خبرگزاری کار ایران

استراتژی استرادل چیست؟ معرفی عملکرد و سودآوری استراتژی straddle

استراتژی استرادل چیست؟ معرفی عملکرد و سودآوری استراتژی straddle
کد خبر : ۱۵۸۵۸۲۴

استراتژی استرادل، یک راهبرد خنثی در بازار سرمایه است که با هدف حفظ سرمایه و کاهش ریسک به‌کار گرفته می‌شود. در این روش، سرمایه‌گذار به‌طور همزمان اقدام به خرید دو نوع اختیار معامله با قیمت اعمال و تاریخ سررسید یکسان می‌نماید: اختیار خرید (Call Option) و اختیار فروش (Put Option).

استراتژی استرادل، یک راهبرد خنثی در بازار سرمایه است که با هدف حفظ سرمایه و کاهش ریسک به‌کار گرفته می‌شود. در این روش، سرمایه‌گذار به‌طور همزمان اقدام به خرید دو نوع اختیار معامله با قیمت اعمال و تاریخ سررسید یکسان می‌نماید: اختیار خرید (Call Option) و اختیار فروش (Put Option).

اساس این استراتژی، پیش‌بینی نوسانات قیمت در بازار است. هرچه نوسان قیمت بیشتر باشد، پتانسیل کسب سود از این استراتژی افزایش می‌یابد.

در شرایطی که سرمایه‌گذار انتظار افزایش قیمت را داشته باشد، اختیار خرید را خریداری می‌کند و برای کاهش ریسک کاهش ناگهانی قیمت، به‌طور همزمان اختیار فروش نیز اخذ می‌نماید.

بالعکس، اگر پیش‌بینی سرمایه‌گذار حاکی از کاهش قیمت باشد، وی اختیار فروش را خریداری نموده و برای پوشش ریسک افزایش احتمالی قیمت، اختیار خرید را نیز همزمان اخذ می‌کند.

از ویژگی‌های بارز این استراتژی، امکان کسب سود در هر دو جهت صعودی و نزولی بازار است. به‌عبارت دیگر، صرف نظر از جهت حرکت قیمت، سرمایه‌گذار می‌تواند از نوسانات قیمت بهره ببرد.

این رویکرد ابزاری مناسب برای کاهش ریسک سرمایه‌گذاری در بازارهای پرتلاطم محسوب می‌شود.

چگونه یک استراتژی استرادل داشته باشیم؟

استراتژی استرادل، یکی از روش‌های معاملاتی در بازارهای مالی است که به معامله‌گر امکان می‌دهد از نوسانات قابل توجه قیمت یک دارایی، صرف نظر از جهت حرکت آن، بهره‌برداری کند. در این روش، معامله‌گر همزمان اقدام به خرید اختیار معامله و اختیار فروش با قیمت اعمال و تاریخ انقضای یکسان می‌نماید.

برای تعیین هزینه اجرای این استراتژی، کافی است قیمت اختیار معامله را با قیمت اختیار فروش جمع کنیم. به عنوان نمونه، فرض کنید یک معامله‌گر پیش‌بینی می‌کند که سهام شرکت "الف" پس از انتشار گزارش عملکرد مالی در تاریخ 1 مارس، نوسان قابل توجهی را تجربه خواهد کرد. قیمت فعلی این سهام 55 دلار است و معامله‌گر انتظار دارد قیمت پس از انتشار گزارش، به طور قابل ملاحظه‌ای افزایش یا کاهش یابد.

در این شرایط، معامله‌گر می‌تواند با خرید یک اختیار معامله و یک اختیار فروش با تاریخ انقضای 15 مارس و قیمت اعمال 55 دلار، یک استرادل ایجاد کند. اگر قیمت هر دو اختیار معامله و فروش 2.50 دلار باشد، هزینه اجرای این استراتژی 5 دلار خواهد بود (2.50 + 2.50).

این مبلغ، نشان‌دهنده حداقل تغییر قیمتی است که برای سودآوری این استراتژی تا تاریخ 15 مارس مورد نیاز است. به عبارت دیگر، برای اینکه معامله‌گر از این استراتژی سود کسب کند، قیمت سهام باید تا تاریخ انقضا، حداقل 9 درصد نسبت به قیمت اعمال، افزایش یا کاهش یابد.

برای محاسبه این درصد، کافی است هزینه اجرای استراتژی را بر قیمت اعمال تقسیم کنیم. در این مثال، 5 دلار تقسیم بر 55 دلار، معادل 9 درصد تغییر مورد انتظار در قیمت سهام است. این رقم، به عنوان معیاری برای سنجش نوسان مورد انتظار قیمت سهام در آینده نیز قابل استفاده است.

استراتژی استرادل چیست؟ معرفی عملکرد و سودآوری استراتژی straddle

کشف محدوده معاملاتی پیش‌بینی شده

بازه قیمتی مورد انتظار برای یک سهم، از طریق بررسی قیمت‌های اختیار معامله قابل پیش‌بینی است. برای محاسبه این بازه، می‌توان قیمت استرادل (مجموع قیمت‌های اختیار خرید و فروش با قیمت اعمال و تاریخ سررسید یکسان) را به قیمت فعلی سهم اضافه و از آن کم کرد. به عنوان مثال، اگر قیمت سهام 55 دلار و قیمت استرادل 5 دلار باشد، بازه قیمتی مورد انتظار بین 50 تا 60 دلار خواهد بود.

در این سناریو، مادامی که قیمت سهم در بازه مذکور باقی بماند، زیان معامله‌گر ناچیز خواهد بود. اما سود قابل توجه زمانی حاصل می‌شود که در زمان سررسید، قیمت سهم از محدوده 50 تا 60 دلار فراتر رود، چه در جهت صعودی و چه در جهت نزولی.

کسب سود

در سناریویی که قیمت به 48 دلار کاهش یابد، ارزش اختیار خرید به طور کامل از بین خواهد رفت، در حالی که اختیار فروش به ارزش 7 دلار در زمان سررسید خواهد رسید. از سوی دیگر، اگر قیمت به 57 دلار افزایش یابد، اختیار خرید سودی معادل 2 دلار برای معامله‌گر به همراه خواهد داشت و اختیار فروش بی‌ارزش خواهد شد که منجر به ضرر 3 دلاری برای معامله‌گر می‌شود. نامطلوب‌ترین حالت زمانی رخ می‌دهد که قیمت در محدوده‌ای نزدیک به قیمت اعمال اختیار معامله باقی بماند.

مزایای استرادل

استراتژی استرادل، رویکردی مبتنی بر بهره‌گیری از نوسانات بازار در دو جهت صعودی و نزولی است. در این روش، سرمایه‌گذار با پیش‌بینی نوسان قابل توجه قیمت، بدون در نظر گرفتن جهت حرکت آن، اقدام به خرید همزمان اختیار خرید و اختیار فروش با قیمت اعمال و تاریخ سررسید یکسان می‌نماید.

به عنوان مثال، فرض کنید قیمت سهمی 300 دلار است و سرمایه‌گذار با پرداخت 10 دلار، اختیار خرید و فروش آن را اختیار می‌نماید. در صورت افزایش قیمت، اختیار خرید سودآور خواهد بود و در صورت کاهش قیمت، اختیار فروش سودآوری را برای سرمایه‌گذار به همراه خواهد داشت.

کاربرد این استراتژی به ویژه در مواقعی که پیش‌بینی جهت حرکت بازار دشوار است، مانند زمان انتشار گزارش‌های مالی شرکت‌ها، اهمیت می‌یابد. در چنین شرایطی، سرمایه‌گذاران با اتخاذ استراتژی استرادل، ریسک سرمایه‌گذاری خود را کاهش داده و از نوسانات بازار در هر دو جهت بهره‌مند می‌شوند.

به عبارت دیگر، این استراتژی ابزاری کارآمد برای مدیریت ریسک و کسب سود در بازارهای پرتلاطم است که به سرمایه‌گذاران امکان می‌دهد با پیش‌بینی نوسان، بدون نیاز به پیش‌بینی جهت حرکت قیمت، بازدهی مطلوبی کسب نمایند..

معایب استرادل

استراتژی استرادل، نوعی رویکرد معاملاتی است که در آن، سودآوری منوط به نوسانات قابل توجه قیمت دارایی پایه می‌باشد. به عبارت دیگر، چنانچه تغییرات قیمت از مجموع حق بیمه پرداختی برای اختیار خرید و فروش فراتر رود، این استراتژی سودآور خواهد بود.

به عنوان نمونه، اگر سرمایه‌گذار برای خرید اختیار خرید و فروش 20 دلار ( 10 دلار برای هر کدام) پرداخت کرده باشد، و قیمت سهم از 300 دلار به 315 دلار افزایش یابد، با توجه به عدم پوشش هزینه حق بیمه، معامله با زیان مواجه خواهد شد.

لازم به ذکر است که استراتژی استرادل ذاتاً با ریسک همراه است. زیرا همواره یکی از موقعیت‌های اختیار خرید یا فروش بدون استفاده باقی می‌ماند و در صورت عدم نوسان شدید قیمت، هر دو موقعیت ممکن است منجر به زیان شوند. این موضوع به ویژه در مورد سهامی با نوسانات کم صدق می‌کند.

با توجه به وابستگی این استراتژی به نوسانات قیمتی، کاربرد آن به شرایط خاص بازار محدود می‌شود. در بازارهای با ثبات و بدون نوسان، استفاده از این استراتژی توصیه نمی‌شود.

نمونه ای از استراتژی استرادل در دنیای واقعی

در تاریخ 18 اکتبر 2018، تحلیلگران بازار اختیار معامله پیش‌بینی نمودند که ارزش سهام شرکت AMD، از تولیدکنندگان مطرح تراشه‌های کامپیوتری در ایالات متحده آمریکا، تا تاریخ 16 نوامبر، نوسانی معادل 20 درصد از قیمت پایه 26 دلار را تجربه خواهد کرد. به منظور اخذ موقعیت در هر دو قرارداد اختیار فروش و اختیار خرید، مبلغ 5.10 دلار به عنوان حق بیمه پرداخت گردید. بر اساس این پیش‌بینی، دامنه نوسان قیمت سهام بین 20.90 تا 31.15 دلار تخمین زده شد.

با این حال، در تاریخ 25 اکتبر، تنها یک هفته پس از انعقاد قرارداد، قیمت سهام AMD با کاهشی چشمگیر از 22.70 دلار به 19.27 دلار رسید. این سقوط ناگهانی، منجر به خروج قیمت سهام از محدوده پیش‌بینی شده گردید و سود قابل توجهی را برای معامله‌گر به همراه داشت، به طوری که تمامی هزینه‌های اولیه وی را جبران نمود.

پایان رپرتاژ آگهی
ارسال نظر
پیشنهاد امروز