آیا سرقت منازل با دستگاه گنجیاب امکانپذیر است؟!
اولین گزارش در مورد سرقت از منازل با دستگاه طلایاب یا فلزیاب در سال 1395 توسط خبرگزاری باشگاه خبرنگاران جوان منتشر شد. شرح خبر به این صورت بود که سارقی از یک منزل مسکونی در فرمانیه تهران اقدام به کشف و سرقت طلاهای موجود در منزل با استفاده از دستگاه گنجیاب کرده بود که البته درستی یا نادرستی این خبر تایید نشد!
این خبر مدتهاست که در رسانههای اجتماعی دست به دست میچرخد و بزرگتر میشود و باعث ترس واهمه دارندگان طلا شده است که مبادا جواهراتشان به این شکل به سرقت برود!
به این خاطر بیشتر افراد شروع به مطالعه و تحقیق در مورد این موضوع کردند و به دلیل اینکه این مسئله نیازمند نظر تخصصی کارشناس و تولید کننده دستگاه گنج یاب است، بنا به مسائل امنیتی هنوز کسی اظهار نظر نکرده است.
گروه توسعه و تحقیق آلفا الکترونیک ، با استناد به نظر جمعی از کارشناسان این شرکت و نیز برخی از فعالان داخلی و خارجی این حوزه، اطلاعاتی کامل از این موضوع را گرداوری کرده است که پیشنهاد میکنیم چند دقیقه ای را برای مطالعه آن صرف کنید. خالی از لطف نیست!
به طور کلی دو نوع سیستم در گنج یابی و طلایابی مرسوم است :
1-سیستم های نقطه زن
2-سیستم های شعاع زن
سیستم های نقطه زن:
سیستم های نقطه زن دارای لوپ و دیسک جستجوگر می باشند و مدل های مختلفی دارند.
به آن دسته نقطه زن هایی که قابلیت تفکیک دارند ،طلایاب و گنج یاب گفته می شود و اگر دستگاه نقطه زن قابلیت تفکیک و جداسازی فلزات باارزش و بی ارزش را داشته باشد،فلزیاب نامیده می شود.
تمامی سیستمهای طلایاب، گنج یاب و فلزیاب فقط و فقط برای مناطق باستانی که عاری از هر گونه فلز می باشند ،طراحی شده اند و اگر بخواهیم در داخل منزل از آنها استفاده کنیم به هیچ عنوان کارایی نخواهند داشت مگر اینکه حداقل دو متر از فلزات مزاحم به طور مثال میلگرد،تیر آهن،پنجره ،درب های آهنی و در کل تمام لوازم واشیائ فلزی فاصله داشته باشند .
به طور مثال اگر مقدار یک کلیوگرم طلا را در داخل کمد چوبی کنار پنجره یا اشیائ فلزی دیگر قرار دهیم ،دستگاه نقطه زن گنج یاب و فلزیاب ما قادر نخواهد بود که آن را شناسایی کند زیرا اشیائ فلزی نزدیکتر از طلا هستند و پالس ارسالی از دستگاه به اولین فلز برخورد نخواهد کرد واجازه نخواهد داد تا دستگاه فلزیاب طلا را شناسایی کند!
گنج یاب تنها در صورتی می تواند طلای موجود در منزل را شناسایی کند که در 2 متری دستگاه هیچ گونه فلزی وجود نداشته باشد که این موضوع در خانه های امروزی که بیشتر سازه ها و لوازم آن فلزی هستند بسیار دور از انتظار است.
بهترین راهکار از نظر کارشناسان شرکت آلفا الکترونیک برای محافظت از اشیاء قیمتی،این است که آنها را در داخل جعبه ی فلزی قرار داده و در محل مناسبی دور از دسترس سارقان قرار دهند!
و حالا سیستم های نوع دوم ،سیستم های شعاع زن یا ردیاب:
سیستم های شعاع زن یا ردیاب به دسته های مختلفی تقسیم بندی می شوند و خطای بسیار بالایی دارند.
کار کردن با این نوع دستگاه ها دشوار بوده و نیازمند تمرین و تجربه ی زیادی می باشد.
سیستم های شعاع زن به دو نوع اصلی فرکانسی و یونی تقسیم بندی می شوند .
شعاع زن ها یا ردیاب های یونی فقط و فقط طلای قدیمی که شروع به یونیزه شدن کرده است را شناسایی می کنند.به عبارتی طلا باید بالای 100 سال در زیر خاک و در مجاورت اکسیژن و رطوبت قرار بگیرد تا یونیزه شود تا شعاع زن یونی قادر به پیدا کردن آن باشد و لازم به ذکر است کسی تا بحال با شعاع زن یونی نتوانسته به موفقیتی برسد!!!
سیستم های ردیاب یا شعاع زن فرکانسی نوع دوم شعاع زن ها هستند که باز هم برای مناطقی طراحی و ساخته شده اند که عاری از هرگونه فلز باشند و همچنین هیچ شعاع زنی قادر نیست تا جای دقیق فلز را پیدا کند و صرفا می تواند محدوده را تخمین بزند.
اگر طلای داخل منزل در داخل قاب فلزی باشد باز هم به هیچ عنوان قادر نخواهد تا طلای پنهان شده را بیابد!!!
پس نتیجه می گیریم دزدی منازل با استفاده از دستگاه طلایاب یا فلزیاب کذب محض بوده و امکان ندارد سارقی با امید کارایی دستگاه خود ،دست به ریسک به این بزرگی بزند!!!!
دزدی به این روش کاملا از نظر کارشناسان این رشته رد شده و دروغ و شایعه ای بیش نیست.
خلاصه:
دستگاه های فلزیاب ،طلایاب و گنج یاب برای مناطقی به دور از هر گونه فلز و آهنی طراحی شدهاند و طلایابی با چنین دستگاههایی در داخل منازل امروزی غیر ممکن است و کاملارد می شود. برای اطمینان خاطر 100% از عدم دسترسی سارقین به جواهرات خود می توانید آن ها را داخل یک جعبه فلزی قرار دهید.