مشاوره ترک اعتیاد چگونه به شما کمک میکند؟
اعتیاد پدیده ی خانمان سوز جامعه ی بشری امروز، که متاسفانه در سطوح مختلف بین المللی و در کشور ایران، در میان افراد و خصوصا جوانان در انواع مختلف آن بروز کرده است، سبب ایجاد مشکلات متعددی برای خود فرد، خانواده و حتی جامعه می شود.
اینا؛ با وجود آن که این روز ها شاهد انواع کلینیک های ترک اعتیاد در سطح شهر ها هستیم اما متاسفانه همچنان این معضل بزرگ اجتماعی به طور گسترده گریبان گیر خانواده ها شده و بسیاری از افراد همه روزه با آن دست و پنجه نرم می کنند.
فارغ از وجود انواع کلینیک های ترک اعتیاد، مهم ترین عامل برای ترک اعتیاد، اراده ی خود فرد است که بایستی قوی باشد تا بتواند در برابر مشکلات و سختی های ترک کمر خم نکند و آن را تا انتها پیش ببرد. در واقع چنانچه افراد به دلایل مختلف قصد داشته باشند تا ترک اعتیاد در منزل را تجربه کنند بایستی ابتدا روش ها و راه های پیش رو را خوب بررسی نمایند و سپس در این راه گام اول را بردارند.
توجه کنید که اعضای خانواده در همراهی و همدلی کردن با شخص معتاد جهت ترک اعتیاد خود، نقش تعیین کننده ای دارند. به این معنا که با همراهی بیمار، می توان مراقبت های لازم را از او انجام داد و در کنار انگیزه دادن به او، روش های اصولی ترک را برای درمان او در پیش گرفت.
توجه کنید که چنانچه قصد دارید تا در خانه ترک کنید، بهتر است ابتدا بر اساس نوع ماده ی مصرفی و میزان وابستگی خود به مواد مخدر، روش ترک مناسبی را انتخاب کرده و سپس با برنامه ریزی اصولی، برای ترک اقدام کنید.
رفع نشئگی
نشئگی یکی از اثرات مخرب برخی از مواد مخدر علی الخصوص شیشه می باشد که مصرف کنندگان این ماده معمولا به دنبال خوراکی و یا دارویی برای از بین بردن این اثر در خود هستند تا بتوانند به زندگی عادی خود بپردازند. صرف نظر از بین بردن نشئگی بایستی ابتدا توجه کنید که مصرف مواد مخدری همچون شیشه می تواند روح و روان فرد را به هم ریخته و پس از مصرف، حس عذاب وجدان به سراغ فرد آید.
بنابراین در قدم اول بایستی سعی کنید حتی المقدور از مصرف مواد مخدر اجتناب کنید. اما چنانچه به هر دلیلی این ماده ی مخدر را مصرف نموده اید، می توانید به کمک راه های از بین بردن نشئگی که در زیر برای شما ذکر کرده ایم، کمی از نشئگی خود را بکاهید.
توجه کنید که شاید شما هم بار ها شنیده اید که می توانید با مصرف کمی تریاک از اثرات نشئگی شیشه بکاهید اما دقت کنید که این موضوع می تواند نظیر آن ضرب المثل معروف "از چاله در آمدن و در چاه افتادن" باشد. در واقع هیچ گاه نباید برای ترک یک ماده ی مخدر به دنبال ماده ی مخدر دیگری بروید چرا که این می تواند تنها برای شما اعتیاد به ماده ی دیگری را جایگزین نماید.
بنابراین یکی از انواع روش های خانگی برای از بین بردن اثرات نعشگی ماده مخدر شیشه، مصرف قرص ویتامین B6 می باشد. شما می توانید به راحتی این قرص ویتامین را از داروخانه ها تهیه نموده و با مقدار فراوانی آب مصرف نمایید.
علائم اعتیاد
شناخت نشانه های اعتیاد در افراد، می تواند به خانواده ها در شناخت به موقع و جلوگیری از عواقب این معضل کمک نماید. همچنین شاید افرادی که به تازگی قصد ازدواج و تشکیل خانواده دارند نیز به دنبال پاسخی برای این پرسش باشند که چطور بفهمیم شخصی معتاد است؟
از جمله اصلی ترین نشانه های شخص معتاد می توان تغییرات خلق و خو را نام برد. بدیهی است که اگر چه نمی توان به هر فردی که تغییرات خلق و خوی دارد، به چشم یک فرد معتاد نظر افکند اما این می تواند یکی از نشانه های اصلی فردی باشد که در دامان اعتیاد گرفتار شده است.
تحریک پذیری، مشکلات خواب، تغییرات وزن، اشتها، تغییر در رفتار جنسی، آسیب های دندانی و ... نیز از دیگر نشانه های اصلی افراد معتاد است که در صورت وجود هر کدام از آن ها در فرد، می توانید با استفاده از خدمات مشاوره، ابتدا از وجود آن در فرد اطمینان حاصل نموده و سپس نسبت به درمان هر چه سریع تر این مشکل اقدام نمایید.
عوارض مصرف مواد مخدر
مصرف مواد مخدر آثار و عوارض فراوانی بر جسم و روح افراد می گذارد که بسته به نوع مواد مخدر و میزان وابستگی فرد می تواند کم یا زیاد بوده و مشکلاتی را برای او ایجاد نماید. علاوه بر عوارض جسمی و روانی، می توان عوارض خانوادگی، اجتماعی و اقتصادی را نیز برای معتادین ذکر نمود. در واقع فرد معتاد علاوه بر عوارضی که بر روی جسم و جان خود می گذارد، برای خانواده و جامعه نیز معضلاتی را ایجاد کرده و مشکلات زیادی را برای او به دنبال خواهد داشت.
شناخت عوارض مصرف مواد مخدر برای خانواده ها، افراد و جوانان می تواند از رفتن به سمت این مواد در ایشان جلوگیری کرده و به نوعی در آن ها فرهنگ عدم مصرف مواد ایجاد شود.
از جمله عوارض جسمی و روانی مصرف مواد مخدر نیز می توان موارد زیر را نام برد:
- ضعف قوای بدن
- نازائی
- اختلال در تمایلات جنسی
- آسیب دندان ها
- تاثیرات نامطلوب بر دستگاه گوارش
- التهاب تار های صوتی
- اختلال در دستگاه عصبی بدن
- اختلال در سیستم قلبی عروقی بدن
- مشکلات پوستی
- عدم احساس درد و به دنبال آن ایجاد مشکلات بعدی در اثر ناشناخته ماندن بیماری ها
- ضعف اراده
- تعارضات احساسی
- اضطراب و استرس
- بر هم خوردن تعادل فکری و روانی
برخورد مناسب با فرد معتاد
شناخت برخورد مناسب با فرد معتاد می تواند خانواده ها را در ترک دادن عزیزانشان یاری کرده و هر چه زودتر وی را متقاعد کنند تا برای ترک اقدام نماید.
در هنگام برخورد با فرد معتاد ابتدا توجه کنید که خودتان در دام این بلا گیر نیفتید. در گام بعدی توجه کنید که بایستی از فرد معتاد حمایت کنید و تنها با زبان به او نگویید که باید ترک کند. درواقع بایستی با ارائه ی راه حل های مناسب برای ترک، او را متقاعد کنید که چاره ای جز ترک ندارد. همچنین در هنگام برخورد با فرد معتاد، دقت کنید که هیچ گاه با سرزنش و تحقیر سعی در ترک دادن فرد نکنید و سعی کنید با زبان نرم و دوستانه او را قانع به ترک این معضل نمایید.