تاثیر بالابر ساختمانی در اجرای ساخت و ساز های امروزی
در حال حاضر انواع بالابر ساختمانی با هدف جابجایی انواع مصالح ریز و درشت ساخت و ساز های مسکونی و صنعتی طراحی شده اند. هر فرد فعال در صنعت ساخت و ساز باید این تجهیز را بشناسد و نحوه کار با آن را بداند. چرا که درک کامل جزئیات نصب تا نحوه کار ایمن با بالابر مصالح بر اهمیت بالایی دارد
از زمانیکه انسان ها دست به کار شده اند و در تلاش برای ساختن ساختمان های بلند مرتبه هستند، همواره با چالش حمل مصالح در ارتفاع ساختمان های در حال ساخت مواجه می باشند. مصالح ساختمانی همگی در ابعاد و حجم بالا، وزن قابل توجهی دارند. برای همین به هیچ حالت نمی توان با تکیه بر قدرت نیروی انسانی اقدام به جابجایی آنها نمود. برای این منظور در بطن ساخت و ساز های امروزی از انواع بالابر ساختمانی استفاده می شود.
در حال حاضر انواع بالابر ساختمانی با هدف جابجایی انواع مصالح ریز و درشت ساخت و ساز های مسکونی و صنعتی طراحی شده اند. هر فرد فعال در صنعت ساخت و ساز باید این تجهیز را بشناسد و نحوه کار با آن را بداند. چرا که درک کامل جزئیات نصب تا نحوه کار ایمن با بالابر مصالح بر اهمیت بالایی دارد؛ اما چرا باید تا این اندازه در جزئیات درک تمام مشخصه های کاربردی از بالابر مصالح بر دقیق شویم؟
این موضوعی است که می خواهیم در ادامه وارد مباحث آن باشیم. لکن اگر احساس می کنید که باید بسیار بیشتر از یک مقاله ساده از بالابر ساختمانی با تمام جزئیات حاکم بر آن بدانید، می توانید از مجموعه اطلاعات دقیق و البته تدوین شده در مجموعه فروشگاهی نیکاکورپ استفاده کنید.
اهمیت بالابر ساختمانی در فضا های ساخت و ساز
بالابر ساختمانی یک دستگاه تقریباً ساده مکانیکی است که همراه با نصب موتور های الکتریکی کار می کند. البته همین تجهیز ساده مکانیکی در جمع دیگر ماشین آلات ساختمانی در صدر لیست تجهیزات با متعلقات بالا قرار دارد. قدرت در طراحی بالابر ساختمانی حرف اول را می زند. البته این طور نیست که بتوانیم هر مقدار باری را با هر وزنی توسط هر بالابر ساختمانی جابجا کنیم.
برای عملکرد هر چه بهتر و البته دقیق تر بالابر ساختمانی، آنها را در ظرفیت های استاندارد شده ای دسته بندی می کنند. بالابر ساختمانی 250، 400، 750 و 1000 کیلوگرمی مجموعه ظرفیت های استاندارد تعریف شده هستند. مدل 250 کیلوگرمی با عنوان بالابر ساختمانی کوچک شناخته می شود و عمده مصارف آن در ساخت ساختمان های کوچک و چند طبقه مسکونی است. این مدل همراه بالابر با ظرفیت 400 کیلوگرمی با استفاده از موتور های تکفاز قدرت خود را تامین می کنند. لذا در یک دسته بندی دیگر آنها را با عنوان بالابر ساختمانی تکفاز می شناسند. برای تامین قدرت های بالاتر، استفاده از موتور های سه فاز الزامی است. نمونه های 750 و 1000 کیلوگرمی در دسته بالابر ساختمانی سه فاز قرار دارند.
تمام این بالابر ها با توجه به ظرفیت خود قادر هستند تا انواع مصالح فله ای تا بزرگ ساختمانی را در ارتفاع میان طبقات جابجا کنند. بهترین ایده در انتقال مصالح به ارتفاع در حال ساخت، جابجایی در یک فضای عمودی است. در غیر این صورت با شرایطی بسیار دشوار، زمانبر و گاهاً غیرممکن مواجه خواهیم شد.
اهمیت بالابر ساختمان در سرعت بخشیدن به کار هنگام ساخت و ساز می باشد. با حضور درست و ظرفیت اسمی مناسب با نیاز های ساختمانی، این تجهیز می تواند حجم بسیار بالایی از انواع مصالح را جابجا کند. در نتیجه سرعت اجرایی ساخت و ساز را بالا خواهد برد. موضوعی که گاهاً در جریان بسیاری از عملیات های پیچیده و پرفشار ساخت و ساز اهمیت بالایی پیدا می کند. مثلاً فرض کنید در جریان یک عملیات بتن ریزی هستید، در چنین حالتی از دست دادن هر لحظه از زمان برابر با تحمل خسارات سنگینی خواهد شد. آنگاه است که سرعت عمل بالابر ساختمانی در حمل باکت های حمل بتن اهمیت خودش را نشان خواهد داد. به هر حال این یک مثال ساده است و به راحتی می توان وجه بسیار بزرگتری از نقش کلیدی انواع بالابر ساختمانی در فضا های ساخت و ساز را آشکار نمود.
ضرورت توجه به فراگیری تمام جزئیات نصب و راه اندازی در بالابر ساختمانی
بالابر ساختمانی از هر مدلی که باشد، در نگاه اول ظاهراً تجهیز بسیار ساده ای نشان می دهد. تجهیزی که گویا می توان به راحتی عاری از هر گونه پس زمینه اطلاعاتی و یا آموزشی با آن کار کرد و مصالح سنگین ساختمانی را جابجا نمود. این تفکر که گویا وجه حاکم در بسیاری از فضا های ساخت و ساز است، اولین قدم در ایجاد حوادث متداول و گاهاً کشنده از بالابر ساختمانی است.
این طور نیست که برای کار با بالابر ساختمانی نیاز به گذراندن دوره های آموزشی داشته باشید؛ اما لااقل لازم است تا متوجه قدرت و خطرات پنهان در کار با این تجهیز استراتژیک در فضا های ساخت و ساز باشید. یک بالابر ساختمانی تجهیزی با قطعات فنی بسیار است. از موتور های الکتریکی تا گیربکس، وینچ و حتی باکت آن در دسته قطعات قدرتمند و پرجزئیات قرار می گیرند.
اولین نکته در ضرورت توجه به دانستن تمام جزئیات، مقوله تامین امنیت کاری در کار با بالابر ساختمانی می باشد. حضور موتور های الکتریکی، قطعات فنی مانند وینچ و البته باکت ها و قلاب هایی که باکت های سنگین را حمل می کنند، همگی مستعد ایجاد خطرات جدی هستند.
نکته بعدی در کار، ضرورت توجه به عملکرد صحیح و عاری از عیب بالابر ساختمانی است. قیمت بالابر ساختمانی در دسته ماشین آلات گران قرار می گیرد. این قیمت بالابر ساختمانی با آن رنج قابل توجهی که دارد، هرگز به ما اجازه نمی دهد که بخواهیم بدون در نظر داشتن نکات ایمنی و راه اندازی اصولی این تجهیز را استفاده کنیم.
به هر صورت قیمت بالابر ساختمانی تاثیر مستقیم از قطعات نصب شده در آن دارد. فرقی نمی کند که با یک بالابر ساختمانی تکفاز و یا بالابر ساختمانی سه فاز کار می کنید. در هر حالت موتور تا گیربکس و دیگر قطعات در صورت راه اندازی غیراصولی مستعد انواع خرابی ها هستند. خرابی هایی که قطعاً چالش برانگیز خواهند شد.
اگر شما نیز در مقام یک مصرف کننده از بالابر ساختمانی هستید و حالا می خواهید با نگرش قویتری و البته اصولی تری در کار باشید، می توانید از مقالات آموزشی تا مهارت های سایت فروشگاهی نیکاکورپ فعال در عرصه لوازم و تجهیزات ساختمانی بهره مند شوید.