خبرگزاری کار ایران

استابلایزر چیست؟

استابلایزر چیست؟
کد خبر : ۸۵۶۵۵۱

استابلایزر ها دستگاه های الکترونیکی هستند که وظیفه تصحیح و تثبیت کردن ولتاژ منبع تغذیه را دارند. منبع برق ناپایدار، باعث از بین رفتن تجهیزات صنعتی می شود که برای مقابله با مشکلات نوسانات برق، صنایع برای پایداری منبع تغذیه متصل به ماشین آلات گران قیمت خود به استابلایزر های ولتاژ نیاز دارند.

در انتهای این مقاله خواهید دانست که استابلایزر چیست؟

استابلایزر یا تثبیت کننده ولتاژ، یک وسیله الکترونیکی است که برای تهیه ولتاژ پایدار ورودی به وسایل مختلف برقی در مصارف خانگی و صنعتی استفاده می شود. کلیه سیستم های الکتریکی و الکترونیکی برای کار با حداکثر راندمان، توسط منبع ولتاژی تغذیه می شوند. اگر این ولتاژ توزیع انرژی ناپایدار باشد، نوسانات قابل توجهی از خود نشان می دهد که منجر به از دست دادن بهره وری (گاهی اوقات حتی غیر ممکن کردن کارایی) دستگاه و تجهیزات می شود. عموما آن ها از تجهیزات و دستگاه ها در برابر ولتاژ کم، ولتاژ زیاد و دیگر موج هایی از ولتاژ محافظت می کند و به صورت تک فاز یا سه فاز ارائه می شوند. با این حال، انواع مختلفی از استابلایزر ها برای کاربرد های مختلف الکتریکی اختراع شده است که فروش استابلایزر ها را بسته به کاربرد شان متفاوت می کند.

چرا به استابلایزر ها احتیاج داریم؟

نوسانات ولتاژ نقش مهمی در آسیب رساندن به وسایل برقی صنعتی و خانگی دارد. هنگامی که ولتاژ دستگاه ها دچار نوسان می شوند، وسایل برقی اغلب در نتیجه اتصال کوتاه دچار سوختن و دیگر آسیب ها می شوند. بنابراین، عملکرد تثبیت کننده ها به این صورت است که، به طور خودکار چنین نوساناتی را تثبیت می کنند تا جریان مداوم و ولتاژ ورودی ثابت حاصل شود. همچنین عملکرد استابلایزر ها با توجه به ولتاژ ورودی متغیر است و می توانند درصد های مشخصی از نوسانات را تحمل کنند. بسته به کاربرد آن ها، فروش استابلایزر ها متفاوت خواهد بود. آن ها می توانند در آسانسور ها، وسایل برقی مانند تلویزیون ، یخچال و فریزر و .... به کار برده شوند. می خواهیم دو پایدارکننده رایج، یعنی استابلایزر رله ای مانند استابلایزر فاراتل  و استابلایزر سروو مانند استابلایزر Tobishi و استابلایزر استاتیک الکترونیکی را در صنایع و برای اهداف داخلی بررسی کنیم. در ادامه کاربرد و خصوصیات هر دو تثبیت کننده را بررسی می کنیم.

استابلایزر چیست؟

استابلایزر رله ای

 این دست از استابلایزرها مانند استابلایزر فاراتل مخصوص کاربری های خانگی هستند و در مقیاس مشخص به کار گرفته می شوند ( البته در سطح تجاری هم نماینده هایی دارند)

نحوه ی عملکرد استابلایزرهای رله ای در حالت کلی وابسته به عملکرد ترانس و رله هایی است که این ترانس را در وضعیت و حالت های مختلف قرار می دهند. اگر نیاز به کاهش ولتاژ باشد، ترانس باید یک حالت را تجربه کند و اگر مساله افزایش ولتاژ معرفی شود، باید بالعکس عمل کرد و ترانس را در حالتی دیگر قرار داد. اگر چه ما در حالت کلی تنها به معرفی ترانس و رله بسنده می کنیم، اما در منظر فنی و تکنیکی اعضای بیشمار دیگری نیز حضور دارند.

ظرفیت مدیریت استابلایزرهای رله ای معمولا چیزی در حدود شش الی پانزده درصد جریان ورودی است و این کار را با دقتی پنج الی ده درصدی انجام می دهند. یعنی اگر جریان ورودی تا پانزده درصد تلورانس داشته باشد (نسبت به چیزی که باید باشد) مدیریت و رساندن آن به مصرف کننده ی جریان، با دقتی متغیر از پنج تا ده درصد مقدور خواهد بود.

هزینه ی کم، دقت قابل قبول، وزن پایین و عواملی از این دست، در مجموع استابلایزرهای رله ای را تبدیل به گزینه ی محبوب مصارف خانگی، یا تجاری کوچک کرده است. اما به هر حال بسته به محلی که مورد استفاه قرار می گیرند، یک سری محدودیت هایی هم دارند. به عنوان مثال سرعت اصلاح جریان این محافظان ولتاژ کمی کند است (در مقایسه با سایر مدل های دیجیتالی) و دوام، استحکام و ماندگاری کمتری نسبت به مدل های صنعتی دارند. 

استابلایزر سروو موتوری

استابلایزر سروو سیستمی است که جریان متناوب (AC) پایدار را فراهم می کند و ولتاژ تثبیت شده را در جایی که ولتاژ منبع تغذیه به شدت قابل تغییر است، اعمال می کند. تثبیت کننده ها تجهیزات گران قیمت را از مشکلات ولتاژ بالا و پایین محافظت می کنند. همچنین باعث افزایش عمر تجهیزات و افزایش بهره وری ماشین آلات می شوند و با تأمین برق پایدار باعث کاهش آسیب مواد اولیه و هدر رفتن آن ها می شود. نام سروو از نوع موتور به کار برده شده در این تثبیت کننده گرفته شده است که برای تصحیح ولتاژ، از موتور سروو و واریانس مطابق با یک ترانسفورماتور تقویتی و باک استفاده می شود. این نوع تثبیت کننده منبع تغذیه پایدار، محافظت در برابر ولتاژ کم، ولتاژ بالا ، اضافه بار و اتصال کوتاه را تضمین می کند. استابلایزر های Tobishi  توبیشی و Zenix زنیکس  از بهترین برندهای موجود در بازار بوده که توسط شرکت الکترو گستر تهران ارائه میگردد. برای تماس با این شرکت با تلفن 02133999172 الی 3 تماس بگیرید.

استابلایزر چیست؟

استابلایزر استاتیک الکترونیکی

در استابلایزر استاتیک، شما هیچ قسمت متحرک در مدار را مشاهده نخواهید کرد. از مدار مبدل الکترونیکی نیرو برای دستیابی به تنظیم ولتاژ ورودی دستگاه های مختلف الکترونیکی استفاده می کند. می توان دقت بیشتری و تنظیم ولتاژ بسیار عالی ای را توسط این استابلایزر ها در مقایسه با استابلایزر های سروو انجام داد. این نوع استابلایزر ولتاژ شامل ترانسفورماتور تقویت کننده باک، میکروکنترلر، میکرو پردازنده، مبدل توان IGBT و کنترل کننده DSP می باشد. نحوه کار استابلایزر استاتیک به این صورت است که زمانی که ریزپردازنده موجود در مدار، افت سطح ولتاژ را حس کرد، سیگنالی را برای تولید ولتاژ مناسب به منبع تغذیه انتقال می دهد. این ولتاژ سپس به سیم پیچ اصلی ترانسفورماتور باک تقویت ارسال می شود، که در این صورت افزایش ولتاژ ارائه شده را تثبیت می کند. برای تهیه این استابلایزر ها نیز می توانید با کارشناسان شرکت الکتروگستر تهران مشورت نمایید.

استابلایزر چیست؟

تفاوت عمده بین استابلایزر سرو و استابلایزر استاتیک

زمان و سرعت اصلاح: از آنجا که تثبیت کننده ولتاژ استاتیک هیچ قسمت متحرکی ندارد، ولتاژ ها نسبتاً دقیق پایدار می شوند. علاوه بر این، تقریباً از زمان کمی برای تثبیت ولتاژ استفاده می کند، زمانی حدود 20 تا 30 میلی ثانیه و سرعت تصحیح ولتاژ 360 تا 500 ولت بر ثانیه است که سرعتی فوق العاده بالا در نظر گرفته می شود. موتور موجود در تثبیت کننده سروو، دارای سرعت تصحیح ولتاژ، 100 ولت بر ثانیه است که در مقایسه با تثبیت کننده استاتیک،  از سرعت کم تری برخوردار است.

قابلیت اطمینان: تصحیح ولتاژ در تثبیت کننده سروو با افزایش یا کاهش تعداد سیم پیچ در ترانسفورماتور خودکار با کمک شفت موتور حاصل می شود. این امر باعث افزایش یا کاهش ولتاژ در ترانسفورماتور می شود که  در اصلاح ولتاژ خروجی تاثیر می گذارد. بنابراین قابلیت اطمینان تثبیت کننده های ولتاژ سروو عمدتا به قابلیت اطمینان موتور آن بستگی دارد. در صورتی که در تثبیت کننده ولتاژ استاتیک، قابلیت اطمینان به قدرت مدار IGBT بستگی دارد. طبق مقایسه هایی که انجام شد، قدرت مدار IGBT نسبت به موتور موجود در تثبیت کننده سروو قابل اطمینان تر است.

حفاظت: تثبیت کننده استاتیک به لطف مدار IGBT روی برد اش، می تواند نوسانات ولتاژ را به روشی سریع تر، کنترل کند که حتی دقیق تر از لرزشگیر موجود در تثبیت کننده سروو است.

نگهداری: از آنجا که تثبیت کننده سروو توسط یک موتور کار می کند، تعمیر و نگهداری بیشتری نیاز دارد. در صورتی که تثبیت کننده استاتیک به طور منظم به تعمیر و نگهداری احتیاج ندارد.

به طور خلاصه، استابلایزر ولتاژ استاتیک یک راه حل عالی برای بهبود کارآیی تجهیزات است و وجود آن در مکان هایی که از ماشین آلات پیچیده استفاده می شود و همچنین کارخانه های گران قیمت، مناسب تر است که این موضوع فروش استابلایزر استاتیک را بیشتر خواهد کرد.

استابلایزر چیست؟

در آخر

تثبیت کننده ولتاژ:

  • عمر مفید تجهیزات را افزایش می دهد.
  • میزان نقص تجهیزات را کاهش می دهد.
  • منبع تغذیه را تثبیت شده و پایدار حفظ می کند.
  • باعث کاهش سر و صدا و جرقه دستگاه ها می شود.
  • از ولتاژ های پایین و ولتاژ بالای شبکه جلوگیری می کند.
  • محافظت هایی در موارد اضافه بار و گرمای بیش از حد و اتصال کوتاه انجام می دهد.

تثبیت کننده ولتاژ یک راه حل کارآمد برای داشتن هزینه های متوسط است و به کسانی که می خواهند از دستگاه ها و تجهیزات (سخت افزار) خود در برابر تغییرات (نوسانات) ولتاژ و همچنین سر و صدای موجود محافظت کنند، توصیه می شود. هیچ چیز به اندازه محافظت و پایداری منبع تغذیه، برای تجهیزات الکترونیکی مهم نیست. فروش استابلایزر در بسیاری از سایت های اینترنتی و نمایندگی های موجود در شهر های مختلف امکان پذیر است که دسترسی به آن ها آسان است.  ولی چنانچه به بهترین قیمت و خدمات پس از فروش نیاز دارید با شرکت الکترو گستر تهران تماس شرکت با تلفن 02133999172 الی 3 حاصل فرمائید.

استابلایزر چیست؟

 

 

 

 

 

 

 

 

 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز