسیار مطلوب تر از دوربین های مدار بسته آنالوگ می باشد .
معایب دوربین های تحت شبکه
دوربین های تحت شبکه با توجه به فناوری های پیچیده ای که در آن به کار رفته و به واسطه ی این که پردازش تصاویر در خود دوربین انجام میگیرد از قیمت بسیار بالایی برخوردار است . اما درکل ارزش خرید بالایی نسبت به دوربین های مدار بسته آنالوگ را دارا می باشد .
اجزای اصلی سیستم مداربسته شبکه
- دوربین مداربسته تحت شبکه هایک ویژن : وظیفه تصویربرداری یا تولید تصاویر دیجیتال را بر عهده دارد .
- دستگاه ضبط ویدئویی تحت شبکه ((NVR : سرور مرکزی دوربین مدار بسته است که تصاویر را دریافت کرده، ضبط می کند و نمایش می دهد .
- هارد دیسک : داخل دستگاه NVR نصب می شود و وظیفه ذخیره تصاویر را بر عهده دارد . میزان ضبط تصاویر به اندازه ظرفیت آن هارد بستگی دارد .
- منبع تغذیه دوربین ها : ولتاژ برق شهر را به 12 ولت تغییر می دهد تا امکان تغذیه دوربین ها فراهم شود .
- سوییچ شبکه : سوییچ شبکه برای پیاده سازی شبکه ای از دوربین های مداربسته که حداقل دو دوربین یا بیشتر را شامل می شود یک الزام است .سوییچ در واقع نقش انشعاب دهنده را در این سیستم فراهم می کند .
- کابل شبکه : وظیفه انتقال اطلاعات بین دوربین های تحت شبکه را برعهده دارد .
- کابل برق : وظیفه انتقال برق از منبع تغذیه تا دوربین را برعهده دارد . در صورتی که دوربین ها به صورت POE باشند ، در این روش نیازی به استفاده از کابل برق نخواهد بود و همان کابل شبکه موجود نقش انتقال دهنده برق را نیز برعهده خواهد داشت .
- اتصالات شبکه : ملزومات مورد نیاز برا ی اتصال کابل ها به تجهیزات سیستم تحت شبکه مانند سوکت شبکه .
تفاوت دوربین مداربسته تحت شبکه با دوربین های توربو اچ دی (آنالوگ) :
دوربین های مداربسته آی پی دارای امکانات نرم افزاری گسترده تری نسبت به دوربین های آنالوگ هایک ویژن هستند . دوربین های آی پی انتقال اطلاعات تصاویر با کابل شبکه صورت می گیرد درصورتی که در دوربین های آنالوگ انتفال تصاویر با کابل معمولی انجام می شود . در دوربین های تحت شبکه اگر بخشی از کابل شبکه زخمی شده باشد تصویر به صورت کامل قطع می شود اما در دوربین های آنالوگ اگر کابل زخمی باشد تصاویر همراه با نویز دریافت می شود .
در دوربین مداربسته تحت شبکه هایک ویژن با توجه به اینکه امکانات بالایی که دارند پردازش تصاویر در خود دوربین ها انجام می شود اما در سیستم آنالوگ امکانات کمی در داخال دوربین تعبیه شده و پردازش تصاویر بیشتر از داخل دستگاه انجام میشود . در نتیجه اینکه اگر شما به دنبال امکانات بیشتری از نوع تصویربرداری و ضبط و پخش تصاویر هستید خرید دوربین های آی پی به شما توصیه می شود ، اما اگر فقط تصاویر معمولی برای نظارت میخواهید وهمچنین اگر نمی خواهید هزینه زیادی بپردازین به شما دوربین های آنالوگ هایک ویژن توصیه می شود .
دوربین های مداربسته توربو اچ دی به دوربین هایی با سیگنال اختصاصی TVI شرکت هایک ویژن گفته میشود . این دوربین ها همگی با این سیگنال تصاویر را برای دستگاه های دی وی آر ارسال می نمایند. دوربین های توربو اچ دی به خودی خود توانایی پردازش تصویر را ندارند و برای ضبط و نمایش تصویر حتما به یک دستگاه ضبط کننده ی دیجیتال یا همان دی وی آر نیاز مند هستند. این دوربین ها در حقیقت همان دوربین های سری انالوگ قدیمی هستند که شرکت هایک ویژن با کیفیت بسیار بالا آن ها را تولید و روانه ی بازار کرده است.
نحوه کار سیستم دوربین مداربسته توربو اچ دی
سیستم دوربین مداربسته توربو اچ دی به این شکل کار میکنند که در ابتدا تصاویر در دوربین مشاهده می شوند . این تصاویر از طریق کابل کواکسیال یا همان کابل آنتن و از طریق فیش بی ان سی (BNC) به سمت دستگاه دی وی آر منتقل می شوند و در دستگاه دی وی آر مورد پردازش قرار میگیرند . این تصاویر در دستگاه دی وی آر هم به صورت زنده و هم به صورت پلی بک از تصاویر گذشته قابل استفاده هستند.
در این سیستم ها لازم است تا دستگاه دی وی آر هماهنگی لازم را با دوربین ها داشته و توانایی ضبط تصاویر این دوربین هایک ویژن را داشته باشند . به طور مثال اگر شما قصد استفاده از دوربین های 5 مگاپیکسل را داشته باشید لازم است تا دستگاه DVR شما قابلیت ضبط تصاویر با کیفیت 5 مگاپیسکل را داشته باشند.
برق این دوربین ها نیز از طریق پاور و همان کابل های کواکسیال که در کنار آنها یک رشته کابل برق کشیده شده است به دوربین ها انتقال داده می شود و انرژی مورد نیاز هر دوربین تامین می شود (اصطلاحا به این کابل ها کابل ترکیبی گفته می شود)
مزایا و معایب دوربین های مداربسته توربو اچ دی
دوربین های مداربسته توربو اچ دی دارای ویژگی هایی هستند که البته در نوع خود عیب نیستند اما در مقایسه با دوربین های تحت شبکه هایک ویژن شاید به نوعی بتوان آن را به عنوان یک عیب و یا یک مزیت در نظر گرفت.
مزایای دوربین مداربسته توربو اچ دی یا همان آنالوگ
- خرید سیستم مداربسته توربو اچ دی در مجموع یک سوم یک سیستم تحت شبکه هزینه را برای مشتری خواهد داشت.این تفاوت هزینه به علت نداشتن پردازنده ی اختصاصی در هر دوربین در سیستم توربو اچ دی است.
- این دوربین ها به نوعی نسل پیشرفته تر دوربین های آنالوگ هستند که از کیفیت بسیار بهتری نسبت به این دوربین ها بهره مند هستند.
- نصب و راه اندازی سیستم های توربو اچ دی در مجموع بسیار راحت تر از سیستم های تحت شبکه هستند و نیازی به کانفیگ های شبکه در راه اندازی این دوربین ها وجود ندارد.
- در استفاده از این دوربین ها برای استفاده از قابلیت 265+ نیازی به این نیست تا دوربین ها این این ویژگی را داشته باشند و وجود این ویژگی در دستگاه دی وی آر در این سیستم ها کافی است.
معایب دوربین مداربسته توربو اچ دی
- نداشتن پردازنده های اختصاصی در دوربین های توربو اچ دی یا همان آنلوگ هایک ویژن باعث می شوند تا این دوربین تا حد کمی از کیفیت کمتری نسبت به دوربین های تحت شبکه بهره مند باشند.
- این دوربین ها بر خلاف برخی از دوربین های تحت شبکه هیچ کدام به صورت جداگانه قابلیت ذخیره سازی تصاویر را در کارت حافظه خود دوربین دارا نیستند.
- دوربین های توربو اچ دی نیازمند کابل کشی به صورت جداگانه از هر دوربین به سمت دستگاه را نیاز مند هستند و این امکان وجود ندارد که از یک کابل برای چند دوربین استفاده شود.
برای خرید از فروشگاه هایک ویژن می توانید با شماره 021-67318 تماس حاصل فرمایید .