خبرگزاری کار ایران

/یادداشت/

بحران کرونا و توجه ویژه فولاد مبارکه به حفاظت از کارگران/ چرخیدن چرخ صنعت همراه با سلامت کارکنان

بحران کرونا و توجه ویژه فولاد مبارکه به حفاظت از کارگران/ چرخیدن چرخ صنعت همراه با سلامت کارکنان
کد خبر : ۹۰۲۸۷۶

تعطیلی مجتمع عظیمی همچون فولاد مبارکه به دلیل کرونا، می‌توانست بیش از 300 هزار شغل در کشور را بین ببرد. معنای این اتفاق، چیزی جز فقر و تنگدستی 300 هزار کارگر و کارمند که به صورت مستقیم یا غیرمستقیم در فولاد مبارکه مشغول به کارند، نیست.

ایلنا، مرتضی بلوکی: بحران کرونا علاوه بر آسیب‌ها و نگرانی‌های عمومی که برای سلامت عمومی ایجاد کرد، وضعیتی بغرنج برای صنعت و تولید کشور فراهم ساخت. از یک سو با توجه به شیوع کرونا، عموم کارشناسان و مسئولان بهدشت و درمان کشور بر ضرورت ماندن در خانه و قرنطینه خانگی، تاکید داشتند و از سوی دیگر توقف چرخ اقتصاد و تولید کشور، پیامدهایی به دنبال دارد که شاید به جرئت بتوان گفت از تبعات کرونا نیز بدتر و مخرب‌تر است.

تعطیلی کارخانه‌ها و نچرخیدن چرخ واحدهای تولیدی، نتیجه‌ای جز بیکاری و گسترش فقر عمومی ندارد. باید توجه داشت وقتی یک واحد صنعتی به فعالیت مشغول است شاید در بدو امر به نظر برسد که صرفا چند هزار کارگر مشغول به کار هستند اما واقعیت این است که صدها رشته صنعتی بالادستی و پایین دستی در زنجیره تولید به آن صنعت وابسته هستند و یک کارخانه بزرگ علاوه بر ایجاد اشتغال مستقیم در زنجیره تولید، صدها هزار شغل غیرمستقیم نیز ایجاد می‌کند.

این نکته در صنعت فولاد و کارخانه بزرگی همچون فولاد مبارکه بیش از سایر صنایع، صدق می‌کند. تعطیلی مجتمع عظیمی همچون فولاد مبارکه به دلیل کرونا، می توانست بیش از 300 هزار شغل در کشور را بین ببرد. معنای این اتفاق، چیزی جز فقر و تنگدستی 300 هزار کارگر و کارمند که به صورت مستقیم یا غیرمستقیم در فولاد مبارکه مشغول به کارند، نیست.

از سوی دیگر نتیجه تعطیلی مجتمع فولاد مبارکه کاهش شدید عرضه فولاد و در نتیجه وقوع تورمی بزرگ و وحستناک در قیمت محصولات فولادی به دلیل کاهش  عرضه است. امری که دود آن به چشم مصرف کنندگان مصولات فولادی می‌رود و یک موج گرانی سایر محصولات را به همراه دارد. در نتیجه تورم لجام گسیخته و گرانی‌ کالاها از دیگر پیامدهای تعطیلی موقت کارخانه‌ای همچون فولاد مبارکه است.

از این رو مدیریت فولاد مبارکه از ابتدای شیوع بیماری کرونا با جدیت و برنامه‌ریزی، کوشید میان حفاظت از کارکنان در مقابل کرونا و همچنین چرخیدن چرخ کارخانه و حفظ بیش از 300 هزار شغل مستقیم و غیرمستقیم و جلوگیری از کاهش تولید که پیامد آن، تورم است، تعادلی منطقی برقرار کند و در این مسیر به موفقیت‌ دست یافت. به نحوی که تقدیر و تشکر آقای جهانگیری، معاون اول رییس جمهوری، از اقدامات مدیرعامل فولاد مبارکه در جلوگیری از شیوه کرونا را در پی داشت.

با دستور و پیگیری مهندس عظیمیان، در یک هفته پایانی سال گذشته تمام بخش‌های غیرضروری فولاد مبارکه تعطیل شد و تعداد کارکنان حاضر در محل کار ازعدد ۲۲ هزار نفر را به ۶ هزار نفر کاهش یافت. همچنین به دلیل  ۴۰ روز تاخیر به وجود آمده در تولید، تمام ظرفیت این مجموعه  برای حفظ و افزایش تولید در نظر گرفته شد. از دیگر اقدامات این بود که شیفت ۱۲ ساعته به ۸ ساعت تغییر کرد و رستوران ها و مراکز طبخ شرکت نیز تعطیل شد تا از شیوع بیماری از طریق توزیع غذا نیز جلوگیری شود. کنترل‌های بسیار ویژه ای که در ورود و خروج پرسنل به عمل آمد، همچنین ضدعفونی کلیه خودروها در هنگام ورود و خروج و تب سنجی و کنترل دمای بدن کارکنان از جمله دیگر تدابیر اتخاذ شده بوده‌اند.

از دیگر اقدامات این که از 6 هزار  نفر از کارکنان فولاد مبارکه آزمایش خون گرفته شده و به تدریج از تمامی کارکنان آزمایش به عمل خواهد آمد. غربالگری از طریق تکمیل فرم و پاسخ‌دهی به سوالات نیز از کارکنان صورت گرفته است. در صورتی که در آزمایش خون پرسنل فولاد مبارکه علائم مشکوکی پیدا شود آزمایش‌های تکمیلی از جمله آزمایش مخاط نیز گرفته خواهد شد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز