خبرگزاری کار ایران

زندگینامه حافظ + نحوه گرفتن فال حافظ

زندگینامه حافظ + نحوه گرفتن فال حافظ
کد خبر : ۱۵۷۸۴۸۹

خواجه شمس‌ُالدّینْ محمّدِ بن بهاءُالدّینْ محمّدْ حافظ شیرازی (زادهٔ ۷۲۷ هجری قمری – درگذشتهٔ ۷۹۲ هجری قمری در شیراز)، ملقب به لِسان‌ُالْغِیْب، تَرجُمانُ الْاَسرار، لِسان‌ُالْعُرَفا و ناظِم‌ُالاُولیاء، شاعر سدهٔ هشتم هجری ایران است. بیش‌تر شعرهای او غزل هستند که به غزلیات شهرت دارند.

گرایش حافظ به شیوهٔ سخن‌پردازی خواجوی کرمانی و شباهت شیوهٔ سخنش با او مشهور است. او از مهم‌ترین اثرگذاران بر شاعران پس از خود شناخته می‌شود. هرساله در تاریخ ۲۰ مهرماه مراسم بزرگ‌داشت حافظ در محل آرامگاه او در شیراز با حضور پژوهشگران ایرانی و خارجی برگزار می‌شود. 

پدر حافظ به نام بهاالدین محمد بوده و مادرش اهل کازرون بوده است. در شعرهای حافظ اشاره های کوچکی از زندگی خودش شده است و بیشتر غزل های او شخصیت های افسانه ای که سروده است در ذهن مردم تداعی میکند. ولی باز هم با توجه به اشارات دیوان حافظ و منابع معتبر و قابل استناد حافظ در خانواده ای با وضعیت مالی متوسط متولد شده و در جوانی قرآن را حفظ کرده و برای همین به او حافظ گفته میشود.

پدر حافظ بهاالدین در ایام کودکی شمس الدین محمد از دنیا رفت. پس از آن حافظ با مادرش زندگی سختی را در پیش گرفت و برای کسب درامد به کارهای سخت و طاقت فرسا پرداخت و به سختی به تحصیل علوم پرداخت و در مجالس درس علما و بزرگان زمان خود حضور یافت. خانه حافظ ، محله « شیادان » شیراز بود که این محله با محله ی « مورستان » در زمان کریم خان زند، یکی شد و مجاور «درب شاهزاده » قرار دارد . 

 

شمس الدین از دوران کودکی به مکتب روی آورد و  به یادگیری علوم زمان خویش پرداخت و از این بزرگان بویژه قوام الدین عبدا… بهره ها گرفت.

 

حافظ محبوب جهانیان

گوته، ادیب آلمانی، به حافظ و اشعارش علاقه فراوانی داشت و «دیوان غربی-شرقی» خود را تحت تأثیر «دیوان حافظ» سرود، و فصل دوم آن را با نام «حافظ نامه» به اشعاری در مدح حافظ اختصاص داد . از جملهٔ این اشعار می توان به دو شعر زیر اشاره کرد:

حافظا، در غزل هایت می شنوم

که شاعران را بزرگ داشته ای.

بنگر که اینک پاسخی فراخورت می دهم:

بزرگ اویی است که این سپاس به بزرگ داشتِ اوست.

نیچه،از شاعران آلمانی نیز یکی از شعرهای خود را با نام «به حافظ (آوای نوشانوش، پرسش یک آبنوش)» ، در دیوان «اندرزها و حکمت ها»، به او تقدیم کرده است:

میخانه ای که تو برای خویش

پی افکنده ای

فراخ تر از هر خانه ای است

جهان از سر کشیدن می یی

که تو در اندرون آن می اندازی،

ناتوان است.

پرنده ای، که روزگاری ققنوس بود

در ضیافت توست

موشی که کوهی را بزاد

خود گویا تویی

تو همه ای، تو هیچی

میخانه ای، می یی

ققنوسی، کوهی و موشی،

در خود فرو می روی ابدی،

از خود می پروازی ابدی،

رخشندگی همهٔ ژرفاها،

و مستی همهٔ مستانی

- تو و شراب؟

زندگینامه حافظ + نحوه گرفتن فال حافظ

نحوه نیت کردن برای فال حافظ درست و اصولی

اولین قدم برای گرفتن فال حافظ اصلی، نیت کردن است. برداشتن دیوان حافظ، باز کردن آن و خواندن اولین غزلی که می‌بینید، یک فال حافظ واقعی نیست. به گفته افراد بسیاری، برای یک فال درست باید به نکاتی هنگام نیت کردن توجه کرد. به عنوان، مثال نیت نباید جزو چیزهای واضح باشد و باید درمورد موضوعی مشخص و معین باشد.

(در نظر داشته باشید، اگر با مشکلی در زندگی دست و پنجه نرم می‌کنید اما خودتان چاره را می‌دانید، راجع به آن برای گرفتن فال حافظ نیت نکنید. همچنین برای فال حافظ به عنوان پیشگویی آینده و اینکه تعبیر معنادار داشته باشد، نیت‌های کلی نکنید و سوالات انتزاعی نپرسید. )

برای مثال، قبل از تفال زدن به دیوان حافظ به این فکر کنید که آیا انجام کاری نتیجه خوبی در پی دارد یا خیر. زیرا نیت کردن واقعی اولین قدم برای دریافت فال حافظ اصلی و درک تعبیر آن است.

 

خواندن فاتحه پیش از گرفتن فال حافظ آنلاین

برخی افراد پس از نیت کردن مستقیما به سراغ باز کردن کتاب و خواندن یکی از غزلیات حافظ با تفسیر می‌روند، در صورتی که مراحل دیگری نیز پس از نیت کردن وجود دارد که می‌تواند تجربه‌ای متفاوت از فال حافظ را برای شما خلق کند.

مرحله بعد، یعنی خواندن فاتحه، تنها در صورتی که اعتقادات مذهبی داشته باشید شامل حال‌تان می‌شود. گفته می‌شود که خواندن فاتحه (و یا فرستادن چند صلوات) پیش از فال حافظ آنلاین برای پیشگویی آینده و حتی فال حافظ آنلاین باعث می‌شود تا حضرت حافظ به درخواست شما عنایت ویژه‌ای داشته باشد. برخی افراد نیز نذر می‌کنند در صورتی که فال حافظ پیشگویی درست و مدنظرشان را انجام داد، به آرامگاه او بروند، شمع روشن کنند و یا بین حاضران نبات و شیرینی پخش کنند.

 

قسم دادن حافظ

پس از نیت کردن و خواندن فاتحه برای یک فال حافظ درست و واقعی، برخی نیز حضرت حافظ را قسم می‌دهند تا آنها را به بهترین حالت ممکن راهنمایی کند. برای قسم دادن حضرت حافظ پیش از باز کردن دیوان حافظ، عبارات متفاوتی وجود دارد که در ادامه مطلب آنها را آورده‌ایم. پس از این کارها، بالاخره نوبت به باز کردن دیوان و بررسی فال حافظ و نتیجه آن است. اما باز هم برای داشتن یک تجربه خوب فال حافظ واقعی و درست، باز کردن دیوان نیز آداب و اصول خود را دارد.

بعضی ها حافظ را به معشوقش قسم می دهند و عبارت، تو را به شاخه نباتت قسم را به کار می برند.

معروفترین قسم هنگام گرفتن فال، به این عبارت برمی‌گردد: (ای حافظ شیرازی، تو دانای هر رازی، آینده مرا خوب بنوازی)

بعضی افراد حافظ را به رفیق دیرینه او شاه شجاع قسم می‌دهند ( به حق یارت، آن شاه غازی )

از سلام دنیا

پایان رپرتاژ آگهی
ارسال نظر
پیشنهاد امروز