مدیر مدرسه قهوه ایران؛
لزوم شکل گیری آکادمیهای تخصصی قهوه در ایران و دنیا
مدیر مدرسه قهوه ایران بر لزوم شکل گیری آکادمیهای تخصصی قهوه در دنیا تاکید کرد و گفت: با توجه به افزایش روز افزون کافی شاپها و ایجاد فضای رقابتی، خلا نیروی حرفه ای در صنعت قهوه بیش از پیش احساس می شود که این امر دلیلی بر لزوم شکل گیری آکادمی های تخصصی قهوه است.
علی زعفری در گفت و گو با خبرنگار بازرگانی ایلنا، با اشاره به سابقه 27 ساله خود در عرصه صنعت قهوه عنوان کرد: در ابتدا بحث آموزش، تنها در فضای کافی شاپ ها انجام می شد. پس از آن با افزایش تعداد کافه ها و به دنبال آن ایجاد فضای رقابتی در جهت افزایش کیفیت قهوه، تصمیم گرفته شد تا آموزش در فضای آکادمیک تری انجام شود.
وی مدرسه قهوه ایران را اولین و مجهزترین آکادمی قهوه در خاورمیانه دانست و اظهار کرد: دپارتمان تخصصی آموزشی با نام مدرسه قهوه ایران در سال ۹۵ تاسیس شد. این مدرسه، اولین فضای آکادمیک رسمی در حوزه ی قهوه و صنایع غذایی وابسته در ایران است که در پایان تمامی دوره های آموزشی خود، مدرک رسمی از سازمان فنی و حرفه ای کشور به هنرجویان اعطا می کند.
زعفری با اشاره به جذب اساتید حرفه ای در حوزه آموزش قهوه تصریح کرد: همیشه سعی کردیم تا اطلاعات علمی و درستی در اختیار علاقمندان به صنعت قهوه قرار دهیم، به همین دلیل برای راه اندازی مدرسه نیز از سر داور مسابقات جهانی، یکی از اساتید مطرح و با دانش صنعت قهوه به نام آقای دنیلو لودی دعوت کردیم و با نظر ایشان تمامی کارگاهای آموزش را استاندارد سازی نمودیم، در ادامه کار نیز از اساتید مجرب که معتبرترین مدارک قهوه دنیا را از (انجمن تخصصی قهوه اروپا ( SCAE) دارند به کار گرفته شده تا کارآموزان با حضور در این دوره ها با علم روز صنعت قهوه آشنا شوند.
مدیر مدرسه قهوه ایران با بیان اینکه قهوه پس از آب، محبوب ترین نوشیدنی جهان است، گفت؛ به نظر من تاریخچه ی نوشیدن قهوه در ایران هم به ایران باستان می رسد، ایرانی ها از گذشته علاقه خاصی به نوشیدن قهوه داشتند که کم کم فرهنگ قهوه نوشی حرفه ای و قهوه های تخصصی نیز در سطح عمومی جامعه رواج یافته است.
وی در خصوص دوره های آموزشی این مدرسه گفت: در این مدرسه دوره هایی همچون: دوره ی قهوه، باریستا و مدیریت کافی شاپ، دوره ی لاته آرت تخصصی، طراحی روی قهوه ، دوره نوشیدنی های سرد، دوره آموزشی تهیه انواع صبحانه های بین المللی دوره تخصصی آشپزی فست فود و پیتزا، دوره حرفه ای مدیریت کسب و کار کافه و رستوران، دوره تخصصی رُست قهوه برگزاری می شود.
وی طول برگزاری کلاس ها را بین 2 تا 20 روز عنوان کرد و افزود: افرادی که از پایه شروع می کنند برای دستیابی به مراحل پیشرفته حدود 20 روز در این مدرسه آموزش می بینند. هنرجویان پس از گذراندن دوره جهت اشتغال در این صنعت از طریق سامانه استخدام و نیازمندیهای کافه نید دات کام CafeNeed.com به کافی شاپ ها معرفی می شوند.
زعفری از فارغ التحصیلی 6 هزار هنرجو از این مدرسه خبر داد و عنوان کرد: این مجموعه از نظر امکانات و تجهیزات، اولین، بزرگترین و مجهزترین مجموعه در خاورمیانه است و تاکنون بالغ بر 6۰۰۰ نفر را به این صنعت معرفی کرده که در نوع خود کارآفرینی بزرگی بوده است. در حال حاضر برخی از هنرجویان مدرسه قهوه ایران، در آمریکا، کانادا، استرالیا و سایر کشورهای دیگر مشغول به کار هستند. مدرسه قهوه توانسته از کشورهای همسایه و همینطور کشورهای آسیایی نظیر چین نیز هنرجویانی زیادی را جذب نماید.
وی در خصوص مدرک ارائه شده توسط این مدرسه گفت: 6 گواهینامه بین المللی در تمامی رشته ها متناسب با درخواست هنرجو اهدا می شود که شامل مدرک خانه باریستا و مدرسه قهوه ایران ( یکی از گواهینامه های معتبر صنعت قهوه و کافی شاپ )، مدرک فنی حرفه ای، مدرک بین المللی مدیریت کافی شاپ از آکادمی QMS ایتالیا،آکسفورد انگلستان،اتحادیه اروپا WTG –و نوبل آلمان است.
مدیر مدرسه قهوه ایران از تاسیس اولین لابراتوار تخصصی قهوه در ایران توسط این مجموعه خبر داد و گفت: یکی از بهترین و مجهزترین کارگاههای مدرسه قهوه ایران؛ لابراتوار تخصصی قهوه است، در این کارگاه هنرجویان با "گونه های قهوه" و تمام مراحل فرآوری قهوه از زمان کاشت، انواع روش های چیدن قهوه، انواع روش های جدا سازی دانه از گیلاس قهوه، انواع متدهای خشک کردن قهوه و انواع رُست قهوه آشنا می شوند.
وی در پایان گفت؛ امروزه با توجه به نیاز جامعه، کافی شاپ های متعددی تاسیس می گردد که متاسفانه خیلی از آنها بدلیل عدم تجربه و مهارت لازم با شکست مواجه می شوند و کار خود را تعطیل می کنند.از نظر من چشمانداز این صنعت بسیار روشن است و با توجه به فراگیر شدن فرهنگ کافهنشینی، آیندهی خوبی در انتظار آن است؛ به این شرط که افراد با دید باز و دانش و مهارت بالایی به آن ورود پیدا کنند.
ما در این مسیر از مشاورهی قبل از تصمیمگیری تا انتقال دانش و مهارت، ارزیابی نقشه راه و راهاندازی و بهره برداری، در کنار علاقهمندان خواهیم بود.
ما تلاش می کنیم دوره ها را در بالاترین درجه کیفی برگزار کنیم، ابتدا آموزش می دهیم و بلافاصله، فرصت کسب تجربه را در اختیار آنها قرار می دهیم!همچنین به آنها تجربه و مهارت انجام کارهایی که به آن علاقه فراوان دارند را منتقل کرده و آنها را در کسب و کار خود توانمند تر از قبل می کنیم،احساس هنرجویان مدرسه قهوه پس از پایان دوره ها دیدنی غیرقابل توصیف است.