داستان شکلگیری سوخت جت - بزرگترین رسانه انگیزشی فارسی
اگر علاقهمند به خواندن جملات انگیزشی هستید و یا میخواهید در طول روز انگیزهتان را همیشه بالا و در حد فوران انرژی نگه دارید، احتمالا یک بار حداقل با وبسایت سوخت جت برخورد کردید. این وبسایت که از سال ۱۳۹۲ فعالیت رسمی خود را شروع کرده امروز تبدیل به پرمخاطبترین وبسایت انگیزشی فارسی شده که داستان شکل گیری آن بسیار الهام بخش است.
اگر علاقهمند به خواندن جملات انگیزشی هستید و یا میخواهید در طول روز انگیزهتان را همیشه بالا و در حد فوران انرژی نگه دارید، احتمالا یک بار حداقل با وبسایت سوخت جت برخورد کردید. این وبسایت که از سال ۱۳۹۲ فعالیت رسمی خود را شروع کرده امروز تبدیل به پرمخاطبترین وبسایت انگیزشی فارسی شده که داستان شکل گیری آن بسیار الهام بخش است.
بنیانگذار رسانه سوخت جت، رنه سینانی است. یک مهندس صنایع که برای ورود به دنیای کارآفرینی با شکستهای کاری و ناکامیهایی روبرو میشد و برای حفظ انگیزه و ادامه مسیر نمیتوانست هیچ محتوای انگیزشی فارسی و جذابی پیدا کند برای همین به وبسایتهای خارجی سر میزند و سعی میکند محتوای دست اول انگیزشی و به قول خودش «جوان پسند» پیدا کند.
بعد از مدتی، متوجه میشود با توجه به علاقهاش به دنیای محتوا، میتواند همین محتوا را فارسی و بومی سازی شده در قالب مقالات و عکسنوشته فارسی تبدیل کند و آنرا در یک وبسایت اختصاصی منتشر کند. اوایل هیچ ایدهای از مسیر نداشت و صرفا با دنبال کردن علاقهاش رنه سینانی توانست اولین نسخه از وبسایت سوخت جت را راه اندازی کند که خودش اینچنین میگوید
«وقتی تصمیم گرفتم یک وبسایت راه اندازی کنم هیچ ایدهای ازینکه باید از کجا شروع کنم نداشتم. حتی بلد نبودم اسم وبسایت ثبت کنم چه برسد به طراحی، ولی آنچنان حس اشتیاق در من زیاد بود که شروع کردم به یادگیری و به صورت رایگان از سطح اینترنت با منابع مختلف دست و پا شکسته بلاخره اولین وبسایت را راه اندازی کردم و نامش را گذاشتم کارآفرینان جوان، چون میخواستم برای افرادی شبیه خودم باشد.»
شاید اوایل رنه سینانی نمیدانست درحال پر کردن یک خلع بزرگ در حوزه وب فارسی است؛ یعنی محتوای انگیزشی با کیفیت و هیچوقت شاید تصور نمیکرد در بدو شروع که یک روزی این وبسایت روزانه ۲۰ هزار نفر بازدید کننده و بیش از ۱۱۰ هزار مشترک خواهد داشت.
«حدود یکسال، هر روز یک مقاله می نوشتم و یک عالمه عکسنوشته جذاب آماده کرده بودم که منتشر میکردم. انقدر به این کار علاقه داشتم که هیچ پلن درآمدی براش ندیده بودم، تا اینکه بعد از یکسال و نیم فعالیت تصمیم گرفتم یک بخش کوچکی از وبسایت را به صورت ویژه و حق اشتراکی کنم تا کاربرانی که علاقهمند هستند مطالب تخصصیتر دریافت کنند...»
رنه سینانی میگوید در اولین روز ایجاد بخش حق اشتراک در وبسایت سوخت جت، یک نفر در ساعات اولیه اشتراک دو ماهه که بیشتری مقدار بود تهیه میکند. این نشانهای بود برای وی که مسیرش صحیح است و باید همین مسیر را ادامه بدهد و همین کار را کرد.
امروز در مجموعه انگیزشی سوخت جت بیش از ۳۰ نفر به صورت مستقیم کار میکنند و در شبکههای اجتماعی بیش ۷۰۰ هزار مخاطب و دنبال کننده دارد و بعضی از محتوای آنها چندین میلیون بار به اشتراک گذاشته شده است برای مثال «لیست بهترین جملات انگیزشی» و همچنین پادکست سوخت جت به ۷۰ قسمت رسیده که مخاطب چند صد هزار نفری دارد که اگر به پادکست روانشناسی و پادکست موفقیت علاقه مند هستید، توصیه میکنم حتما دانلود و گوش کنید.
داستان شکل گیری رسانه انگیزشی سوخت جت، قرار است به ما بگوید قرار نیست کلیشه و چارچوبهای ذهنی که از کودکی به ما اموختهاند حتما درست باشد. قرار نیست همه جوانها مهندس، دکتر یا وکیل شوند. بعضی افراد میتواننند علاقه شخصی شان را دنبال کنند و تولید کننده محتوای حرفه ای باشند. بعضی افراد میتوانند عکسنوشتههای جذابی تولید کنند و بعضی افراد میتوانند پادکستهای الهامبخشی ضبط کنند. اینکه علاقه شخصی شما چیست و به چه سمتی در زندگی میخواهید حرکت کنید، خیلی مهم تر است از اینکه به شما گفته شود آینده مشاغل چیست.
بارها دیده میشود برای نوجوانانی که میخواهند کنکور بدهند، صرف نظر از علاقه شخصی دانش آموزش، مشاوران به وی رشته های مهندسی یا پزشکی را توصیه میکنند؛ فقط چون احساس میکنند آینده شغلی خوبی دارد در صورتی که هیچ شغلی پولساز نیست بلکه این انسانها هستند که با افکار پولساز میتوانند از شغل مورد علاقهشان درآمدهای بالایی داشته باشند.
مسیر زندگی رنه سینانی و داستان شکل گیری وبسایت سوخت جت یکی از الهامبخش ترین داستانهای استارتاپی ایرانی است. اگر در حوزه استارتاپی فعالیت میکنید، باید بدانید علاقه بیش از هرچیزی برای موفقیت در مسیر شما اهمیت دارد.
نه فقط وبسایت سوخت جت، بلکه هر استارتاپ و کسبوکار موفقی که امروز میبینید، نه به خاطر سرمایه، رانت، پارتی یا هر عامل خارجی دیگر موفق شده... بلکه بنیانگذارانی دلسوز داشتند که علارغم عوامل بیرونی مثل تحریمها، تورم یا شرایط اقتصادی و اجتماعی، به خاطر اشتیاق سوزانی که برای تحقق رویایشان داشتند، برای موفقیت تلاش کرده اند و هیچ باکی از شکست نداشتند. آنها معتقدند یا موفق میشوند، یا متوجه میشوند که چرا موفق نشده اند تا در تلاش بعدی جبران کنند. نقطه توقفی برای فردی که یک رویای بزرگ و اشتیاقی سوزان برای تحقق رویایش دارد وجود ندارد.