خبرگزاری کار ایران

کدام مشاغل مالیات نمی دهند؟

کدام مشاغل مالیات نمی دهند؟
کد خبر : ۹۴۲۶۶۹

مشاغلی که درآمد آنها حاصل از صادرات کالاهایی است که به صورت ترانزیتی وارد ایران می‌شوند، بدون اینکه در ماهیت آنها تغییر ایجاد شود و یا کاری بر روی آنها انجام شود هم شامل مالیات با نرخ صفر هستند.

اگر شغل شما در این لیست وجود ندارد جای نگرانی نیست، چون می توانید در صورت جریمه شدن یا اختصاص مالیات به شغل شما با راه های مختلف کاهش جرایم مالیاتی این مسئله را به راحتی حل کنید.

در تصویر زیر شرایط بخشودگی مالیاتی را مشاهده می کنید.

کدام مشاغل مالیات نمی دهند؟

لیست مشاغل معاف از مالیات:

همه تأسیسات ایرانگردی و جهانگردی که از وزارت ارشاد اسلامی پروانه بهره‌برداری دارند هر سال از پرداخت ۵۰ درصد مالیات خود معاف هستند.

شرکت های تعاونی روستایی، عشایری، کارگری، کشاورزی، صیادان، دانش‌آموزان و دانشجویان به همراه اتحادیه‌های‌ خود جزء مشاغل بدون مالیات محسوب می‌شوند.

درآمدهای حاصل از تعلیم و تربیت در مقاطع ابتدایی و راهنمایی و متوسطه در مدارس غیر انتفاعی و همچنین آموزشگاه‌های فنی و حرفه‌ای که دارای مجوز از سازمان آموزش و فنی حرفه‌ای هستند بر طبق ماده ۱۳۴ قانون مالیات از مشاغل بدون مالیات محسوب می‌شوند.

همچنین بر طبق همین ماده از قانون مالیات، دانشگاه و همچنین مراکز آموزش عالی که غیر انتفاعی هستند و مهدکودک‌هایی که در مناطقی ایجاد شده اند که توسعه یافته نیستند نیز معاف از مالیات می‌باشند.

درآمد موسساتی که مسئولیت نگهداری معلولین ذهنی و حرکت را بر عهده دارند. و در آمد باشگاه‌های ورزشی و موسساتی که از سازمان تربیت بدنی مجوز دارند نیز نیاز به پرداخت مالیات ندارند.

بر اساس قانون مالیات مستقیم، دفاتر زیارتی و گردشگری که از مراجع قانونی ذی ربط دارای مجوز هستند و درآمدشان که از محل جذب گردشگر خارجی یا اعزام زائرین به عربستان، سوریه و عراق به دست آمده باشد مشمول مالیات با نرخ صفر مالیاتی می‌شوند.

قانونگذار در راستای حمایت از واحدهای خدماتی و تولیدی امتیازات ویژه‌ای و همچنین تسهیلاتی را در نظر گرفته است. به این صورت که به علاوه فعالیت‌های معدنی و تولیدی برای خدمات بیمارستان ها و مراکز گردشگری و اقامتی هم معافیت‌ها و مزایایی ویژه در نظر گرفته است.

کدام مشاغل مالیات نمی دهند؟

مبالغ دریافتی برای بیمه های مختلف، اعم از عمر و زندگی ازسوی موسسات بیمه که به جهت قراردادهای منعقده بیمه، به دست ذی‌نفع می‌رسند نیز از پرداخت مالیات معاف هستند.

قسمتهایی از موقوفات عام که بر اساس شرع به مصرف اموری چون، تبلیغات اسلامی و دینی، تحقیقات فرهنگی و علمی، اختراعات و اکتشافات، بهداشت و درمان و همچنین بنا کردن، تعمیرات و نگهداری مسجد و حوزه‌ها و مدارس علوم اسلامی، بازسازی آثار باستانی، امور عمران و آبادانی و… به شرط اینکه، درآمد و هزینه های ذکر شده با تأیید سازمان اوقاف باشند نیز از مالیات معاف هستند.

ساخت و نگهداری و تعمیر مراکز نگهداری کودکان و نوجوانانی در گروه های سنی مختلف که بد سرپرست و یا بی‌سرپرست هستند و همچنین مراکز نگهداری از سالمندان، کارگاه‌های حرفه آموزی و ایجاد شغل برای مصدومان نخاعی و معلولین حرکتی و زنان و دختران خود سرپرست نیز از مشاغل بدون مالیات محسوب می‌شوند.

مراکزی که به افراد معلول ذهنی و کودکان دچار اختلال نابینایی و ناشنوایی ارائه خدمات می‌کنند و دیگر مراکز و مشاغلی که فعالیتهایی در زمینه کمک رسانی و خدمات به مددجویان سازمان بهزیستی دارند نیز از پرداخت مالیات معاف هستند.

برای اطلاع از تازه های مالیاتی با موسسه حساب جم همراه باشید.

کمک‌ها و هدایای نقدی یا غیر نقدی موسسات خیریه که ثبت شده باشند به شرط اینکه آن مبالغ فقط صرف امور مذکور شود و نظارت سازمان مالیات بر آنها باشد می‌توانند از پرداخت مالیات معاف باشند.

مشاغل مطبوعاتی و فعالیت‌های انتشاراتی و قرآن که از وزارت ارشاد و یا دستگاه های ذی‌ربط دارای مجوز باشند و فعالیت‌های فرهنگی‌ای که با همین مجوز انجام می‌شوند نیز از مشاغل بدون مالیات به حساب می‌آیند.

درآمدی که حاصل از صادرات خدمات و کالای غیر نفتی هستند و همچنین محصولات قسمت کشاورزی به صورت صد در صد و در آمد حاصله از صادرات مواد خام به صورت بیست درصد مشمول مالیات با نرخ صفر هستند.

مشاغلی که درآمد آنها حاصل از صادرات کالاهایی است که به صورت ترانزیتی وارد ایران می‌شوند، بدون اینکه در ماهیت آنها تغییر ایجاد شود و یا کاری بر روی آنها انجام شود هم شامل مالیات با نرخ صفر هستند.

سازمان ها و موسساتی که به شهرداری وابسته هستند و به موجب قانون برای انجام وظایف عمومی شهرداری و خدماتی تشکیل شده اند و صد در صد سرمایه آن متعلق به شهرداری است نیز نرخ صفر مالیاتی را شامل می‌شوند.

کدام مشاغل مالیات نمی دهند؟

موسسه حساب جم خدمات مختلفی در زمینه حسابرسی مالیاتی از جمله: حسابرسی مالیاتی، استقرار سیستم های حسابداری مدون و کاهش قطعی مالیات و.... را توسط کارشناسان و حسابرسان با تجربه و خبره انجام می دهد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز