خبرگزاری کار ایران

انواع دوربین های مداربسته

انواع دوربین های مداربسته
کد خبر : ۸۴۸۰۳۳

اگر تصمیم گرفته‌اید یک دوربین مداربسته مناسبی را انتخاب کنید و اطلاعاتی در این زمینه ندارید نگران نباشید ، ما در این مطلب برخی از نکات مفید در این مورد را بررسی می کنیم. با ما همراه باشید.

حتما شنیده اید که دوربین های مداربسته انواع مختلفی دارند، انواع دوربین های مداربسته عبارتند از:

  • دوربین های مداربسته مادون قرمز (IR)

  • دوربین مداربسته دام یا گنبدی

  • دوربین مداربسته باکس

  • دوربین مداربسته گردان یا PTZ ( مخفف Pan tilt zoom)

  • دوربین مداربسته مخفی

مزایای استفاده از دوربین مداربسته مادون قرمز (IR):

این دوربین یکی از محبوب ترین دوربین ها برای محل کسب و کار و خانه است.

  • دوربین های مادون قرمز در طول روز تصاویر و فیلم های رنگی با وضوح بالا تولید می کنند. در شرایط نور کم یا بدون نور، این دوربین ها برترین دوربین های مداربسته به شمار می روند. این دوربین ها قادر به با تغییر خودکار تصاویر رنگی به سیاه و سفید و قادر به روشن کردن ناحیه موردنظر هستند.

  • لامپ های مادون قرمز دوربین روشن می شوند و به شما امکان می دهند تصاویری که به واسطه نور کم قابل تشخیص نبودند را مشاهده کنید.

  • این دوربین ها هم در داخل خانه و هم در فضای باز استفاده می شوند و به  خاطر کاربرد آن ها در ارائه تصاویر از مناطق کم نور یا بدون نور مزیت های  بسیاری دارند. خوب است بدانید که دوربین های مداربسته مادون قرمز ضد آب هستند و می توانند در دمای سرد و گرم به خوبی تصاویر را ارائه دهند.

  • دوربین مادون قرمز داخلی نیز قادر است یک تصویر ویدیویی واضح را در نور و تاریکی ارائه دهند.

مزایای استفاده از دوربین مداربسته دام یا گنبدی:

این نوع دوربین مداربسته نیز دارای سبک های متفاوتی هستند. از جمله این  موارد و سبک ها می توانیم به دوربین دام داخلی، دوربین دام فضای باز،  دوربین دام مادون قرمز و… اشاره کرد. دوربین های دام “دودی” کلاسیک درجه  بیشتری از نظارت را در اختیار شما قرار می دهند خوب است بدانید که پوشش  دودی آن بر کیفیت تصویر تأثیری نمی گذارد. شما می توانید از دوربین های  مداربسته دام یا گنبدی وضوح بالای تصویر و رنگ را انتظار داشته باشید. اکثر  دوربین های گردان یا ptz نیز از نوع دوربین دام هستند.

مزایای استفاده از دوربین مداربسته باکس (pro Box):

این نوع دوربین مداربسته به ارائه ویدئوهای باکیفیت مشهور هستند. دوربین  های باکس اغلب در بانک ها ، سوپر مارکت ها ، فروشگاه ها و … یافت می شوند.

  • شما می توانید با توجه به زاویه دید و زوم مورد نیاز ، لنزهای دوربین باکس را تغییر داد.

  • بعضی از دوربین های Pro Box به دوربین های روز / شب معروفند، چرا که آن  ها می توانند در طول روز از تصاویر رنگی به سیاه و سفید و در عصر یا در  شرایط نور کم به تصاویر سفید رنگ سوئیچ کنند. هرچه نور کم‌تر باشد، دوربین  بهتر می‌تواند تیرگی ها را کامل نشان دهد.

  • دوربین های مادون قرمز به عنوان دوربین دید در شب در نظر گرفته شده و  دارای درجه لوکس 0 هستند. لوکس (LUX) یکی از مشخصات بسیار مهم مربوط به  دوربین بوده و حساسیت دوربین را به نور نشان می‌دهد. اگر بیشتر به فیلم با  کیفیت در طول روز اهمیت دارید ، ممکن است انتخاب یک دوربین مداربسته باکس  انتخاب بهتری برای شما باشد.

مزایای استفاده از دوربین مدار بسته گردان یا PTZ:

کلمه PTZ در این دوربین های مداربسته مخفف کلمه PAN TILT ZOOM می باشد و  این یعنی این دوربین متحرک می تواند با سرعت بالا و همزمان در جهت افقی  (PAN) و عمودی (TILT) بچرخد و همزمان بر روی هدف بزرگنمایی ( ZOOM ) کند.

  • این دوربین ها قابلیت حرکت در چهار طرف بالا، پایین، چپ و راست را  دارند. این دوربین ها می توانند از طریق DVR ، نرم افزار مشاهده از راه دور  و / یا جوی استیک کنترل شوند. به عنوان مثال ، می توانید با این دوربین از  فاصله دور روی پلاکی که مورد نظرتان است زوم کنید.

  • فرودگاه ها ، کازینوها ، فروشگاههای بزرگ و…. نمونه هایی از مکان هایی  هستند که ازدوربین های مداربسته PTZ استفاده می کنند. این دوربین های  مداربسته دوربین هایی گران هستند.

  • با استفاده از این نوع دوربین مداربسته می توانید حتی از یک جای دیگر  نیز مکانی که به دوربین مجهز شده را کنترل کنید. این دوربین ها برای انجام  عملکرد خود به یک کابل اضافه نیز نیاز دارند. به سادگی یک کابل CAT5 را در  کنار RG-59 اجرا کنید تا بتوانید دوربین گردان تان را کنترل کنید.

مزایای دوربین های مداربسته مخفی:

این دوربین های مداربسته بالاترین درجه از نظارت را برای شما فراهم  خواهند کرد. اگر می خواهید کسی متوجه کنترل شدن فضا با دوربین مداربسته  نشود، از این دوربین استفاده کنید. ردیاب‌های اعلام حریق جعلی، ردیاب‌های  حرکتی، ساعت‌ها، سیستم‌های اسپرینکلر وعلائم خروج، نمونه‌هایی از انواع  دوربین های مخفی هستند که معمولا مورد استفاده قرار می‌گیرند.

  • نقطه ضعف اصلی این دوربین های مداربسته این است که دوربین  مخفی  قابلیت مادون قرمز ندارند که این موضوع می تواند عملکرد آن ها را در نور کم  محدود می کند.

  • علاوه بر این ، بسیاری از دوربین های مخفی ضد آب نیستند ، بنابراین  هنگام استفاده در بیرون از منزل ، به اندازه دوربین های مادون قرمز و  دوربین های دام مفید نیستند.

  • داروخانه ها و راهروهای هتل ها نمونه هایی از کاربردهایی هستند که در آنها از دوربین مداربسته مخفی استفاده می شود.

تصمیم بگیرید و استارت کارتان را بزنید، آیا شما یک دوربین مدار  بسته بی سیم می خواهید یا سیمی؟ دوربین های سیمی بازه انتخاب بیشتری از  میان دوربین های مداربسته برای تان فراهم کرده و از همه مهم تر ، کیفیت  فیلمبرداری بسیار بهتر از دوربین های بی سیم را ارائه می دهند. دوربین های  مداربسته سیمی با استفاده از یک رشته سیم به DVR متصل شده و انتقال تصاویر  از این طریق صورت می گیر این در حالی است که دوربین های بی سیم برای انتقال  تصاویر به شبکه Wi-Fi متصل می شوند، و نیازی به اجرای کابل از ضبط کننده به  دوربین نیست. وجود مانع و فاصله زیاد بین دوربین مداربسته بی سیم و DVR از  نقاط ضعف این دوربین ها به شمار می روند.

قابلیت اطمینان و کیفیت فیلم  دلیل اصلی استفاده از دوربین سیمی است. شما می توانید طول عمر طولانی تر و  کیفیت بسیار بالاتری را از دوربین های سیمی انتظار داشته باشید.

سخن پایانی

با توجه به مزایای گفته شده در مورد هر  کدام از دوربین های مداربسته، حال می توانید با اطلاعاتی بیشتر دوربین  مداربسته موردنظرتان را انتخاب کنید.

منبع: مجله استارت

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز