راهنمای خرید پرینترهای سه بعدی ارزان قیمت [در سال ۹۹]
اگر حوصلهی خواندن این مقدمه را ندارید و میخواهید مستقیم به لیست «معرفی و راهنمای خرید پرینترهای سه بعدی ارزان قیمت» برسید، میتوانید این پاراگراف را نخوانید به ادامه مطلب مراجعه کنید.
ولی شاید بخواهید تا پیش از اقدام به خرید (چه خرید کیت یک پرینتر سه بعدی ارزان، چه خرید پرینتر سه بعدی دست دوم و چه خرید یک چاپگر سه بعدی صنعتی) به نکات اساسی در انتخاب و خرید یک چاپگر سه بعدی توجه کنید. اگر اینطور است، اکیدا خواندن نوشتهی «نکات اساسی در خرید پرینتر سه بعدی» را به شما پیشنهاد میدهم.
در مطلب «نکات اساسی در خرید پرینتر سه بعدی» به طور کامل به سوالهای زیر پاسخ داده شده است:
- آیا من به خرید پرینتر سه بعدی نیاز دارم؟
- کدام تکنولوژی پرینتر سه بعدی برای من مناسب است؟
- خرید کیت پرینتر سه بعدی مناسبتر است یا خرید پرینتر اسمبل (سرهمبندی) شده؟
- اگر قصد خرید پرینتر FDM دارم، تعداد نازل مورد استفاده در اکسترودر این پرینتر باید چنتا باشد؟
- آیا پرینترهای SLS، FFF، DLP، SLA و غیره برای من مناسب هستند؟
- و چندین سوال دیگر ...
در ادامه به لیست بهترین کیتهای پرینتر سه بعدی ارزان قیمت خواهیم پرداخت. ولی پیش از مطالعهی آن توجه داشته باشید که این لیست با بهرهگیری از جدیدیترین ردهبندیهای موجود در معروفترین و معتبرترین وبسایتهای دنیا در حوزهی فروش تجهیزات ساخت افزایشی (Additive Manufacturing) تهیه شده است. همچنین تجربیات چندینسالهی کارشناسان وبسایت تخصصی «سه بعدی دات کام» هم در تکمیل آن نظر گرفته شده است. ولی؛ بدیهی است که لیستِ پیش رو جامع و بیعیب نیست و پیشنهاد میشود تا از آن به عنوان یک سرنخ برای خرید چاپگر سه بعدی مناسب استفاده کنید.
۱. پرینتر سه بعدی Anycubic Mega Zero
- زیرتکنولوژی چاپ سه بعدی: FDM
- ابعاد ساخت: ۲۵*۲۲*۲۲ سانتیمتر
- ماده مصرفی: فیلامنت (با قطر ۱.۷۵ میلیمتر)
- قیمت تقریبی در بازار جهانی: ۱۷۹ دلار
- صفحهی ساخت داغشونده: ندارد
برند Anycubic نشان داده است که توانایی بسیار خاصی در ساخت و عرضهی پرینترهای سه بعدی ارزان قیمت دارد. محصول دیگر این کمپانی، Anycubic Photon S، در بین پرینترهای سه بعدی رزینی ارزان در دستهی بهترینهای دنیا قرار دارد.
چاپگر سه بعدی Mega Zero نشان داده است که کلیشهی قیمت بالاتر به معنی کارایی بهتری است را میتوان برای همیشه به فراموشی سپرد (حداقل در دنیای چاپگرهای سه بعدی).
این محصول Anycubic در صدر لیست بهترین پرینترهای سه بعدی ارزان قیمت مجلهی All3DP قرار دارد و یک دستگاه ایدهآل برای تازهکارها است. مدلهای توسعهیافتهتر همین سری از پرینترهای سه بعدی برندِ Anycubic مدلهای i3 Mega، i3 Mega S و 4Max Pro هستند.
۲. کیت پرینتر سه بعدی Creality Ender 3
- زیرتکنولوژی چاپ سه بعدی: FDM
- ابعاد ساخت: ۲۵*۲۲*۲۲ سانتیمتر
- ماده مصرفی: فیلامنت (با قطر ۱.۷۵ میلیمتر)
- قیمت تقریبی در بازار جهانی: ۲۰۹ دلار
- صفحهی ساخت داغشونده: دارد
همچنان میتوان Ender 3 را به عنوان یکی از اصلیترین گزینههای خرید پرینتر سه بعدی ارزان قیمت در نظر گرفت. این پرینتر در دو-سه سال اخیر همیشه در صدر لیست مجلات معتبر این حوزه همچون PCMag، AllThat3D و 3DSource بوده است.
البته در ادامه خواهید دید که Ender 3، تنها محصول کمپانی جوان Creality نیست که طرفداران پر و پا قرصی دارد. قیمت کیت پرینتر سه بعدی Ender 3 در بازار جهانی ۲۰۹ دلار است که در ایران متناسب با قیمت روز دلار و احتساب هزینههای گمرکی عدد ثابتی ندارد. هرچند در ایران قیمت تمامشدهی آن آنقدرها هم ارزان نیست، ولی نسبت به بقیهی چاپگرهای سه بعدی همردهی خود بصرفگی و ارزش خرید بسیار بالایی دارد.
۳. پرینتر سه بعدی رزینی Anycubic Photon S
- زیرتکنولوژی چاپ سه بعدی: LCD-based SLA
- ابعاد ساخت: ۱۶.۵*۶.۵*۱۱.۵ سانتیمتر
- ماده مصرفی: رزین مخصوص پرینتر سه بعدی
- قیمت تقریبی در بازار جهانی: ۳۷۹ دلار
تنها پرینتر سه بعدی رزینی این لیست Photon S است! کارایی، کیفیت ساخت و دقت ساخت Photon S به قدری نسبت به قیمتش مناسب است که به راحتی هر رقیب دیگر را از این لیست خارج میکند. تنها کافیست تا یکبار تجربهی کار با آن را پیدا کنید تا به این حرف پی ببرید!
۴. کیت پرینتر سه بعدی Original Prusa i3 MK3S
- زیرتکنولوژی چاپ سه بعدی: FDM
- ابعاد ساخت: ۲۱*۲۵*۲۵ سانتیمتر
- ماده مصرفی: فیلامنت (با قطر ۱.۷۵ میلیمتر)
- قیمت تقریبی در بازار جهانی: ۹۰۶ دلار
- صفحهی ساخت داغشونده: دارد
گر تا به حال در مورد چاپگرهای سه بعدی مطالعهای، هرچند اندک، کرده باشید اسم «پروسا» به گوشتان آشنا بیاید. داستان از این قرار است که آقا جوزف پروسا بیش از ۱۰ سال پیش پرینترهای منبع-بازی را به بازار عرضه کرد که بعدها صدها سازندهی دیگر پرینترهای سه بعدی از آن الهام گرفتند و پرینترهایی را با نامهای مختلف (که معمولا نام پروسا هم در ترکیب نامگذاری آنها بود) به بازار عرضه کردند.
در تمام این سالها، خود آقای پروسا هم دست از کار نکشید و در قالب کمپانی «Prusa Research» و با نام تجاری «Original Prusa» مدلهای بسیاری از پرینترهای سه بعدی خود را عرضه کرد.
هرچند شاید در ایران نتوان گفت که پرینتر Original Prusa i3 MK3S با قیمت ۹۰۶ دلار یک پرینتر سه بعدی ارزان قیمت محسوب میشود، ولی همچنان با توجه به کیفیت و ویژگیهای فوقالعادهی پرینترهای پروسا اوریجینال نباید به راحتی از آن صرف نظر کنید.
پس اگر قصد خرید کیت پرینتر سه بعدی ارزان قیمت (بخوانید نسبتا ارزان قیمت) دارید و همزمان تمایل دارید تا چاپگر سه بعدی شما از ویژگیهای حرفهای و صنعتی هم بیبهره نباشد، همین الان پرینتر Prusa i3 MK3S را گوگل کنید و در مورد آن بیشتر بخوانید.
۵. کیت پرینتر سه بعدی Ender-3 V2
- زیرتکنولوژی چاپ سه بعدی: FDM
- ابعاد ساخت: ۲۵*۲۲*۲۲ سانتیمتر
- ماده مصرفی: فیلامنت (با قطر ۱.۷۵ میلیمتر)
- قیمت تقریبی در بازار جهانی: ۲۶۹ دلار
- صفحهی ساخت داغشونده: دارد
شاید برای شما عجیب باشد که چطور در یک لیست کوچک چند محصول از یک کمپانی جا گرفتهاند. عجله نکنید، در ادامه باز هم از محصولات کمپانی Creality در این لیست خواهید دید!
دلیل اینکه محصولات کمپانی Creality توانستند در بسیاری از لیستهای بهترین پرینترهای سه بعدی ارزان قیمت دنیا جایگاه کسب کنند این است که محصولات این کمپانی از ابتدا بر این مبنا توسعه یافتهاند که بتوانند با کمترین قیمت، بهترین کارایی را ارائه دهند. به بیان دیگر بصرفگی و ارزش خرید محصولات Creality در ذات این برند نقش بسته است.
کیت چاپگر سه بعدی Ender-3 V2 هم که آخرین نسخهی ارتقایافتهی مدل Ender 3 است از این قاعده مستثنی نیست. البته باید اشاره کرد که طبق نظر مجلهی All3DP، درکیت Ender-3 V2 تغییرات اساسی نسبت به Ender 3 اتفاق نیافتاده است و تنها برخی از ویژگیها بهبود پیدا کردهاند.
این پرینتر هم همچون Ender 3 دارای ابعاد ساخت ۲۵*۲۲*۲۲ سانتیمتر است و توانایی چاپ سه بعدی با فیلامنتهای محبوبی چون PLA، ABS، PETG و TPU را دارد. از ویژگیهای بهبودیافته در این مدل هم میتوان به قطعات الکترونیکی و پردازندهی مدرنتر، استپر موتور کمصداتر، استفاده از شاسی و دمپرهای ضخیمتر در شاسی و همچنین رابط کاربری کاملا گرافیکی اشاره کرد.
قیمت Ender-3 برابر با ۲۰۹ و قیمت Ender-3 V2 برابر با ۲۶۹ دلار است. سوال این است که آیا تفاوت قیمت ۲۵ درصدی این دو کیت پرینتر سه بعدی روی دقت و کیفیت ساخت آنها هم همین تاثیر را دارد یا خیر؟
۶. کیت پرینتر سه بعدی Geeetech A10
- زیرتکنولوژی چاپ سه بعدی: FDM
- ابعاد ساخت: ۲۶*۲۲*۲۲ سانتیمتر
- ماده مصرفی: فیلامنت (با قطر ۱.۷۵ میلیمتر)
- قیمت تقریبی در بازار جهانی: ۲۱۹ دلار
- صفحهی ساخت داغشونده: دارد
کمپانی Geeetech هم یک کمپانی چینی است که در تولید و فروش کیتهای پرینتر سه بعدی ارزان خبره است. مدل Geeetech A10 که اولین در سال ۲۰۱۸ به بازار عرضه شد به خوبی توانست نیاز بازار را پاسخ بگوید و نظر منتقدان را به خود جلب کرده است. این چاپگر سه بعدی در وبسایت Aniwaa به عنوان یکی از بهترین پرینترهای ارزان قیمت سال ۲۰۲۰ معرفی شده است. از ویژگیهای این پرینتر میتوان به رابط کاربری گرافیکی و لمسی، امکان ارسال فایل و دستورات شروع فرآیند چاپ سه بعدی با استفاده از موبایل و تبلت اشاره کرد.
۷. کیت چاپگر سه بعدی CR-10 V2
- زیرتکنولوژی چاپ سه بعدی: FDM
- ابعاد ساخت: ۴۰*۳۰*۳۰ سانتیمتر
- ماده مصرفی: فیلامنت (با قطر ۱.۷۵ میلیمتر)
- قیمت تقریبی در بازار جهانی: ۵۱۹ دلار
- صفحهی ساخت داغشونده: دارد
اگر پرینترهایی که تا به اینجا معرفی کردهایم شما را از نظر ابعاد ساخت راضی نکرده است، Creality Cr-10 V2 مخصوص شماست!
این کیت پرینتر سه بعدی که اولین بار در سال ۲۰۱۹ به بازار عرضه شده، ترکیبی از قیمت مناسب، ابعاد ساخت بزرگ و کیفیت ساخت مطلوب است. هرچند که ما در تیم «سه بعدی دات کام» به ندرت توصیه میکنیم که از پرینترهای بزرگ-ابعاد استفاده کنید و سعی کنید با ساخت قطعات کوچک و اسمبل کردن آنها به ابعاد مطلوبتان دست یابید، ولی از CR-10 V2 نمیتوان به راحتی صرف نظر کرد. خصوصا اینکه ابعاد بزرگ در کنار ویژگیهایی چون کیفیت و دقت پرینت سه بعدی و همچنین قیمت مناسب دستگاه قرار گرفته است.