آنچه که باید در مورد مالیات بر درآمد اصناف بدانید
پرداخت مالیات در یک جامعه به منظور بهبود امکانات و منابع یک کشور است که دولت ها از آن برای ایجاد زیرساخت های اقتصادی، اجتماعی و عمرانی استفاده می کنند. در واقع انتقال بخشی از درآمد یک شخص یا سود فعالیت اقتصادی یک سازمان به دولت یا همان مالیات با توجه به قوانین و مقررات، انواع مختلفی دارد.
انواع مالیات:
پرداخت مالیات تنها مختص درآمد یک شرکت نیست، بلکه به اشخاص نیز تعلق می گیرد. اما به طور کلی در یک کشور مالیات به دو دسته; مستقیم و غیر مستقیم تقسیم بندی می شوند.
مالیات مستقیم
- مالیات بر درآمد
مالیات بر درآمد شامل تمامی مشاغل و اصناف از جمله فروشگاه های تجاری، املاک، سوپر مارکت ها و... است. اما علاوه بر مشاغل، مالیات بر درآمد منابع مختلف، درآمد اتفاقی، اشخاص حقوقی نیز جزو مالیات مستقیم به حساب می آید.
- مالیات بر دارایی
مالیات بر دارائی از طریق زیر دریافت می شود:
- حق تمبر
- مالیات بر ارث
- مالیات بر اراضی بایر
- مالیات بر مستغلات مسکونی خالی
- مالیات سالانه املاک
مالیات غیر مستقیم
دسته دوم مالیاتها به صورت غیرمستقیم پرداخت می شود که به عنوان مالیات بر ارزش افزوده و حقوق و عوارض گمرکی که بر روی کالاهای صادراتی و وارداتی اعمال می شود که بر اساس نوع و ویژگی های کالا با هم متفاوت هستند.
مالیات بر اصناف چگونه محاسبه می شود؟
تمامی مشاغل و اصناف باید مالیات خود را سالانه از طریق اظهار نامه مالیاتی پرداخت کنند. اما چگونگی محاسبه مالیاتی اصناف یکی از مهم ترین سوالاتی است که برای افراد به وجود میآید، پرداخت مالیات برای همه اصناف به یک میزان نیست. با توجه به میزان درآمد هر صنف مالیات آنها محاسبه می شود. که ممکن است برای درآمدهای پایین میزان مالیات 9 درصد از درآمد سالانه و برای درآمدهای بالا به 25 درصد نیز برسد. بعد از محاسبه درآمد سالانه میزان 15میلیون و 600 هزار تومان از درآمد معافیت مالیاتی دارد و باقی درآمد شامل مالیات میشود. البته توجه کنید که این نرخ برای درآمدهای پایین محاسبه میشود و تا 25 درصد نیز ختم میشود.
برای مثال اگر فردی ماهانه دو میلیون تومان سود داشته باشد، درآمد این فرد در سال، 24 میلیون تومان میشود. در نتیجه برای پرداخت مالیات 15میلیون و 600 هزار تومان معاف میشود و 8 میلیون و 400 هزار تومان از درامد مشمول مالیات می شود.
به دلیل اینکه مبلغ مشمول مالیات، زیر 50 میلیون تومان است، بنابراین نرخ 15درصد مالیات شامل وی شده و فرد باید مبلغ یک میلیون و 260 هزار تومان را به عنوان مالیات پرداخت کند.
مشمولین مالیات بر اصناف چه کسانی هستند؟
افرادی که به تازگی شغلی برپا کردند باید طبق قانون بعد از 4 ماه این موضوع را به سازمان امور مالیاتی اطلاع بدهند. تا معافیت های مالی مشمول آنان شود در غیر اینصورت نه تنها از معافیت مالی برخوردار نمی شوند، بلکه باید جریمه هم که 10% مازاد بر مالیات است، پرداخت کنند.
اما برای پرداخت مالیات اصناف و مشاغل با توجه به نوع و حجم فعالیت به سه گروه دسته بندی می شوند.
گروه اول : مجموع مبلغ فروش کالا و خدمات سال قبل یا ده برابر درآمد که مبلغ 3 میلیارد تومان باشد.
گروه دوم : مجموع مبلغ فروش کالا و خدمات سال قبل یا ده برابر درآمد که مبلغ 1 میلیارد تومان تا 3 میلیارد تومان باشد.
گروه سوم : افرادی که جزو گروه اول و دوم نباشند در گروه سوم قرار می گیرند، در این گروه افرادی که فعالیت آنها ارائه خدمات باشند، آنگاه 50 درصد از مبلغ تعیین شده ملاک است.
افراد مانند دارندگان کارت بازرگانی، صاحبان کارخانه ها، واحد های تولیدی، صاحبان هتل های سه ستاره و بالاتر، صاحبان بیمارستان ها و مراکز درمانی، صاحبان مشاغل صرافی، فروشگاه های زنجیره ای، برخی از اصناف و ... همگی جزو افرادی هستند که باید سالانه مالیات پرداخت کنند.
آسان ترین راه برای تهیه اظهارنامه مالیاتی اصناف چیست؟
استفاده از نرم افزار فروشگاهی که عملیات فروشگاهی را سریعتر و دقیقتر انجام می دهد، شاید بهترین، سریعترین و سادهترین روش برای تهیه اظهارنامه مالیاتی اصناف باشد. ثبت تمامی فاکتورها خرید و فروش باعث می گردد تا تمامی گزارشات مورد نیاز برای تکمیل اظهارنامه مالیاتی به صورت خودکار ایجاد شده و در اختیار شما قرار گیرد در نتیجه شما می توانید تمرکز بیشتری بر روی کسب و کار فروشگاهتان داشته باشید. نرم افزار دشت همکاران سیستم به عنوان یک نرم افزار فروشگاهی، به شما کمک خواهد کرد تا علاوه بر سرعت بخشیدن به فرآیندهای فروش و حسابداری فروشگاهتان، گزارشات مورد نیاز برای اداره مالیات نظیر گزارش TTMS، صورت سود وزیان سالانه و... را بدون نیاز به حسابدار تهیه کنید.