توجه ویژه مهندس ارزانی به بومیسازی صنعت فولاد و اقتصاد مقاومتی/ تلاش فولاد هرمزگان برای دستیابی به دانش تولید فولاد
فولاد هرمزگان تاکنون موفق شده است تعداد بسیاری از قطعات مورد نیاز در صنعت تولید فولاد را بومیسازی کند. این اقدام از یک سو منجر به مقاوم شدن صنعت فولاد در مقابل تحریمهای ظالمانه آمریکا شده و از سوی دیگر حجم وسیعی از اشتغال و رشد شرکتهای دانش بنیان را موجب شده است.
به گزارش ایلنا، مهندس ارزانی، مدیرعامل شرکت فولاد هرمزگان، در جلسه کمیته مدیریت شرکت فولاد هرمزگان با تاکید بر بومیسازی و توان داخلی کشور گفت: باید بتوانیم از ظرفیتها و توان علمی که در کشور وجود دارد استفاده کرد و نیاز خود را از این طریق برطرف کنیم. ارزانی بر تشکیل جلسات کمیته بومیسازی در شرکت به صورت منظم و پیگیری تا حصول نتیجه تاکید کرد.
در میان فولادسازان کشور، شرکت فولاد هرمزگان توجه ویژهای به بومیسازی داشته است. بومیسازی تکنولوژی تولید فولاد گامی مهم در راستای بومی کردن دانش تولید فولاد است. این اقدام همچنین از این رو حایز اهمیت است که صنعت فولاد کشور را در برابر تکانههای سیاست خارجی و تحریمها بیمه میکند.
فولاد هرمزگان تا کنون موفق شده است تعداد بسیاری از قطعات مورد نیاز در صنعت تولید فولاد را بومیسازی کند. این اقدام از یک سو منجر به مقاوم شدن صنعت فولاد در مقابل تحریمهای ظالمانه آمریکا شده و از سوی دیگر حجم وسیعی از اشتغال و رشد شرکتهای دانش بنیان را موجب شده است.
لازم به ذکر است که نرم افزاری در کشور در خصوص بومی سازی طراحی شده است که نیازهای صنایع در حوزه قطعات و مواد اولیه در آن ثبت می شود و پژوهشگران می توانند متناسب با نیازهای اعلام شده طرحهای پژوهشی خود را ارائه کند. شرکت فولاد هرمزگان از جمله شرکتهای پیش رو در این بخش بوده است و با استفاده از توان علمی کشور و مراکز علمی و فناوری و مراکز دانشگاهی، توانسته است مواد اولیه و قطعات مورد نیاز را بومیسازی کند.
فولاد هرمزگان در حوزه ارتباط با دانشگاه و مراکز علمی ٤٩ پروژه پژوهشی را با مراکز علمی هرمزگان و کشور در دست اقدام دارد. همچنین پژوهشگران میتوانند از طریق مراکز علمی و پژوهشی با فولاد هرمزگان همکاری کنند و در فولاد هرمزگان آمادگی لازم برای همکاری با این مراکز وجود دارد و این شرکت این آمادگی را نه در حرف و شعار، بلکه در عمل نشان داده است. البته دلیل این رویکرد فولاد هرمزگان، توجه ویزه مهندس ارزانی به اقتصاد مقاومتی و بومیسازی صنعت فولاد است. مدیرعامل فولاد هرمزگان همواره بر فعالیتهای علمی این شرکت در عرصههای مختلف تاکید دارد.
در همین راستا با توجه به رسالت و مسئولیت اجتماعی در حوزه پژوهش و صنعت فولاد یک نیاز سنجی در فولاد هرمزگان انجام شد و فرآیند ریخته گری که در صنعت فولاد یک ضرورت است و بسیار حائز اهمیت، به عنوان یک موضوع شناسایی شد و به همین دلیل اولین کنفرانس ملی ریخته گری کشور توسط فولاد هرمزگان، با همکاری مراکز دانشگاهی برنامه ریزی و برگزار شد.
فرزاد ارزانی، مدیرعامل شرکت فولاد هرمزگان معتقد است: «بومی سازی در دل تکنولوژی اتفاق می افتد، اما اول باید دانش ساخت تجهیز را کسب کنیم.» این نگاه مهندس ارزانی موجب شده است شرکت فولاد هرمزگان از جمله شرکتهای پیشرو در بومیسازی ساخت تجهیزات صنعت فولاد و همچنین پیشرو در دستیابی کشور به دانش تولید فولاد باشد.