خبرگزاری کار ایران

رشد ۸۷ درصدی درآمد پتروشیمی جم در نیمه اول سال

رشد ۸۷ درصدی درآمد پتروشیمی جم در نیمه اول سال
کد خبر : ۸۴۰۶۲۹

درآمد عملیاتی شرکت پتروشیمی جم در نیمه اول سال ۹۸ برابر با ۶۸ میلیون و ۷۶۸ هزار و ۱۲۱ بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۸۷ درصد رشد کرده است.

همچنین بهای تمام شده کالای فروش رفته شرکت در همین بازه زمانی برابر با 50 میلیون و 54 هزار و 543 بوده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته 123درصد افزایش یافته است. عمده این میزان افزایش ناشی از افزایش نرخ مواد اولیه، حقوق و دستمزد بر اساس قانون، طبقه بندی حساب ها، افزایش نرخ هزینه‌های یوتیلیتی، هزینه تعمیر و نگهداشت و همچنین افزایش تورم سالیانه بوده است.

پتروشیمی جم تا کنون پنج مرتبه افزایش سرمایه داده و در آخرین مرحله سرمایه خود را به رقم 18 هزارمیلیارد ریال رسانده است. شرکت سرمایه گذاری صندوق بازنشستگی کشوری، صندوق بازنشستگی کشوری، شرکت سرمایه گذاری نفت و گاز و پتروشیمی تامین، سرمایه گذاری استانی و شرکت گروه پتروشیمی سرمایه گذاری ایرانیان، عمده سهامدارن پتروشیمی جم را تشکیل می‌دهند.

بر اساس این گزارش، سود هر سهم جم در سال مالی 1397 برابر با 2هزار و 817 ریال بوده که نسبت به سال قبل 23 درصد رشد داشته است. آمارهای تولید این شرکت نشان می‌دهد تولید محصولات در 6 ماهه نخست سال 98 نسبت به مدت مشابه سال قبل، 2 درصد رشد داشته و به رقمی بالغ بر 1 میلیون و 198 هزار و 350 تن رسیده است. در طرف فروش نیز شرکت با 680 هزار و 722 تن فروش داخلی و 219 هزار و 942 تن فروش خارجی به ترتیب توانسته رشدهایی 11 و 9 درصدی را رقم بزند.

از میان این هفت شرکت، سهام پلی پروپیلن جم با نماد "جم پیلن" در بازار سرمایه کشور مورد داد و ستد قرار می‌گیرد. با توجه به اینکه خود پتروشیمی جم خوارک این شرکت را تامین می‌کند و به تازگی روند اورهال را طی کرده، انتظار می‌رود پلی پروپیلن جم امسال دارای عملکرد مناسبی باشد.

طرح‌های توسعه‌ای شرکت شامل 2 گروه طرح‌های توسعه‌ای داخل مجتمع و طرح‌های سرمایه گذاری خارج از مجتمع جم است. در گروه نخست شرکت دارای 15 طرح است که در مراحل گوناگون قرار دارند. از بین این 15 طرح می‌توان به جایگزینی خطوط آب خنک کننده از  GRP به کربن استیل، پروژه کندانس سازی فلرینگ استیلنی، نصب مخزن ذخیره آب BFW جهت پروژه بویلر، احداث ساختمان سر درب صادراتی و ترمیم و مقاوم سازی سازه های بتنی مجتمع پتروشیمی جم اشاره کرد.

در گروه دوم نیز 2 طرح سرمایه گذاری تولید پروپیلن و پلی پروپیلن به روش( PDH/PP) و ABS/Rubber همواره در حال پیشرفت است.  طرح توسعه‌ای ABS/Rubber  با همراهی شرکت پلیمر پاد جم که از زیرمجموعه‌های پتروشیمی جم- مالکیت بیش از 99 درصد این شرکت با شرکت پتروشیمی جم است- صورت می‌گیرد.

شرکت دارای اهداف کلانی شامل قطع وابستگی به واردات کاتالیست، تلاش برای ایجاد اشتغال و جلوگیری از خروج ارز، توسعه و تکمیل زنجیره ارزش تولید مواد پایه الفین، تأمین مستمر خوراک و یوتیلیتی مناسب برای تولید اقتصادی و حفظ حاشیه سود مناسب عملیات تولید، کاهش فروش محصولات شیمیایی به صورت خام فروشی، مدیریت پسماند و کاهش و پایش آلاینده های هوا و پساب است.

همچنین شرکت در جهت دستیابی به اهداف خود از راهبرد مدیریت بهای تمام شده محصولات و کاهش هزینه‌ها، راهبرد پایداری و توسعه صادرات، سرآمدی عملیات(بهره برداری حداکثری از ظرفیت‌های تولید و افزایش کمی و کیفی تولید)، راهبرد تنوع همگون، یکپارچگی عمودی و افقی از طریق توسعه سرمایه گذاری‌ها و شراکت‌ها و توسعه جغرافیایی بازار، ارتقای نظام مدیریت سرمایه‌های انسانی، تمرکز بر ارتقای بهره وری از طریق مدیریت بهینه منابع، مدیریت هزینه و توسعه مدیریت دانش بهره می‌برد.

پتروشیمی جم یکی از بزرگترین شرکت‌های موجود در صنعت پتروشیمی کشور است که از حیث دارا بودن واحدهای الفین باظرفیت بالا، اهمیت بین المللی دارد. سهام این شرکت که از سال 1391 در بازار سرمایه مورد داد و ستد قرار گرفته، همواره سودآوری پیوسته و مناسبی را ایجاد میکند.

بنا بر این گزارش، شرکت پتروشیمی جم سهامدار عمده هفت شرکت فرعی شامل شرکت پلی پروپیلن جم، شرکت خدمات مهندسی جم صنعت کاران، شرکت توسعه پلیمری پادجم، شرکت توسعه پلیمر کنگان، شرکت آمیزه های پویا پلیمری جم، شرکت توسعه صنایع پلیمر جم و شرکت توسعه انرژی پادکیش است.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز