خبرگزاری کار ایران

ارایه توانمندی‌های گروه صنعتی سدید در برنامه تلویزیونی بارکد

ارایه توانمندی‌های گروه صنعتی سدید در برنامه تلویزیونی بارکد
کد خبر : ۷۷۶۴۷۹

در برنامه زنده تلویزیونی بارکد سیمای جمهوری اسلامی ایران، توانمندی های گروه صنعتی سدید و بررسی صنعت لوله ارایه شد.

به گزارش ایلنا، مهمانان حضوری این برنامه، امیر حسین کاوه، مدیرعامل گروه صنعتی سدید و هادی ترشیزی، مدیرعامل شرکت لوله و تجهیزات سدید بودند و مهدی نصیری، مدیر کارخانه شرکت لوله سازی ماهشهر سدید و مسعود باقر تجریشی، مدیرعامل شرکت تولید پمپ های بزرگ و توربین آبی (پتکو)؛ نیز از طریق تلفن برنامه، به شرح موارد مد نظر پرداختند.

بر اساس این گزارش:‌ در ابتدای برنامه عنوان شد: آیا وضعیت صنایع فولاد کشور تا چند سال آینده دچار بحران خواهد شد؟ کشف منابع نفت، گاز و توسعه میدان‌های نفت و گاز در ۳ قرن اخیر باعث شده که گسترش صنعت تولید لوله در دنیا برای انتقال نفت، فرآورده‌های نفتی و گاز مورد توجه قرار گیرد. ظرفیت تولیدی صنعت لوله های فولادی کشور در شرایط کنونی با چشم انداز ۱۴۰۴ مطابقت دارد. علیرغم برخورداری صنعت تولید لوله ایران از ظرفیت بالاتر، به دلیل کمبود مواد اولیه، عدم وجود بازارهای صادراتی مطلوب، بالا بودن تعرفه واردات مواد اولیه میزان ظرفیت تولید لوله و اتصالات در کشور به جایگاه واقعی خود نرسیده است. اگر مسوولان برای افزایش کیفیت تولید فولاد ایران و تنوع بخشیدن به محصولات تولیدی با توجه به مزیت‌های بالقوه خدادادی موجود در ایران از هم‌ اکنون اقدام نکنند تا چند سال آینده وضعیت صنایع فولاد کشور بحرانی خواهد شد.

در ادامه مدیر عامل گروه صنعتی سدید ضمن ارایه توانمندی‌های شرکت‌های تابعه این هلدینگ صنعتی؛ به ارائه و بررسی مهمترین چالش‌های تولید کنندگان پرداخت و سه موضوع اساسی در این خصوص را تشریح کرد.

کاوه اظهار کرد: ابتدا محیط بین‌الملل و چالش‌های مربوطه و جنگ اقتصادی مرتبط در فضای تحریم‌ها؛ چالش‌هایی را برای تولید کنندگان ایجاد کرده که نیاز به یک دیپلماسی اقتصادی شفاف و روان برای کشورهای همسایه و بهره‌گیری از بازار مناسب آنها دارد که این مهم می‌تواند از طریق سفرا و رایزن های اقتصادی انجام شود و اثرات جنگ اقتصادی را مرتفع یا کمرنگ نماید.

وی ادامه داد: محیط بعدی، محیط داخل کشور است که از منظر اجرای قوانین حمایت از تولید مانند قانون بهبود محیط کسب و کار، قانون رفع موانع تولید و قانون حداکثر استفاده از توان داخلی، می بایست شاهد اجرای صحیح این قوانین و سیاستگذاری مناسب در این خصوص باشیم.

محیط آخر نیز، محیط داخلی شرکت‌ها است که با انواع و اقسام مسایلی همچون نبود سرمایه در گردش، مسایل تامین اجتماعی، ربح مرکب و ... درگیر است.

کاوه گفت: توجه به این سه محیط و حمایت مسئولان در حل مسایل اشاره شده، بر پایه بهره‌مندی از نظرات تشکل ها و بخش خصوصی به‌واسطه پتانسیل های داخلی، می‌تواند ضمن حل مشکلات تولیدکنندگان، سبب افزایش شیب رشد و توسعه کشور شود.

آبرسانی، اولویت اول کشور بدون تخصیص بودجه مناسب

در ادامه هادی ترشیزی، مدیرعامل شرکت لوله و تجهیزات سدید، ضمن ارایه توانمندی‌های شرکت لوله و تجهیزات سدید؛ از عدم تخصیص بودجه‌های مناسب به اولویت‌دارترین مساله کشور یعنی آبرسانی، گفت: شرکت توسعه مهندسی آب و فاضلاب کشور تقریبا دو سال است که در حدود ۲.۲ میلیون تن پروژه مرتبط با خطوط انتقال آب را تعریف کرده، اما در عمل در حدود ۲۰۰ هزار تن طی این دو سال اجرا شده است که با توجه به ظرفیت های خالی شرکت‌های تولید کننده و‌ رقابت موجود در اجرا، اصولا رقم قابل توجهی نیست.

ترشیزی اظهار کرد: وظیفه آبرسانی یک وظیفه مرتبط با دولت و وزارت خانه‌های مرتبط می باشد و همانطور که معاون اول رئیس جمهوری بارها اعلام کرده است، اولویت دارترین مساله کشور؛ آبرسانی است؛ بنابراین نیاز است تا در بدنه دولت بودجه های مناسب به این مهم تخصیص پیدا کند.

حجم پایین سرمایه گذاری در صنایع پایین دست نفت و گاز و پالایشگاهی

 مسعود تجریشی مدیرعامل شرکت پمپ و‌توربین پتکو سدید، طی گفتگویی با برنامه زنده تلویزیونی بارکد از حجم پایین سرمایه گذاری سیاستگذاران در طی دوره های مختلف در حوزه صنایع پایین دست نفت و گاز گفت.

تجریشی در ادامه حمایت عملی مسئولان از تولید کنندگان داخلی را خواستار شد و عنوان کرد: در این برهه، تولیدکنندگان با مشکلات متعدد در حوزه های مختلفی همچون بانک، بیمه، مالیات، گمرک و ... روبرو هستند و نیازمند حمایت های عملی دستگاه‌ها و نهادهای تصمیم‌گیر هستند.

وی اجرای قوانین مصوب حمایت از تولید را در این خصوص بسیار راهگشا دانست.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز