خبرگزاری کار ایران

معضل گرفتگی لوله‌های فاضلاب در بافت‌های فرسوده شهری: چالش‌ها و راهکارها از نگاه کارشناسان

معضل گرفتگی لوله‌های فاضلاب در بافت‌های فرسوده شهری: چالش‌ها و راهکارها از نگاه کارشناسان
کد خبر : ۱۵۹۷۹۷۶

اصولا گرفتگی لوله‌های فاضلاب در بافت‌های فرسوده شهری به علت افتادن اشیاء در چاه یا انداختن دستمال در داخل توالت می باشد. همچنین عوامل دیگری مانند سفت شدن فضولات، عدم نصب صحیح لوله ها و پر بودن چاه فاضلاب وجود دارند که باعث گرفتگی یا بالا زدگی آب فاضلاب می شوند.

اصولا گرفتگی لوله‌های فاضلاب در بافت‌های فرسوده شهری به علت افتادن اشیاء در چاه یا انداختن دستمال در داخل توالت می باشد. همچنین عوامل دیگری مانند سفت شدن فضولات، عدم نصب صحیح لوله ها و پر بودن چاه فاضلاب وجود دارند که باعث گرفتگی یا بالا زدگی آب فاضلاب می شوند.

در ادامه بیشتر با دلایل گرفتگی لوله‌های فاضلاب در بافت‌های فرسوده شهری و شیوه های بازکردن آنها آشنا می شویم.

علت های گرفتگی لوله های فاضلاب

طبق نظر کارشناسان لوله بازکنی چیتگر تهران، آب بعد از ورود به لوله های فاضلاب، باید به سمت چاه یا کانال فاضلاب شهری حرکت کند. با توجه به اینکه اجسام می توانند مسیر ورود و خروج آب را بندند، این موضوع باعث برگشت آب از لوله ها شده و نهایت چاه بالا می زند. در ادامه بیشتر با گرفتگی لوله‌های فاضلاب در بافت‌های فرسوده شهری آشنا می شویم:

1. لوله کشی های غیر استاندارد

در ساختار ساختمان ها، شیب لوله ها در بخش های مختلف باید بر اساس استاندارد ها تنظیم شود. شیب لوله ها اگر بیش از اندازه کم باشد، آب از لوله بر می گردد. اگر شیب لوله ها زیاد باشد، مشکلاتی مانند سیفوناژ کردن لوله ها را به همراه دارد به همین دلیل باید در زمان لوله کشی به موارد نصب دقیق آنها توجه شود.

2. گرفتگی لوله ها در زمان بنایی ساختمان ها

زمانی که خانه یا ساختمانی در حال بازسازی باشد، این احتمال وجود دارد که مصالح ساختمانی مانند شن، ماسه، سیمان و … وارد لوله های فاضلاب شوند. بعد از ورود سیمان و دوغاب به لوله ها، آنها خیلی سریع در کف جداره ها تجمع کرده و توده ای محکم می سازند.

سنگ ریزه ها نیز در گرفتگی لوله و مسیر آب، بسیار تاثیر دارند. این مشکل در چاه های داخل حیاط، فراوان دیده می شود. سیمان هایی که برای ساخت و ساز خانه ها به کار برده می شوند، حلالی ندارند و نمی توان با محلول یا مواد اسیدی، راه مسدود شده لوله را باز کرد. توجه داشته باشید که محلول های اسیدی فقط باعث آسیب به بافت لوله ها، ترک و پوسیدگی آنها می شوند.

در محله های قدیمی در تهران، مشکل گرفتگی لوله به طور معمول دیده می شود. برای حل این معضل به صورت سریع بهترین راه ارتباطی تماس با یک مرکز تخصصصی لوله بازکنی در تهران شبانه روزی است.

3. پر بودن چاه فاضلاب

یکی دیگر از دلایل گرفتگی لوله‌های فاضلاب در بافت‌های فرسوده شهری، پر بودن چاه فاضلاب است. اگر لوله های ساختمان به فاضلاب شهری متصل نیست و آب های فاضلاب وارد چاه می شوند، احتمال پر شدن چاه وجود دارد. با توجه به اینکه چاه های فاضلاب دارای ظرفیت خاصی هستند، بعد از ورود مداوم فاضلاب و گذشت زمان، چاه پر شده و باید تخلیه انجام شود.

4. نصب اشتباه توالت فرنگی و ایرانی

برگشتن آب لوله ها در توالت در بسیاری از ساختمان ها پیش می آید. این اتفاق به دلیل نصب اشتباه لوله ها می باشد. زمان نصب لوله های توالت، باید شیب لوله ها به درستی و کاملا استاندارد تنظیم شود؛ در غیر این صورت آب از لوله ها پایین نرفته و دوباره به داخل کاسه توالت بر می گردد.

5. افتادن اجسام در توالت

بسیاری از افراد بعد از استفاده از سرویس بهداشتی، دستمال کاغذی خود را داخل چاه انداخته یا برخی از اشیاء داخل جیبشان، درون توالت می افتد، همین مسئله اگر ادامه دار باشد، باعث جمع شدن دستمال و اجسام در چاه توالت شده و لوله ها را دچار گرفتگی می کند.

6. تجمع فضولات در توالت

استفاده نکردن از فلاش تانک یا نریختن آب بعد از استفاده از دستشویی، باعث می شود فضولات به مرور در لوله ها تجمع کرده و باعث گرفتگی لوله فاضلاب یا برگشت آب از لوله های توالت شوند. در صورت بروز این نوع از گرفتگی لوله فاضلاب، اگر با ریختن محلول های چاه بازکن تاثیری حاصل نشد، حتما با لوله بازکنی در تهران شبانه روزی، تماس بگیرید تا در هر ساعت از شبانه روز، مشکل شما را حل کنند.

معضل گرفتگی لوله‌های فاضلاب در بافت‌های فرسوده شهری: چالش‌ها و راهکارها از نگاه کارشناسان

7. نفوذ ریشه های درخت درون لوله ها

گاهی لوله های فاضلاب که در زیر حیاط منزل یا ساختمان ها، رشد کرده اند در اثر حرکتشان به سمت لوله ها،باعث مسدود شدن چاه ها می شوند. در این زمان ها از اسید یا پمپ های لوله باز کن استفاده نکنید؛ زیرا تاثیری در باز کردن لوله ندارد.

در این هنگام لوله بازکنی های حرفه ای مانند لوله بازکنی منطقه چیتگر با فنر زدن، این کار را انجام دهند تا گرفتگی لوله را حل نمایند.

علائم گرفتگی لوله فاضلاب

1. کندی جریان آب: یکی از اولین علائم گرفتگی لوله فاضلاب، کندی جریان آب است. در این حالت آب به کندی و آهسته از لوله ها خارج می شود.

2. پخش بوی بد: گرفتگی لوله فاضلاب می تواند باعث ایجاد بوی بد در خانه شود.

3. صدای غر غر: در بعضی موارد گاهی، ممکن است صدای غرغر از لوله ها شنیده شود.

4. بالا آمدن آب: وقت هایی که مشکل گرفتگی لوله ها شدید است، آب از لوله ها بالا می آید.

ترفند باز کردن گرفتگی لوله ها

تا اینجای مقاله با گرفتگی لوله‌های فاضلاب در بافت‌های فرسوده شهری آشنا شده ایم. در ادامه به ترفند های بازکردن لوله های خانه، برای رفع گرفتگی می پردازیم. توجه داشته باشید این روش ها برای گرفتگی های کوچک و سطحی است، اگر لوله های فاضلاب شما دچار مشکلات بزرگ و گرفتگی های شدیدی است، باید به متخصصین لوله بازکنی مراجعه کنید. این روش ها عبارتند از:

1. استفاده از فنر های دستی

2. رفع گرفتگی چاه فاضلاب با قلاب

3. بازکردن لوله فاضلاب با جوش شیرین و سرکه

4. استفاده از تلمبه دستی

5. رفع گرفتگی لوله فاضلاب با مخمر نان

6. ریختن آب جوش

7. ریختن اسید در چاه فاضلاب حیاط؛ این کار به هیچ وجه توصیه نمی شود و بهتر است متخصصین اقدام به انجام این موضوع نمایند.

معضل گرفتگی لوله‌های فاضلاب در بافت‌های فرسوده شهری: چالش‌ها و راهکارها از نگاه کارشناسان

راه های پیشگیری از گرفتگی لوله فاضلاب

بهترین راه برای پیشگیری، استفاده از یک کفشور مناسب می باشد. توری های مخصوصی که در دستشویی و سینک های ظرفشویی استفاده می شوند، یک راه پیشگیری عالی برای جلوگیری از گرفتگی لوله ها به حساب می آیند. برای چاه های فاضلاب داخل خانه بهتر است از کفشور های پلاستیکی استفاده کنید.

کفشورهای فلزی، بیشتر مناسب حیاط می باشند تا جلوی ورود اشیاء مهم مانند دستبند، سوییچ، انگشتر، و … را بگیرند و همچنین احتمال گرفتگی لوله فاضلاب حیاط را کاهش دهند. از رایج ترین علت گرفتگی لوله ها می توان به تجمع فضولات در توالت ها یا تجمع چربی و مواد غذایی در چاه ها اشاره کرد. در این حالت باید از اسید لوله بازکنی استفاده کنید.

اگر گرفتگی ایجاد شده عمیق و سخت باشد، مانند گرفتگی لوله با سیمان یا سنگ ریزه هایی که در اثر بنایی به داخل لوله ها نفوذ کرده اند، باید حتما به یک لوله بازکن ماهر مراجعه کنید. اگر در تهران هستید، لوله بازکنی در تهران شبانه روزی در خدمت شما می باشد تا مشکلتان را رفع کند.

پایان رپرتاژ آگهی
ارسال نظر
پیشنهاد امروز