معرفی راهکاری نوین در جهت افزایش سرعت ساخت ساختمان
شرکت ابنیه سازان ستاوند به عنوان یک شرکت پیشرو در عرصه های نوین عمران و معماری همواره تلاش کرده است تا با ارائه راهکارهای نوین، در جهت رفع مشکلات موجود کشور گامی موثر را بردارد.
شرکت ابنیه سازان ستاوند به عنوان یک شرکت پیشرو در عرصه های نوین عمران و معماری همواره تلاش کرده است تا با ارائه راهکارهای نوین، در جهت رفع مشکلات موجود کشور گامی موثر را بردارد. در این میان دو پروژه ساختمان های سریع الاحداث و واقعیت مجازی در معماری دو پروژه تحقیقاتی و کاربردی در این شرکت در حال اجراست.
به همین جهت مصاحبه ای با سرکار خانم مهندس مینا محمدی مسئول طرح ساختمان های سریع الاحداث شرکت ابنیه سازان ستاوند انجام شده است تا با روش پیشنهادی این شرکت در حوزه ساخت سریع ساختمان بیشتر آشنا شویم.
- در رابطه با چگونگی انجام این پروژه توضیح مختصری بدهید؟
در کشور ایران، درحوزه ساختمان سازی، همواره برای کارفرمایان این دغدغه وجود داشته است که ساختمان در مدت زمان کوتاهی ساخته و به ایشان تحویل داده شود. برای حل این مشکل تیم ستاوند ایده ای را در راستای حل این مشکل مطرح کردند. در واقع ما قصد داریم ساختمانهایی بسازیم که همان ساختمانهای ساخته شده از متریالهای متداول باشند، با این تفاوت که قرار است در مدت زمان کوتاهتری ساخته شوند. همچنین تحت شعاع قرار دادن سلیقهی مشتری و فرهنگ ایرانی نکاتی هستند که در این طرح به آن پرداخته میشود.
در این روش هر طبقه از ساختمان را به چندین بلوک تقسیم کرده و با موازی کردن مراحل ساخت سازه و نازک کاری بلوکها در محلی خارج از پروژه و سپس منتقل کردن بلوکها و مونتاژ کردن آنها در محل پروژه می توانیم زمان ساخت را به طرز چشم گیری کاهش دهیم.
- چه تفاوتی میان این طرح با سایر طرح های ساختمان سریع الاحداث وجود دارد؟
در سایر نمونههای ساختمان سریع الاحداث محدودیتهای فراوانی در زمینههای مختلف مشاهده میشود. به طور مثال یکی از انواع آنها تکنولوژی استفاده از مدول های کانتینری می باشد که به دلیل محدودیت در طراحی و چیدمان فضاها، کمتر مورد استقبال قرار گرفته است. یا در فناوری نوین LSF، به دلیل محدودیت در ابعاد دهانه، محدودیت در تعداد طبقات، نیاز به نیروی کار متخصص و خبره و همچین هزینه بالای خرید قطعات گالوانی آن از کارخانه، به طور انبوه بهکار گرفته نشده است. همچنین گونه دیگری از این ساختمانها خانههای گنبدی هستند که این طرح نیز به دلیل محدودیت در متراژ و همچین مغایرت با فرهنگ ایرانی، در ایران مورد استقبال واقع نشده است. شرکت ما با استفاده از همان روشهای رایج و تنها با تغییر در نوع ستون با در نظر گرفتن ضوابط آیین نامه توانسته است این محدودیتها را به حداقل رسانده و در صنعت ساختمان سازی، روشی نوین را ثبت کند.
- ارزیابی شما از حیث رعایت ضوابط آیین نامه چیست و رعایت این ضوابط را تا چه اندازه ضروری و مفید می دانید؟
از آن جایی که رعایت ضوابط آیین نامه ضروری است و باید به آن توجه کرد، ما نیز سعی کردهایم تمام مراحل ساخت ساختمان را در قالب این ضوابط انجام داده و همهی آنها را رعایت کنیم تا در هیچ بخشی دچار مشکل و اختلال نشویم.
- آیا تفاهم نامه یا برنامهای برای همکاری و ارائه خدمات به سایر کشورها دارید؟
مدیر محترم شرکت سعی دارند بعد از راه اندازی این طرح، بستر مناسب برای اخذ مجوزهای لازم جهت همکاری با سایر کشورها را فراهم سازند. البته با توجه به اینکه این ایده برای اولین بار در حال انجام میباشد، کمی گرفتن این مجوزها سخت تر شده است اما در حال تهیه یک کاتالوگ از اقدامات صورت گرفته در این زمینه هستیم تا بتوانیم به شرکتها و کارفرماها ارائه دهیم تا ابهامات موجود در این زمینه را رفع کنیم.
- در پایان گفتگو، چنانچه نکتهای مورد نظر شماست که توضیح آن ضروری است، بفرمایید؟
در پایان این نکته را عرض میکنم که ما با استفاده از متریالهای متداول و روشهای اجرایی جدید، سعی بر آن داریم که ساختمانهایی مطابق با سلیقه کارفرما در هر متراژ و امکان مانور هرگونه تغییرات در معماری فضای داخلی احداث کنیم که مزیت قابل توجه آنها، استفاده بیشتر از عمر مفید ساختمان است که تنها با انجام سریع عملیات ساخت و ساز ممکن است.