خبرگزاری کار ایران

خانه هوشمند چیست و چگونه کار می‌کند؟

خانه هوشمند چیست و چگونه کار می‌کند؟
کد خبر : ۷۸۲۳۲۷

خانه هوشمند یک سیستم الکترونیکی است؛ که وضعیت خانه را درک کرده و از طریق اینترنت و نرم‌افزارهای خاص خود، اجازه مدیریت آنها را در اختیار شما می‌گذارد.

ایلنا؛ خانه هوشمند انتظار شما را از زندگی تغییر خواهد داد. در واقع خانه‌های هوشمند آمده‌اند تا سبک خاصی از زندگی را برای انسان‌های مدرن تعریف کنند. زندگی در فضایی که همه‌ی اجزا و ابزارهای آن به یک‌دیگر متصل بوده؛ و هوش مصنوعی در بستر فضای آنلاین، مدیریت امور را بر عهده می‌گیرد؛ و شما می‌توانید در فضایی امن‌تر، جذاب‌تر و با دسترسی‌های بیشتر زندگی کنید.

خانه هوشمند چیست؟

به زبان ساده خانه هوشمند، خانه‌ای است که تمام یا بخش مهمی از وسایل آن به اینترنت متصل شده و از طریق این فضا قابل مدیریت است. این تکنولوژی چندین دهه است که مورد استفاده قرار می‌گیرد؛ اما امکانات و روش کار آن در دهه گذشته و با رشد هرچه بیشتر تکنولوژی‌های مخابراتی، ارتباطی و سخت‌افزاری، بسیار پیشرفت کرده است. این روزها ابزارهای زیادی برای توسعه خانه‌های هوشمند طراحی و ساخته شده است؛ که هرکدام دارای ویژگی‌های منحصر به ‌فردی است.

بیایید با چند مثال ساده، درک بهتری از فضای خانه‌های هوشمند داشته باشیم. اولین مثال را به مبحث مدیریت انرژی اختصاص می‌دهیم. میزان مصرف انواع انرژی در ساختمان‌ها، از فاکتورهای مالی مهم در هزینه‌های ماهانه و سالانه است. ابزارهای خانه هوشمند می‌توانند در این زمینه کارایی بسیار بالایی داشته باشند. این ابزارها کمک می‌کنند تا دستگاه‌های تهویه مطبوع (گرمایشی و سرمایشی)، به‌صورت بهینه‌تر و با میزان مصرف انرژی کمتری، از پس وظیفه خود برآیند. در واقع با استفاده از یک ترموستات سنجش دمای محیط و اتصال آن به اینترنت، شما می‌توانید از روی گوشی هوشمند خود، دمای ساختمان را مشاهده و مدیریت کنید. این کار از راه دور نیز ممکن است؛ و به شما اجازه می‌دهد دمای محیط را در سطحی بهینه نگه دارید.

خانه هوشمند چیست و چگونه کار می‌کند؟

در زمینه انرژی، مدیریت مصرف برق و کنترل روشنایی ساختمان، از دیگر موارد ساده‌ای است که خانه‌های هوشمند سال‌های سال است آن را در اختیار شما قرار داده‌اند. با استفاده از هوشمند سازی ساختمان شما می‌توانید میزان نور قسمتی از ساختمان را تعیین کنید. می‌توانید طوری برنامه‌ریزی کنید؛ که چراغ‌ها در ساعاتی مشخص و یا با توجه به کاهش یا افزایش میزان نور طبیعی محیط، روشن و خاموش شوند. مثال ساده‌تر این روش، چراغ‌های روشنایی وابسته به حرکت است؛ که در صورت حضور جسم متحرک در محیط روشن می‌شوند.

اما خانه‌های هوشمند دارای سیستم‌های پیچیده‌تری نیز هستند. مدیریت ابزارهای چند رسانه‌ای و اتصال آنها به یک‌دیگر، مدیریت وسائل آشپزخانه از جمله ماشین لباسشویی، ظرفشویی و یخچال و... برای زمان‌بندی فعالیت و ارائه هشدارهای مختلف، مثل کم شدن میوه در یخچال!، کنترل امنیتی بخش‌های مختلف ساختمان از راه دور و...، همگی از مواردی هستند که در یک خانه هوشمند سبک زندگی شما را تغییر خواهند داد.

خانه هوشمند چگونه کار می‌کند؟

اگر از پیچیدگی‌های فنی روش طراحی و اجرای خانه‌های هوشمند بگذریم؛ درباره روش کار آن می‌توانیم به زبانی ساده‌تر صحبت کنیم.

خانه‌های هوشمند ترکیبی از یک اتصال بی‌سیم یا سیمی قدرتمند به اینترنت، نرم‌افزارهای مدیریت خانه هوشمند، تجهیزات برقی و الکترونیکی خانه، سنسورها و ترموستات‌ها و جزئیات کوچک دیگر هستند. هر وسیله الکترونیکی را از قهوه جوش گرفته تا یخچال و سینمای خانگی و... می‌توان به سیستم خانه هوشمند که دارای یک قلب تپنده و یک نرم‌افزار نصب شده روی گوشی‌های هوشمند است، متصل کرد.

نرم‌افزار خانه هوشمند روی گوشی شما نصب می‌شود؛ و به شما اجازه می‌دهد تا در هر شرایطی چه زمانی که در خانه هستید و چه وقتی هزاران کیلومتر از آن دورتر هستید؛ با اتصال به اینترنت، از وضعیت موارد مختلف در خانه مطلع باشید. پاسخ به این سوال که چرا باید یک ساختمان هوشمند داشته باشیم؟ ساده است، رفع دغدغه‌هایی مثل اینکه آیا قهوه جوش خاموش است؟ آیا دمای خانه مناسب است؟ آیا کسی وارد خانه شده است؟ آیا پرده‌ها باز هستند؟ و... از این جمله هستند. البته در این زمان فقط مسئله اطلاع یافتن نیست؛ بلکه شما می‌توانید از طریق همان نرم‌افزار نصب شده روی گوشی، به خاموش و روشن کردن و تغییر وضعیت موارد گوناگون بپردازید.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز